Τελευταίες αναρτήσεις

1 Αυγούστου 2017

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ …ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ξανά η Ελλάς …δορυφόρος των ΗΠΑ
Τα ανταλλάγματα πρέπει να είναι, ΑΟΖ, χρέος, όνομα FYROM

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς ΥΠΕΞ της Ελλάδος επισκεπτόταν την Ουάσιγκτον τον Μάρτιο του 2017, για συζητήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, του έκανε με τον πλέον πειστικό τρόπο γνωστό, πως η Ελλάς έχει σπουδαίο γεωστρατηγικό ρόλο στην περιοχή μας και πως αυτός είναι απαραίτητα χρήσιμος στις ΗΠΑ, αφού εξασφαλίζει την σταθερότητα στη λεκάνη της Μεσογείου!

Ακολούθησε η επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για την εθνική μας επέτειο της Επαναστάσεως του 1821!

Εκεί, συναντήθηκε στις 24 Μαρτίου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις και αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε: “Αρχίζει καινούργια ημέρα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στον τομέα της άμυνας”!

Ωστόσο, η συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, την επομένη, επεφύλαξε δυσάρεστη έκπληξη στον Υπουργό μας της Εθνικής Άμυνας, αφού η αντιμετώπισή του από τον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν πάρα πολύ ψυχρή και φυσικά όχι η αναμενόμενη! 

Επικίνδυνα ανοίγματα Ερντογάν για τις ΗΠΑ! 

Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, με την Τουρκία να κάνει επικίνδυνα  για τις ΗΠΑ ανοίγματα προς τη Ρωσία! Με αποκορύφωμα την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Για την οποία αγορά ο Τούρκος Σουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε: “Επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε και αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού. Άλλωστε, η Ελλάδα μέλος του ΝΑΤΟ επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300. Γ ια ποιο λόγο λοιπόν οι ΗΠΑ ανησυχούν;”! 

Οι ΗΠΑ ζητούν να γίνουν αμερικανικές οι Βάσεις της Ανδραβίδας και της Σούδας! 

Έτσι – σύμφωνα πάντα με την ακριβέστατη πηγή μας – ειδική Επιτροπή Αμερικανών  εμπειρογνωμόνων, βρέθηκε στην Αθήνα για μια εβδομάδα και είχε καθημερινές συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο! Ο οποίος μετά από αυτές τις συναντήσεις δείχνει αναβαθμισμένος από τα υψηλά κλιμάκια των ΗΠΑ!

Προϊόν των υψηλών αυτών συζητήσεων, ήταν η αναζήτηση από πλευράς των Αμερικανών της διάθεσης της ελληνικής κυβέρνησης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Νατοϊκών Βάσεων στην Ανδραβίδα και στη Σούδα! Ώστε, αυτές να γίνουν και αμερικανικές βάσεις! Για το σκοπό αυτό προτίθενται να διαθέσουν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων!

Ζητούν επίσης, να δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση με 10ετή Σύμβαση και για τις δυο Βάσεις, με 10ετή επιπλέον οψιόν για τη Βάση της Ανδραβίδας και 5ετή για τη Βάση της Σούδας!

Και όλα αυτά επειδή, οι ΗΠΑ έχουν λάβει την απόφαση της αποχώρησης των στρατιωτικών τους δυνάμεων από τη Βάση της Τουρκίας, στο Ινσιρλίκ, από όπου υποστηριζόταν η διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων των Νατοϊκών δυνάμεων, υπό των ΗΠΑ, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους!

Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι οι ΗΠΑ αρνήθηκαν να δημιουργηθεί Βάση στην Κάρπαθο!

Αντιδρούν πολλοί Συριζαίοι! 

Των παραπάνω αμερικανικών σχεδίων είναι ενημερωμένος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά – όπως ενημερωνόμαστε – έχει μεγάλο εσωκομματικό – ιδεολογικό πρόβλημα από πολλούς Βουλευτές του!

