Τελευταίες αναρτήσεις

22 Αυγούστου 2017

Το γενικευμένο μέτωπο της τρομοκρατίας και Το βάρβαρο μίσος του σώματος

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Το γενικευμένο μέτωπο της τρομοκρατίας

Με τις συνεχόμενες ήττες που έχει υποστεί η τρομοκρατική οργάνωση Daesh τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, είναι αναμενόμενο να έχουμε την επιστροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακραίων μελών της οργάνωσης που προέρχονταν από την Ευρώπη και που είχαν πάει να ενισχύσουν αυτόν τον αγώνα της βαρβαρότητας, διότι βλέπουν ότι το έδαφος που χάνουν στις περιοχές του πολέμου είναι οριστικό και μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούνται βόμβες, νάρκες, παγίδες αφού ξέρουν ότι είναι το τέλος. Διότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν στις θέσεις τους. 

Η τρομοκρατική οργάνωση ανοίχτηκε τόσο πολύ, με τόσο ακραίες διαστάσεις που οι μεγάλες δυνάμεις και οι δημοκρατικές δεν μπορούν να την αφήσουν να εξαπλωθεί περισσότερο. Έτσι ο πόλεμος στη Συρία και στο Ιράκ έχει φτάσει στο επίπεδο του ολοκληρωτικού αφοπλισμού των ακραίων στοιχείων της οργάνωσης. Κατά συνέπεια αυτοί που έχουν χάσει τον πόλεμο και βλέπουν ότι τα όνειρα της βαρβαρότητας τελειώνουν στη Μέση Ανατολή, θα επιστρέψουν στις χώρες της δημοκρατίας, ενώ λένε ότι τις μισούν και αυτό λόγω δειλίας, διότι είναι πάντα πιο εύκολο να γενοκτονείς πολίτες παρά να αγωνίζεσαι ενάντια σε στρατιώτες. 

Οι ίδιοι θα θέλουν να εκτονωθούν λόγω της ήττας τους. Βέβαια δεν θα είναι στο επίπεδο του ακραίου που δεν έχει τίποτα να χάσει, διότι θα θέλουν να διατηρήσουν την ιδιοκτησία τους. Είναι και αυτό μια αρχή συμβιβασμού. Θα θέλουν επίσης οι κοινωνίες να είναι πιο συντηρητικές για να μισούν το ανθρώπινο σώμα και θα έχουν την εντύπωση ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να ορίσουν το σωστό. Το θέμα είναι αν θα αντισταθούμε αποτελεσματικά σε αυτή την εκδοχή της βαρβαρότητας ή απλώς θα αφήσουμε αθώους να μετατραπούν σε θύματα;

πηγή

Το βάρβαρο μίσος του σώματος

Όταν σε όλη την ιστορία της Ανθρωπότητας βλέπουμε ότι οι άνθρωποι, οι δημιουργοί, οι καλλιτέχνες έχουν πάντα δώσει έμφαση στο ερωτικό στοιχείο σε τόσα πολλά μέρη του κόσμου, που είναι δύσκολη η απαρίθμησή τους, αφού εκτός της Ευρώπης βλέπουμε και την Ασία με την Ινδία, την Ιαπωνία και την Κίνα για τις μεγάλες χώρες, πώς μπορούμε να αποδεχτούμε το βάρβαρο μίσος του σώματος; Γιατί οι κοινωνίες να έχουν δικαίωμα να κόψουν πέη, κλειτορίδες κλπ χωρίς να αντιστεκόμαστε; Γιατί οι γυναίκες πρέπει επίσημα να κρύβουν τα πάντα, ενώ στην οικία τους, τους ζητούν τα πάντα; Γιατί να αποδεχόμαστε την σταύρωση του γυμνού; Γιατί να ξεχνάμε ότι η Σταύρωση έγινε με Σώμα γυμνό, αφού ήταν η παράδοση; 

Με την ενοχοποίηση του ερωτικού στοιχείου έχουμε καταπατήσει ένα φιλοσοφικό έργο με άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνία, όπως είναι το Κάμα Σούτρα. Έχουμε κρύψει τα γεννητικά μας όργανα λες και είναι καταδικασμένα. 

Ολόκληρος ο Ελληνισμός δεν έκρυψε ποτέ το ερωτικό στοιχείο. Μ’ αυτόν τον τρόπο δίνουμε πάτημα στη βαρβαρότητα, που μισεί το σώμα, γιατί είναι κομμάτι της Ανθρωπότητας. Μισεί τη χαρά και την απόλαυση, ενώ είναι ανθρώπινες. Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και στο πνεύμα μας, αλλιώς θα δεχτούμε στο τέλος να καταδικάσουν ακόμα και τον άνθρωπο του Βιτρούβιου που ζωγράφισε ο Leonardo da Vinci, επειδή φαίνεται το πέος του ανδρός. Πόσα έργα θα αφήσουμε να καταστρέψουν, επειδή δεν λέμε τίποτα και ντρεπόμαστε να τα προστατέψουμε, ενώ λέμε ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο; 

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.