Τελευταίες αναρτήσεις

14 Ιουλίου 2017

"Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κ@λος της".. *

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Στις κανονικές δημοκρατίες, ή μάλλον για να υπάρξει μία κανονική δημοκρατία, κράτος, εξουσία του δήμου, του λαού, έχουν θεσπιστεί τρείς θεσμοί (κανονικοί θεσμοί, όχι απ' τους "θεσμούς" του ποκοπίκου):

Την νομοθετική εξουσία που θεσπίζει τους νόμους-κανόνες συμβίωσης σε μία οργανωμένη κοινωνία, την εκτελεστική εξουσία που φροντίζει για την εφαρμογή αυτών των κανόνων, και την δικαστική εξουσία για να τιμωρεί την παρεκτροπή απ' τους θεσπισμένους κανόνες, και να αποδίδει το δίκαιο μεταξύ των συμβιούντων πολιτών.

Αυτοί οι θεσμοί πρέπει πρώτον να προέρχονται απ' τον ίδιο τον λαό, ο οποίος θα πρέπει να συμμετέχει εκ περιτροπής και με κλήρωση στους θεσμούς αυτούς (όχι με εκλογές, ούτε "δι αντιπροσώπων", αλλά αυτό είναι μία άλλη, μακριά συζήτηση), και δεύτερον πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητες μεταξύ τους, να μην υπάρχει ο παραμικρός επηρεασμός, συναλλαγή, διακανονισμός, ή ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να καταστήσει την μία υποχείριο ή εντελλόμενη της άλλης.

Αυτά σε κανονικές δημοκρατίες, ή έστω σε "αντιπροσωπευτικού τύπου" δημοκρατίες που λειτουργούν κανονικά.

Σε περίπτωση δικτατορίας, ή κατοχής της χώρας, όλα αυτά πάνε περίπατο και ματαιοπονεί κανείς προκειμένου να ψάξει να διασώσει κάποια ψήγματα, απομεινάρια δημοκρατίας και των θεσμών της. 

Στην δεύτερη περίπτωση, αυτή της κατοχής, βρισκόμαστε εμείς σήμερα σαν χώρα. 
Είναι μάταιο να ψάχνουμε για καλλιγραφία απ' της μυλωνούς τον κ@λο, και για θεσμούς των προδοτών που να λειτουργούν ανεξάρτητα και κανονικά. 
Η νομοθετική εξουσία συμπλεγμένη άρρηκτα με την εκτελεστική εξουσία νομοθετεί και εφαρμόζει νόμους όχι προς όφελος του λαού βεβαίως, αλλά προς χάριν, κατ' εντολή, και όφελος των τοκογλύφων-δανειστών-κατακτητών.

Και η δικαστική εξουσία έντρομη μπροστά στον ανίερο συνασπισμό των άλλων δύο εξουσιών, υποκύπτει κι αυτή στην θέληση των κατακτητών κρίνοντας ως συνταγματικούς και νόμιμους τους νόμους των μνημονίων, ακκιζόμενη με την εκτελεστική εξουσία, βρωμίζοντας κι απαξιώνοντας το τελευταίο οιονεί αποκούμπι του πολίτη.

Από αυτήν την άποψη μπορεί να θεωρηθεί σαν πολύ ωφέλιμη η τάχα "αμισθί" (και τα εν δυνάμει ρουσφέτια; και οι εν δυνάμει διορισμοί συγγενών και φίλων; οι "εξυπηρετήσεις" σε είδος; τα "παραθυράκια" στην παραμικρή δυσκολία της ζωής της;) πρόσληψη της προχθεσινής προέδρου του Αρείου Πάγου ως νομική σύμβουλο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ωφέλιμη γιατί μας υπενθυμίζει φωναχτά, πως σε ένα κράτος υπό κατοχή, σε ένα προτεκτοράτο, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες εξουσίες και θεσμοί, καθώς και ότι οι πολίτες ουδεμία υποχρέωση υπακοής έχουν σε θεσμούς κατοχικούς, αντεθνικούς, ψεύτικους.
Υπακούουν μόνον από φόβο κι από ένστικτο αυτοσυντήρησης.

Ως πότε άραγε;..

* ο τίτλος είναι λαϊκή παροιμία και οι λαϊκές παροιμίες έχουν πάντα δίκιο.. 

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.