Τελευταίες αναρτήσεις

5 Αυγούστου 2017

Η Ελλάδα χρόνο με το χρόνο σβήνει.

Γράφει ο Economist 

Όσο έχεις στρατιώτες έχεις τη δυνατότητα να πολεμάς. Εάν χάσεις τους στρατιώτες σου, όσο και στρατιωτικό υλικό να έχεις στην κατοχή σου, έχεις χάσει τη μάχη. Το στρατιωτικό υλικό θα περάσει ως λάφυρο στα χέρια του εχθρού. Έτσι και η Ελλάδα ως οικόπεδο θα περάσει στα χέρια των ξένων. Το δημογραφικό είναι το κύριο όπλο του αντιπάλου με το οποίο σκοπεύει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά της χώρας. Γι’ αυτό και συνεχώς κερδίζουν χρόνο κρατώντας μας στο ευρώ αλλά και διατηρώντας στην κυβέρνηση της χώρας χαλασμένα μυαλά και υποταγμένους πολιτικούς. Γνωρίζουν ότι χρόνο με το χρόνο σβήνουμε ως λαός και συνεπώς θα σβήσουμε και ως χώρα. Όλα όσο γίνονται από τους δανειστές και την υπάκουα κυβέρνηση σε όλους τους άλλους τομείς π.χ. οικονομία, λαθρομετανάστευση, μετανάστευση κ.λπ. βοηθούν το δημογραφικό τους όπλο για να μας αποτελειώσουν μια και καλή.

Σε μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2015 σχετικά με το δημογραφικό πρόβλημα των χωρών - μελών της Ε.Ε., αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει οξύ δημογραφικό πρόβλημα καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της χώρας θα συρρικνωθεί δραματικά (από 11,045 εκατ. άτομα το 2013 σε 8,5 εκατ. το 2060) με παράλληλη σημαντική γήρανσή του καθώς τη συγκεκριμένη όχι και πολύ μακρινή χρονολογία, 6 στα 10 άτομα του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας θα είναι άνω των 65 ετών! 

Στο τριμηνιαίο δημοσίευμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ ΣΤΑΤ), Ελλάς με αριθμούς Απριλίου – Ιουνίου 2017, βλέπουμε, στον πίνακα που παρουσιάζει τον μόνιμο πληθυσμό της χώρας κατά ομάδες ηλικιών σύμφωνα με την απογραφή του 2011,  σημαντικά στοιχεία ως προς το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Στον ανωτέρω πίνακα βλέπουμε ότι κάθε νέα δεκαετία ο νέος πληθυσμός που γεννήθηκε στη χώρα είναι μικρότερος από αυτόν της προηγούμενη δεκαετίας.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τον πίνακα «Μόνιμος πληθυσμός κατά ομάδες ηλικιών και οικογενειακή κατάσταση» είναι ότι στην ενοποιημένη ομάδα 20 - 39 έτη που είναι οι πιο αναπαραγωγική ηλικία, το σύνολο των εγγάμων ανέρχεται στον αριθμό των 1.250.331 ατόμων και το σύνολο των άγαμων στον αριθμό των 1.652.808 ατόμων. Αναλυτικά:

Η οικονομική κρίση την τρέχουσα δεκαετία θα αυξήσει πολύ περισσότερο την αναλογία άγαμων – έγγαμων αφού πολλά νέα ζευγάρια λόγω των άσχημων οικονομικών συνθηκών δεν αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. Και πώς να το κάνουν αυτό όταν σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η υποαξιοποίηση του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας έφθασε στο 31,3% στο δ΄ τρίμηνο του 2016.

