Τελευταίες αναρτήσεις

3 Αυγούστου 2017

Η ελληνική σημαία δεν αποτελεί έπαθλο, ούτε ευκαιρία για κομπασμό (μια άποψη υπέρ του νέου ΠΔ)

Με κλήρωση θα ορίζονται οι σημαιοφόροι σύμφωνα με νέο Προεδρικό Διάταγμα και φυσικά άρχισε το ξεσάλωμα από γονείς και εκπαιδευτικούς. Τι «ζήτω η αμορφωσιά» διαβάζω, τι «επιβράβευση στην τεμπελιά»… 

Είστε σοβαροί;;; Για ποιον λόγο ακριβώς μορφώνετε/μορφώνουμε τα παιδιά σας/μας; Δεν έχω παιδιά, αλλά αν είχα, δε θα τα έστελνα να μορφωθούν για να πάρουν κάποτε τη σημαία! Θα περίμενα κατά κύριο λόγο να γίνουν καλοί άνθρωποι και να αποκτήσουν ηθικές αξίες! Θέλετε επιβράβευση για αυτό; Χρειάζεται επιβράβευση η επίτευξη της μόρφωσης; 

Μόνο η ίδια η ζωή να εύχεστε να τα επιβραβεύσει, όχι η σημαία ή μια θέση απουσιολόγου! Αν πιστεύετε πως εμπλέκεστε σε κάποιο είδος διαγωνισμού με έπαθλο τη σημαία, λυπάμαι αλλά μόνο 1 οικογένεια ανά τάξη θα κερδίσει! Οι υπόλοιποι παρατήστε το, μωρέ! 

Όσο για τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν ως δέλεαρ για τις επιδόσεις των μαθητών τους τη σημαία, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουν ήδη «χάσει» κάποιους, αν όχι τους περισσότερους μαθητές τους. 

Να σημειωθεί επίσης πως ο αγώνας για την «απόκτηση» της σημαίας αποτελεί παράγοντα επιπρόσθετου άγχους για τους μαθητές αλλά και απογοήτευσης όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται. Λατρεύω να έχω άριστους μαθητές στην τάξη, με διευκολύνει απίστευτα! Η ελληνική σημαία όμως, κυρίες μου και κύριοι, δεν αποτελεί έπαθλο, ούτε ευκαιρία για κομπασμό! 

Τα παιδιά με τις χαμηλότερες επιδόσεις δε σημαίνει ότι είναι τεμπέλικα ή χαζά ούτε οι υψηλές επιδόσεις είναι απαραίτητα δείγμα γνώσεων και χαρακτήρα. Δεν πρέπει να συγχέουμε την επίδοση στα μαθήματα με την εθνική συνείδηση. Η ελληνική σημαία, το εθνικό σύμβολο, είναι δικαίωμα όλων των μαθητών. 

Άλλωστε δεν είδα κανέναν να βγαίνει και να παραπονιέται όταν πολλοί αμόρφωτοι ποδοσφαιριστές έφεραν στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κύπελλο το 2004 με την ελληνική σημαία πάνω του ούτε όταν πολλοί αμόρφωτοι ολυμπιονίκες μας σηκώνουν ψηλά τη σημαία μας ούτε βέβαια όταν οι αμόρφωτοι πρόγονοί μας πέθαναν για τη σημαία χωρίς πρώτα να μας στείλουν συνημμένα τα ενδεικτικά τους! 

Καλημέρα κιόλας! 

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε θετικά ή αρνητικά την ανάρτηση του εκπαιδευτικού στο Facebook. Μας εστάλη όμως και όταν τη διαβάσαμε, διαπιστώσαμε ότι ο άνθρωπος έχει επιχείρημα ισχυρό και κατανοητό, ενώ δεν πάσχει από σύνδρομα «εθνομηδενισμού» που είναι συνήθως κίνητρο για διάφορους που βυσσοδομούν στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης παριστάνοντας τους «προοδευτικούς». 

Άρα έχει θέση στην ορθολογική συζήτηση που πάντοτε πρεσβεύαμε. Μετά μας ήρθαν στο μυαλό διάφορα φρούτα που κάποτε στα σχολεία τους λέγαμε «γλύφτες», αλλά και κάτι άλλους δυστυχισμένους κυριολεκτικά, οι οποίοι χάζευαν από το πολύ διάβασμα για να πραγματώσουν το όνειρο της οικογένειας να δουν το βλαστάρι τους σημαιοφόρο. Η απόφαση ανάρτησης της άποψης του εκπαιδευτικού, είχε ήδη ληφθεί.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.