30 Αυγούστου 2017

ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ …ΑΠΡΕΠΕΙΑΣ

Ολετήρας ο Γιώργος Παπανδρέου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Πολλοί δημοσιογράφοι, σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν κάποια στιγμή της καριέρας τους να διεισδύσουν στα “άδυτα” των μυστικών υπηρεσιών για να μάθουν τα μυστικά των κατασκόπων και των πρακτόρων και έτσι, να αποκαλύψουν τυχόν ατασθαλίες και παρανομίες τους, που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα! Ακόμη δε, όταν γίνεται διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!

Τον τελευταίο καιρό μια μεγάλη έρευνά μου για την Ε.Υ.Π., την έχω δημοσιεύσει σε πολλά άρθρα μου στην Ελεύθερη Ώρα! Η οποία σκοπό έχει να βοηθήσει στο να διορθώσει η ελληνική Πολιτεία τα κακώς κείμενα σε αυτή την ταλαίπωρη υπηρεσία και τίποτα παραπάνω!

Έτσι, ψάχνοντας βρήκα πολλά! Αποκάλυψα λίγα, πολύ λίγα από όλα όσα βρήκα γιατί δεν έπρεπε να ξεπεραστούν τα επιτρεπτά διεθνώς όρια, καθ΄ ότι ενδεχομένως να έβλαπτα επιχειρησιακές δράσεις της υπηρεσίας! Το ίδιο σας διαβεβαιώνω έχουν κάνει πολλοί, οι περισσότεροι εθνικά σκεπτόμενοι δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο!

Βαξεβάνης εναντίον Αγγελάκη… 

Δυστυχώς όμως, εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν δημοσιογράφοι που αυτοπλασσάρονται και ως “έγκριτοι”, που δεν ακολουθούν αυτή την διεθνώς παραδεκτή πρακτική των συναδέλφων τους. Και αυτό γιατί εδώ, σε αυτή την χώρα επικρατεί η ασυδοσία και η ατιμωρησία ανεξαρτήτως, ποιο κόμμα κυβερνά!

Έτσι, θα μου επιτραπεί να κάνω μια αναφορά στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος “παίζοντας” πολλά χρόνια το παιχνίδι της εσωτερική διαμάχης που ξέσπασε στην Ε.Υ.Π., αρχικά μεταξύ των προσκείμενων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνδικαλιστών και μετά μεταξύ μεγαλο-στελεχών της υπηρεσίας και της διοίκησής της, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Παπανδρέου (έχουμε εκτενώς αναπτύξει)! 

Πιστεύουμε λοιπόν, ότι ξεκίνησε να αποκαλύπτει άκρως απόρρητα στοιχεία για εργαζόμενους της υπηρεσίας που βρέθηκαν στο στόχαστρο της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου! Χωρίς, όπως αποκάλυψαν αργότερα οι τότε εργοδότες του στην Κυριακάτικη εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», να διασταυρώνει επαρκώς τις πληροφορίες που του “διοχέτευαν” από την υπηρεσία. Αναφέρομαι φυσικά στην περίπτωση του πρώην προϊσταμένου των απόρρητων κεκαλυμμένων επιχειρήσεων της διεύθυνσης κατασκοπίας της Ε.Υ.Π. στο εξωτερικό (covert espionage operations), του γνωστού μεγαλοστελέχους και αρχισυνδικαλιστή της Ε.Υ.Π. κ. Κώστα Αγγελάκη. 

Στην ουσία, το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι το ποιος γνώριζε γι΄ αυτές τις υποθέσεις και τις διοχέτευσε στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο για τον οποίο σε μήνυση εναντίον του, ο τότε εργοδότης του (εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», όπως προανέφερα) αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όταν είχε πρώτο-κυκλοφορήσει το “Π.Θ” ο κ. Βαξεβάνης ήρθε και ζήτησε δουλειά, έδωσε ένα ρεπορτάζ για τα “άδυτα” της ΕΥΠ και λίγες ώρες μετά κυριολεκτικά κλαίγοντας και εκλιπαρώντας ζήτησε να αποσυρθεί γιατί θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα από τις “πηγές του στην ΕΥΠ”...»!

