Τελευταίες αναρτήσεις

1 Αυγούστου 2017

Η κατηγορία του «Γιάνη» είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν έχω καμία πρόθεση, ούτε και επιθυμία να ασχοληθώ με τον Γιάνη (ε…. καταλαβαίνετε ποιος είναι ο Γιάνης), με αυτά που εκ των υστέρων λέει αφού πρώτα έγλυψε εκεί που φτύνει σήμερα για να πετύχει μια «διεθνή» αναγνωρισιμότητα  που τώρα θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί. Ο βαθμός του ενδιαφέροντός μου για το τι θα κάνει ο Γιάνης είναι ακριβώς ο ίδιος με το βαθμό ενδιαφέροντος που έχει ο Γιάνης για μένα και για κάποιες εκατοντάδες Έλληνες πολίτες «παρόμοιους» μ’  εμένα: Δεν ενδιαφέρομαι καθόλου. Είναι απολύτως προβλέψιμος ο άνθρωπος. Ένας μόνο – ίσως και καμιά δεκαριά από τα αρχικά «σχήματα διακυβέρνησης» της χώρας-  δεν είχε δει, δεν είχε καταλάβει περί τίνος επρόκειτο: Ο ευεργέτης του. Ο «σπόνσοράς» του.  Και αυτός που τώρα «πληρώνει το μάρμαρο», εισπράττοντας την ύβρη σε ανταπόδοση της ευεργεσίας: Ο Αλέξης Τσίπρας.

Το τελευταίο «δείγμα» της εκτίμησης και των συναισθημάτων του Γιάνη προς τον Αλέξη εκφράστηκε με τον ευκρινέστερο τρόπο και με νέους χαρακτηρισμούς, στη συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Αυτά που λέει, έκαναν και τον ίδιο το δημοσιογράφο της εφημερίδας σίγουρα να … χαμογελάει κάτω απ΄τα μουστάκια του και στο τέλος να τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Αλλά αυτό το γνώριζε ο Γιάνης. Και «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Η δημοσιότητα εν όψει «πολιτικών πρωτοβουλιών» και λόγω της έκδοσης του βιβλίου του είναι υπερ-αρκετή, ακόμη κι αν είναι τόσο, μα τόσο δυσμενής.
Τι τον νοιάζει τον Γιάνη; Δημοσιότητα να είναι, βιβλία να πουλήσει, κουβέντα να γίνεται κι όλα μπορεί να τα καταπιεί και να τα χωνέψει.

Όπως επισημαίνεται στη συνέντευξη,  ο Γιάνης Βαρουφάκης "έγραψε ένα νέο βιβλίο, που φαίνεται σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αντιπάλους του και προετοιμασία για το πολιτικό comeback του ιδίου". Και το συμπέρασμα του γερμανού δημοσιογράφου:
"Θεωρεί ότι σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί αρκετά ευφυείς και ισχυροί, ώστε να αντιμετωπίσουν μία κρίση όπως η ελληνική. Εκτός φυσικά από τον Γιάνη Βαρουφάκη".

Αλλά έγκυροι δημοσιογράφοι και στην ίδια τη Γερμανία δεν διστάζουν να «κοροιδέψουν» τον συνάδελφό τους της Süddeutsche Zeitung  - όπως τουλάχιστον αναφέρει η Deutsche Welle- ότι «εγκαταλείπει τις συμβάσεις του πολιτικού ρεπορτάζ και επιδίδεται σε μία λογοτεχνίζουσα δημοσιογραφία». Και αναφέρουν ως παράδειγμα το παρακάτω: "Ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Φοράει και μέσα στο σπίτι παπούτσια Dr.Martens, τα οποία συνοδεύουν κάλτσες με πολύχρωμα πουά. Επικρίνει τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ήταν φίλος του, αλλά εν τέλει τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση. Ο Τσίπρας, λέει ο Βαρουφάκης, είναι ένας ανεπρόκοπος που υπογράφει ό,τι του φέρνουν ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι".

Ο Τσίπρας είναι λοιπόν κατά τον Γιάνη «ένας ανεπρόκοπος». Αυτό δεν με εκπλήττει. Κι άλλοι, προηγούμενοι πρωθυπουργοί περιτριγυρίζονταν από Βαρουφάκηδες που οι ίδιοι επέλεγαν, σχεδόν από το πουθενά και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να προβάλουν και να αναδείξουν. Και ο Σημίτης και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς. Ανεπρόκοποι συνεργάτες, ακατάλληλοι, πολύ κάτω των περιγραφών και των προσδοκιών των ευεργετών τους, τους εξέθεσαν επανειλημμένα και ανεπανόρθωτα εις βάρος άλλων, ικανότερων, σοβαρότερων και πολύ πιο ηθικών.

Εδώ όμως δεν μιλάμε για ανεπρόκοπους συνεργάτες, ανεπρόκοπων πρωθυπουργών.
Μιλάμε για  - κατά τη φράση του Γιάνη-  για πρωθυπουργό που «υπογράφει ό,τι του φέρνουν ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι". Και μπορεί να προσπάθησε ο Τσίπρας να αλαφρύνει το ειδικό βάρος της κατηγορίας ευχόμενος στο «πνευματικό του παιδί» καλή επιτυχία στο νέο του βιβλίο. Αλλά η κατηγορία είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ. Ο Γιάνης τον κατηγορεί για προδοσία. Τον χαρακτηρίζει όργανο ξένων συμφερόντων. Και μια τέτοια κατηγορία, όσο κι αν την αντιμετωπίζεις με χιούμορ αμφίβολης ποιότητας, χρειάζεται απόδειξη. Ή διάψευση. Αλλιώς, καταδίκη.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.