Τελευταίες αναρτήσεις

19 Αυγούστου 2017

Η Αγκυρα εκτοπίζει την Ελλάδα από το Αιγαίο

Γράφει η Κύρα Αδάμ

Καθόλη τη διάρκεια του 2016 η Τουρκία, προκειμένου να εκτελέσει ασκήσεις με πυρά, προέβη σε κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας στην Λήμνο και στη Σαμοθράκη, στις νήσους Μελαδιούς και Χταπόδια (νοτίως Σάμου και Ικαρίας). Προκειμένου να παγιώσει την κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, εξέδωσε τις ΝΟΤΑΜ Α5876 και Α5882.

Μολονότι η θέση της Τουρκίας συνιστά εχθρική, επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας, η Αθήνα με τις δικές της ΝΟΤΑΜ κατήγγειλε την κατάληψη και κατοχή ελληνικής κυριαρχίας, αλλά δεν αντέδρασε σοβαρά και αποτελεσματικά. 

Η αδράνεια της Αθήνας ενθάρρυνε την Αγκυρα να εκδώσει στις 3 Αυγούστου 2017 τη ΝΟΤΑΜ Α3603, με την οποία εκτελεί άσκηση με πυρά ολόκληρο τον Αύγουστο στην περιοχή Σκύρου, Λήμνου, Ψαρών. Σύμφωνα με την κυβέρνηση (ΝΟΤΑΜ), υπάρχει κατάληψη ελληνικής κυριαρχίας, μετατρέποντας σε τουρκικό βιλαέτι την ελληνική κυριαρχία στο ΣΥΝΟΛΟ πλέον του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να ξεμυτίσουν ανατολικά του Θερμαϊκού, της Κύμης και της Κέας για εκτέλεση άσκησης. 

Η Αθήνα εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α 1858 (ενδεχομένως για αντιπερισπασμό),για εκτέλεση ελληνικής αεροναυτικής άσκησης σε δέκα περιοχές στο Αιγαίο για τον Αύγουστο του 2017.

Δύο περιοχές της ελληνικής άσκησης επικαλύπτουν δύο από τις τρεις τουρκικές περιοχές, που καταλαμβάνουν εθνική κυριαρχία, σε Λήμνο, Σαμοθράκη, Μελαδιούς και Χταπόδια.

Η Αγκυρα αντέδρασε αμέσως, ωσάν το Αιγαίο να αποτελεί τουρκική επικράτεια, και ζήτησε από την Αθήνα να τροποποιήσει δύο ελληνικές περιοχές για να μην επικαλύπτουν τις τουρκικές. 
Δηλαδή, η Ελλάδα να εκτοπιστεί από το Αιγαίο. 

Η Αθήνα αρνήθηκε να το πράξει, με αποτέλεσμα η Αγκυρα να εκδώσει τη ΝΟΤΑΜ Α3764, με τη οποία κηρύσσει διεθνώς την ελληνική άσκηση στο σύνολό της και για τις δέκα περιοχές άκυρη και χωρίς καμία αξία και ότι οι τουρκικές ασκήσεις θα γίνουν κανονικά, παρά τις όποιες αιτιάσεις της Αθήνας. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Τουρκία σε όλο το Αν. Αιγαίο και για όλον τον χρόνο να εκτελεί ασκήσεις και μάλιστα και σε ελληνική κυριαρχία, δυσχεραίνοντας επικίνδυνα και σοβαρά τις ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμα και στην ΥΔΡΑ… 

Αυτή η μεθόδευση της Αγκυρας συνιστά εχθρική επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας.
Και όλες οι ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο είναι πολιτικά, νομικά και στρατιωτικά παράνομες, διότι:

* Παραβιάζει το άρθρο 2 του Καταστατικού του ΟΗΕ, καθώς επίσης και τη Σύμβαση του Σικάγου 1947, περί κυριαρχίας και ανεξαρτησίας των χωρών, την περιοχική Συμφωνία ICAO 1950 περί καθορισμού FIR Αθηνών – Κωνσταντινούπολης και των αρμοδιοτήτων Ελλάδας και Τουρκίας.

* Παραβιάζει τη Σύμβαση της Λωζάννης 1923, όπως αυτή αντικαταστάθηκε από τη Σύμβαση του Μοντρέ 1936 περί ελληνικής κυριαρχίας σε Λήμνο και Σαμοθράκη.

* Παραβιάζει το σύνολο των μνημονίων Παπούλια – Γιλμάζ και Μπακογιάννη – Γκιουλ.

Λόγω της διαχρονικής τακτικής «ελαφράς αντιμετώπισης» που εφαρμόζει η Αθήνα, και δεν καταγγέλλει την Τουρκία σε αρμόδιους οργανισμούς και δεν εφαρμόζει συγκεκριμένες πρακτικές για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, η Αγκυρα επιδιώκει να καταστήσει τα νόμιμα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε τουρκικά κεκτημένα και να εκτοπίσει την Ελλάδα από το Αιγαίο.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.