Διαρροή απορρήτων εθνικών στοιχείων… 

Αλλά και σε άλλα δημοσιεύματα της ίδιας εφημερίδας αναφέρονται και άλλα στοιχεία για τη σχέση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου με στελέχη της Ε.Υ.Π. και για τα οποία, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω ακούσει ούτε έχω διαβάσει πουθενά να διεξάγεται κάποια έρευνα παρά τιε επώνυμες καταγγελίες υπαλλήλων της Ε.Υ.Π., όπως της μακαρίτισσας Ευγενίας Λεβογιάννη και τις οποίες έχουμε στη διάθεσή μας!

Πάντως από την έρευνά μου, προκύπτει ότι αυτά τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Κώστας Βαξεβάνης στο “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” στις 9/5/2010 τα ήξεραν ελάχιστοι άνθρωποι στην Ε.Υ.Π. και νομίζω, οι τρεις, της τότε διοίκησης της υπηρεσίας κ.κ. Κώστας Μπίκας (διοικητής), Φώτης Παπαγεωργίου και Χρύσανθος Τσαντρίζος (υποδιοικητές) και τα τέσσερα μέλη της επιτροπής που ορίστηκε από τον κ. Μπίκα (Μ. Μπέκα, Μ. Λιούμης, Ε. Γιαβάσης, Π. Παναγιωτίδης)! Έγγραφα που καταγράφηκαν και που είχε κλειδωμένα στους δικούς του φωριαμούς ο κ. Αγγελάκης, που κατ΄ αυτούς κακώς τα κατείχε και έπρεπε να τα παραδώσει όταν αίφνης, παύτηκε των καθηκόντων του (υπόθεση που εκκρεμεί ακόμα στη δικαιοσύνη και που έχουμε εκτενώς αναφερθεί καθότι την παρακολουθούμε στενά)!

Δεν θα σχολιάσουμε τα όσα πολλά ανακριβή αναφέρει σε εκείνο το δημοσίευμά του ο Κώστας Βαξεβάνης αλλά θα σταθούμε μόνο ότι, μεταξύ αυτών αποκάλυψε και κάποια πραγματικά γεγονότα που εκείνη την περίοδο όφειλαν να τα γνωρίζουν μόνο οι προαναφερόμενοι που είχανε στη διάθεσή τους εκείνα τα στοιχεία που βρέθηκαν στους φωριαμούς! 

Βαξεβάνης και Σπατιώτης… 

Αξιοπερίεργο πάντως είναι επίσης, το γεγονός ότι ο Κώστας Βαξεβάνης εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του χαμηλόβαθμου στελέχους και Συριζαίου (σήμερα) συνδικαλιστική της Ε.Υ.Π. κ. Θ. Σπατιώτη τον περασμένο Μάρτιο, ενώ το ίδιο έπραξε και ο κ. Σπατιώτης σε υπόθεση που είναι κατηγορούμενος ο Κώστας Βαξεβάνης. Γεγονότα, που πάντως πρέπει να αποτελούν παγκόσμια ελληνική πρωτιά!

Ο κ. Σπατιώτης εκείνη την περίοδο (2009 - 2012) ήταν το “μακρύ χέρι” της ΠΑΣΟΚικής διοίκησης - και όχι μόνο - στο υπόλοιπο προσωπικό της υπηρεσίας!

Τα όσα “αποκάλυψε” τότε ο Κώστας Βαξεβάνης – σύμφωνα με την έρευνά μας -  είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση του μοναδικού δικτύου συλλογής πληροφοριών που διέθετε τότε η υπηρεσία στην πΓΔΜ με ταυτόχρονη δράση και σε άλλες χώρες - στόχους της Ε.Υ.Π. μεταξύ άλλων και στην Τουρκία! 

Στα δικαστήρια η κόντρα Βαξεβάνη – Αγγελάκη… 

Μεταξύ των δύο (Κ. Αγγελάκη και Κ. Βαξεβάνη) ξεκίνησε μια μνημειώδης κόντρα με άλληλο-μηνύσεις και αλληλοκατηγορίες για πράγματα φοβερά και τρομερά! Έχουν αναφερθεί επί τούτων, πολλά και διάφορα στον Τύπο και στο διαδίκτυο με τις πρόσφατες αποκαλύψεις του ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου κ. Ιωάννη Κουντούρη που δίνουν μια άλλη – τρομακτική - διάσταση στην όλη υπόθεση!

