Τελευταίες αναρτήσεις

7 Ιουλίου 2017

Δώσανε στον ναρκωμανή την δόση του... Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα.

Εγκρίθηκε σήμερα από τον ESM, όπως ήταν αναμενόμενο, η εκταμίευση της τρίτης δόσης για την Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο αυτής της δόσης θα ανέλθει σε 7,7 δισ. Ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ESM τη Δευτέρα. Από το ποσό αυτό, 6,9 δισ. Ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και 0,8 δισ. Ευρώ για εκκαθάριση καθυστερήσεων. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM κ. Klaus Regling δήλωσε: "Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM δείχνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε αυτό το στάδιο. Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας αξίζουν την αναγνώριση ότι έχουν προχωρήσει πολύ στην επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα και στην οικονομική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία για την ανοικοδόμηση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. "

Η ανακοίνωση αναφέρει «πως μια περαιτέρω εκταμίευση για εκκαθάριση καθυστερήσεων ύψους 0,8 δισ. Ευρώ μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των καθυστερήσεων, χρησιμοποιώντας τους ίδιους πόρους της για την εκκαθάριση των καθυστερήσεων καθώς και τη χρηματοδότηση από την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα. Υπόκειται σε περαιτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM. 

Μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα, η οικονομική ενίσχυση του ESM για την Ελλάδα θα ανέλθει σε 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ, από το συνολικό ποσό του προγράμματος μέχρι 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Μαζί, ο ESM και το EFSF έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει 181,2 δισ. Ευρώ στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του ποσού που εγκρίθηκε σήμερα), κάνοντας τα ταμεία διάσωσης τους μεγαλύτερους πιστωτές στην Ελλάδα». 

«Το Συμβούλιο των Διοικητών του ESM απαρτίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των μελών του ESM. Το διοικητικό συμβούλιο του ESM περιλαμβάνει τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών και άλλους αξιωματούχους υψηλού υπουργείου Οικονομικών των μελών του ESM» καταλήγει η ανακοίνωση.

P. Moscovici: Ισχυρό σήμα ελπίδας η έγκριση της δόσης 

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ESM εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, μέσω twitter, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ένα «ισχυρό σήμα ελπίδας».

«Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αφορά τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη προς όφελος όλων», δήλωσε ο κ. Moscovici. 

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το Liberal: 

Από τα 8,5 δισ. ευρώ του συνολικού πακέτου της δεύτερης αξιολόγησης, το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα ύψους 6,9 δισ. ευρώ θα πιστωθούν σε ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εξοφληθούν χρεολύσια του Ιουλίου 

Υπενθυμίζεται πως μεταξύ 17 και 24 Ιουλίου θα πρέπει να εξοφληθεί το τριετές «ομόλογο Σαμαρά» ύψους 2,2 δισ. ευρώ που εκδόθηκε το 2014, δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ από το ΔΝΤ, και ομόλογα προς την ΕΚΤ, το ένα ύψους 2,45 δις. ευρώ και το άλλο 1,45 δισ. ευρώ. 

Τα χρήματα από το δάνειο του ESM που προορίζονται για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των 6,5 και πλέον δισ. ευρώ που χρωστά το Κράτος σε προμηθευτές (3,2 δις. ευρώ), συνταξιούχους (1,5 δις. ευρώ), φορολογούμενους που περιμένουν επιστροφή φόρων 1,9 δισ. ευρώ) κλπ. 


ΣΧΟΛΙΟ

Μας δουλεύουν γιατί ξέρουν ότι θα το φάμε το δούλεμα...
Και μας δουλεύουν όλοι μαζί...
Και οι ξένοι δυνάστες δανειστές και οι ντόπιοι προδότες δοσίλογοι υπηρέτες τους...
Κι αυτό το κάθαρμα ο Moscovici... τι χοντροδούλεμα μας κάνει...
Ενώ οι Ελληνες υποφέρουμε και κάθε μέρα πεθαίνουμε αυτός μιλάει για ανάπτυξη και σταθεροποίηση της οικονομίας...

Αχ, ρε σιχάματα...
Ως πότε θα σας ανεχόμαστε ΟΛΟΥΣ. Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.