Οι οποίοι αντιδρούν σε αυτήν την προοπτική, την οποία χαρακτηρίζουν ως πολιτική απόλυτης υποταγής στις ΗΠΑ. Αφού θεωρούν ότι έτσι, η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα πολιτικο-στρατιωτικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ (γιατί, πότε δεν ήταν;;;)! Όταν τελεί ήδη υπό την απόλυτη γερμανική Κατοχή! Και αυτή η απόλυτη εξάρτηση μας απομονώνει από τον ρωσικό παράγοντα! Εξ ου και η Συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τους S-400!

Όλων των παραπάνω είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, συμφωνεί απόλυτα με τον Πάνο Καμμένο! 

Μικρά τα ανταλλάγματα! 

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με τους αντιδρώντες, αν η Ελλάς δεν έδινε γη και ύδωρ στις ΗΠΑ χωρίς να λάβει μεγάλα και ουσιαστικά ανταλλάγματα! Από τη στιγμή που τα ανταλλάγματα που δίνονται από τις ΗΠΑ είναι μόνο οπλικά συστήματα και υλικό παρελθούσης τεχνολογίας και η εξασφάλιση, ότι η αμερικανική υπόσχεση προς την Τουρκία για παρόμοιες “δωρεές” θα πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα γίνει η παραλαβή των ισχνών ανταλλαγμάτων από την ελληνική κυβέρνηση!

Ωστόσο, αφού οι ΗΠΑ “καίγονται” για τις δυο Νατοϊκές Βάσεις στον ελληνικό χώρο και αφού η κυβέρνηση αποφασίσει να συνομολογήσει στο αμερικανικό αίτημα, δεν θα πρέπει να το πουλήσει χοντρά;;

Δεν θα πρέπει στα ανταλλάγματα να βρίσκεται η οριστική λύση στο όνομα των Σκοπίων, που δεν θα πρέπει να εμπεριέχει τον όρο “Μακεδονία”;;

Δεν θα πρέπει να δοθεί λύση στο χρέος μας;; Δεν θα πρέπει να ανακηρυχτεί η ΑΟΖ;;
Από τι στιγμή που μια θετική απόφαση περί της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Βάσεων της Ανδραβίδας και της Σούδας, θα καταστήσει την Ελλάδα στόχο των τζιχαντιστών;;

Ο Τσίπρας στην Αμερική! 

Προκειμένου λοιπόν να είναι σίγουρες οι ΗΠΑ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται πλήρως τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο, αναμένεται σύντομα να ορισθεί η ημερομηνία επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Ουάσιγκτον, αφού υπάρχει ήδη η πρόσκληση από τον Αντιπρόεδρο της αμερικανικής κυβέρνησης κ. Μάικ Πενς! 

Επιμένουν οι ΗΠΑ στη σύνθετη ονομασία! 

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως ο Πάνος Καμμένος είναι πλήρως υποταγμένος στις ΗΠΑ, εν τούτοις – σύμφωνα πάντα με την ακριβέστατη πηγή μας – άντεξε στις αμερικανικές πιέσεις που σκοπό είχαν να κάμψουν την απόφασή του (διατυπωθείσα πρόσφατα στη Βουλή), ώστε να μην αποδεχτεί τον όρο “Μακεδονία” στο οριστικό όνομα των Σκοπίων! Ένα ζήτημα που διακαώς επιζητούν οι ΗΠΑ να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα!
Δηλαδή, με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις!

Αυτή η στάση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος δυσαρέστησε τον αμερικανικό παράγοντα, αλλά αυτήν την στιγμή πρώτη σημασία για εκείνους έχει το ζήτημα των δυο Βάσεων στον ελληνικό χώρο! 

Επί του πιεστηρίου! 

Εάν λάβουμε υπ,  όψη μας ότι η Τουρκία έχει ανακοινώσει ασκήσεις στο Αιγαίο για όλο τον Αύγουστο, ας θεωρήσει η ελληνική κυβέρνηση πως ο Αύγουστος είναι πράγματι ένας “ευαίσθητος” μήνας για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και ας είναι ιδιαίτερα προσεκτική για το χρονικό διάστημα μετά τις 5 Αυγούστου!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.