Βέβαια, η συνέχεια της κόντρας τους θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου κι εκεί, ενδεχομένως, να “θαυμάσουμε” σε όλο της το μεγαλείο την αποκάλυψη εθνικών απορρήτων, επειδή κανείς Διοικητής της υπηρεσίας, κανείς Υπουργός - πολιτικός της προϊστάμενος, κανείς Πρωθυπουργός και κανείς Δικαστικός λειτουργός, δεν έχει το θάρρος και την τόλμη να σταματήσει αυτόν τον ξεπεσμό της ελληνικής Πολιτείας και της μυστικής της υπηρεσίας που αποτελεί την καρδιά ενός κράτους και να πει: φτάνει πια, ως εδώ και μη παρέκει, αυτή η φαρσοκωμωδία που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τη διοίκηση της υπηρεσίας την περίοδο 2009 - 2012 για λόγους, που επίσης εκτενώς έχουμε αναπτύξει κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Φτάσαμε πλέον, στο σημείο να χρησιμοποιούνται άνθρωποι του υποκόσμου και του κοινού εγκλήματος προκειμένου να εξοντωθούν οι αντίπαλοί τους πού το μόνο που κάνουν είναι να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή τους από όσα άδικα και ανακριβή γράφονται εναντίον τους;; 

Επικίνδυνα παιχνίδια με την ασφάλεια της Πατρίδος… 

Ο κ. Κώστας Βαξεβάνης όμως, πήρε φόρα και δεν σταμάτησε μόνο στον Κώστα Αγγελάκη και στις υποθέσεις που αυτός χειριζόταν στο εξωτερικό αποκαλύπτοντας και εκθέτοντας σε πλείστους όσους κινδύνους συνεργάτες του Κώστα Αγγελάκη και της υπηρεσίας στο εξωτερικό, σε χώρες στόχους της Ε.Υ.Π. αλλά προσπαθώντας να βοηθήσει τον φίλο του και αντίπαλο του Κώστα Αγγελάκη συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ – σήμερα - στην υπηρεσία (φανατικού υποστηρικτή παλαιόθεν του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Μιχάλη Καρχιμάκη και του Γεωργίου Παπανδρέου), υπόδικου για την υπόθεση “Πυθία”, κ. Θεόδωρου Σπατιώτη, ξεκίνησε να αποκαλύπτει άκρως απόρρητες δράσεις της Ε.Υ.Π. στο εξωτερικό όπως την έκθεση στη δημοσιότητα των στοιχείων του μυστικού οργάνου που είχε στείλει η Ε.Υ.Π. στο Προξενείο μας στην Σμύρνη της Τουρκίας επί διοικήσεως κ. Θ. Δραβίλλα, την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Αντώνη Σαμαρά!

Μια ματιά στο τεύχος 39 - μηνός Νοεμβρίου του 2013 - του περιοδικού του “HOT DOC”" και στο άρθρο με τίτλο “Γκάφα Δραβίλλα - ΕΥΠ, η κρυφή κατάσκοπος στην Τουρκία είναι φανερή στο Ιντερνέτ”, αρκεί για να αντιληφθεί κάποιος, την ζημιά που προκάλεσε ο “έγκριτος” δημοσιογράφος και οι “πηγές” του στην Ε.Υ.Π.!