Πώς οι νέοι μας να κάνουν οικογένεια όταν σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στο σύνολο των ανέργων ανέρχεται στο ποσοστό του 70%; 

Ή πώς να κάνουν οικογένεια όταν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου Ινστιτούτου, δηλαδή οι προσλήψεις μερικής απασχόλη­σης και εκ περιτροπής εργασίας, καταλαμβάνουν ποσοστιαία αναλογία πάνω από 50% τα 3 τελευταία έτη (2014, 2015, 2016);

Ή μήπως γίνεται με μισθούς των τετρακοσίων ευρώ να κάνουν τα παιδιά μας οικογένειες;

Από τον πίνακα «Νοικοκυριά κατά αριθμό μελών της απογραφής του 2011» βλέπουμε ότι οι ελληνικές οικογένειες δεν κάνουν πλέον πολλά παιδιά. Αναλυτικά:

Στον πιο κάτω πίνακα «Γεννήσεις – Θάνατοι, 2011 – 2015» βλέπουμε ότι οι γεννήσεις κάθε χρόνο είναι λιγότερες από τους θανάτους.

Παρατηρούμε δηλαδή μια σταθερά επιδεινούμενη μείωση του πληθυσμού στη χώρα μας.

Πλέον οι ελληνικές οικογένειες δεν κάνουν παιδιά. Κύρια αιτία μέχρι το 2011 ήταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι νέες ξενόφερτες αντιλήψεις που έφερε ο δυτικός τρόπος ζωής στη χώρα μας και το χαμηλό πνευματικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Την τρέχουσα όμως δεκαετία της κρίσης, τα στοιχεία ως προς τις γεννήσεις θα επιδεινωθούν καθώς στους ανωτέρους παράγοντες που επηρεάζουν την υπογεννητικότητα, προστίθεται και ο οικονομικός.

Και αν αναλογιστούμε ότι 12ετία 2004 – 2015 στην Ελλάδα γεννήθηκαν 212.085 παιδιά αλλοδαπών ενώ τα τελευταία χρόνια 500.000 ελληνόπουλα μετανάστευσαν στα ξένα για να βρουν εργασία, επιβεβαιώνεται η διαπίστωση ότι ο ελληνικός λαός και η χώρα σβήνουν. 

Από τα λίγα αλλά σημαντικά που ανωτέρω παραθέσαμε προκύπτει ότι στην Ελλάδα συντελείται ένα δημογραφικό έγκλημα με στόχο να χαθεί μια γενιά. Αυτό κατ’ επανάληψη είχε ειπωθεί από κυβερνητικά χείλη κατά την ένταξη μας στα μνημόνια. Φτάνει όμως να χαθεί μια γενιά για να χαθεί η Ελλάδα.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Ιμπραήμ κατά την ελληνική επανάσταση στην Πελοπόννησο, που ήθελε να πουλήσει στα σκλαβοπάζαρα τους Έλληνες κατοίκους της και να φέρει στη θέση τους Αιγύπτιους, το κάνει σήμερα το υποταγμένο εγχώριο πολιτικό σύστημα στο σύνολο της χώρας. Στο σχέδιο αυτό συνηγορεί και ο επιστημονικός κόσμος μια και κάθε φορά που παρουσιάζεται μια έρευνα για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας αυτή καταλήγει στην ανάγκη αύξησης των εισερχόμενων αλλοδαπών για να καλύψουν το πληθυσμιακό κενό που δημιουργούν οι κυβερνητικές πολιτικές. 

Και το σχέδιό τους έχει ευρύτερες προεκτάσεις γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την Τουρκία που βαδίζει ολοταχώς τα επόμενα χρόνια προς τα 100 εκατομμύρια πληθυσμό. Όπως με την άλωση της Πόλης από τους σταυροφόρους άνοιξε ο δρόμος για την κατάκτηση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, έτσι και σήμερα το έργο επαναλαμβάνεται από τους δυτικούς φίλους μας αφού διαμορφώνουν το δρόμο για να μας παραδώσουν πάλι στους Τούρκους. 

Από αυτήν την συνειδητοποίηση ήρθε ο καιρός να περάσουμε όλοι μας στην ενεργοποίηση.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει.

Hλίας Ευαγγελόπουλος Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.