Γιατί, πράγματι η αστυνόμος που είχε στείλει η υπηρεσία μπορεί να ήταν γνωστή στους κύκλους της ΕΛΑΣ, αλλά πού ήξεραν οι Τούρκοι, ότι ήταν το όργανο της Ε.Υ.Π. στη Σμύρνη και όχι μια από τους αστυνομικούς της φρουράς του Προξενείου μας ή κάποια απλή υπάλληλος του Προξενείου;;

Το έγραφε μήπως στο πηλίκιό της - αν το φόραγε - στην Τουρκία;;
Είναι λυπηρό, ότι ο κ. Κώστας Βαξεβάνης ήταν αυτός που αποκάλυψε την πραγματική της ιδιότητα! Μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον φίλο του Θ. Σπατιώτη;;

Πού μόλις είχε εκδώσει μια ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον κ. Δραβίλλα για το γεγονός, ότι έστειλε κάποιον ένστολο σε θέση του εξωτερικού, πουλώντας προφανώς εργατοπατερισμό παλαιάς κοπής στους συναδέλφους του, όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις επί διοικήσεως κ. Μπίκα - ο οποίος άλλαξε και την Πάγια Διαταγή περί τοποθετήσεως οργάνων της υπηρεσίας στο εξωτερικό επαναφέροντας στο προσκήνιο μετά από μια δεκαετία “μονοπωλίου” των θέσεων αυτών από το μόνιμο πολιτικό προσωπικό - δεν είχε βγάλει τσιμουδιά;; 

Ο ολετήρας Γιώργος Παπανδρέου… 

Βλέπετε, εκείνοι οι ένστολοι ήταν ΠΑΣΟΚ, ενώ οι του Δραβίλλα ήταν οι κακοί δεξιοί! Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής Βαξεβάνη, ήταν να ανακληθεί άμεσα το όργανο της ΕΥΠ στην Ελλάδα, γιατί ήδη οι Τούρκοι έδειξαν άγριες διαθέσεις με απρόβλεπτα για την ίδια αποτελέσματα!

Έτσι, έμεινε κενή - για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα - η θέση αυτή, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, κινδυνεύοντας και όσοι Τούρκοι πολίτες είχαν ήδη έρθει σε επαφή με το όργανο της Ε.Υ.Π.

Άλλωστε, ήταν ήδη νωπά στη μνήμη των ανθρώπων της Ε.Υ.Π., η σύλληψη με τραγικά πάλι αποτελέσματα (φυλακίσεις & θανάτους) των μελών δικτύου πληροφοριών που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της ΝΔ Τουρκίας - επί 25ετία - από παιδαριώδη και τραγικά λάθη των διοικούντων την υπηρεσία επί κυβερνήσεως Παπανδρέου (παραμονή Χριστουγέννων του 2009)!

Είναι δε, απορίας άξιον, ότι απ΄ όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν έχει διεξαχθεί καμία έρευνα, ούτε από την Ε.Υ.Π. ούτε από την Δικαιοσύνη για όλα αυτά παρά τις αναφορές που έχουν υποβάλλει υπάλληλοι της υπηρεσίας (σε επόμενό μου άρθρο θα γίνει εκτενής – με στοιχεία – των ευθυνών της μειοδοτικής διακυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου)! 

Μεγάλη ανησυχία στην Κατεχάκη… 

…εκφράστηκε από υψηλόβαθμα πρώην στελέχη της Ε.Υ.Π., που μιλήσαμε μαζί τους για να έχουμε την άποψή τους, για τα τεκταινόμενα στον ουρανοξύστη της οδού Κατεχάκη, αλλά και για τα δημοσιογραφικά όργανα που πρόθυμα, με κάθε ευκαιρία, αποκαλύπτουν μυστικές αποστολές της Ε.Υ.Π. στο εξωτερικό, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τόσο στελεχών της υπηρεσίας όσο και συνεργατών τους, κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας αλλά και του Ποινικού μας Κώδικα.

Αυτό το φαινόμενο, μας είπαν τα πρώην αυτά στελέχη, που παρατηρείται στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία από συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογραφικών κύκλων είναι φαινόμενο παράνομο, απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τόσο της υπηρεσίας και του προσωπικού της, όσο και συνεργατών της!

Μήπως λοιπόν, αυτοί που προβαίνουν σε αυτές της ενέργειες διαπράττουν τα αδικήματα της Προδοσίας της χώρας, όπως αυτά περιγράφονται στον Ποινικό μας Κώδικα και πιο συγκεκριμένα, αυτά των άρθρων 140, 141, 146 “Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας”, 148 “Κατασκοπεία” αλλά και τα άρθρα 14 & 17 του Νόμου 3649/2008 “Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις”;;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.