Τελευταίες αναρτήσεις

22 Ιουλίου 2017

Απανωτές διαψεύσεις της ενδοτικής ελίτ

Η Ιστορία συνήθως γράφεται από τους λίγους και υπογράφεται από τους πολλούς. Η άρχουσα τάξη κάθε έθνους, κράτους, συνασπισμού χωρών αποφασίζει την κατεύθυνση που πρέπει να λάβει ο συλλογικός βίος, σχεδιάζει αντιδράσεις σε γεγονότα, καλλιεργεί στο κοινό τις βασικές ιδέες που προωθούν τις επιδιώξεις της, και οι λαοί σ' αυτή την εξίσωση βάζουν την ισχύ, τη θέληση, την πίστη και τον ενθουσιασμό τους. Είναι προφανές ότι, αν ο στόχος δεν ευοδωθεί, η ηγέτιδα τάξη φέρει το βάρος της ευθύνης, όχι ο λαός. 

Στην Ελλάδα, όπως έχει κατ' επανάληψιν τονιστεί από την εφημερίδα μας, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, ένα χάσκον κενό στα ανώτατα κλιμάκια της πυραμίδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δημοφιλία που έχει η ενδοτικότητα στην πολιτική, οικονομική, πνευματική και δημοσιογραφική ελίτ. Η συντριπτική πλειονότητα εκείνων οι οποίοι θα έπρεπε να καλλιεργούν το πατριωτικό αίσθημα στους πολίτες βιάζεται να ξεπουλήσει τα εθνικά δίκαια όσο όσο! 

Κάθε φορά που οι ξένοι εγείρουν αξιώσεις έναντι της πατρίδας μας, οι μπροστάρηδες της χώρας προπαγανδίζουν το δίκιο του αντιπάλου. Εκφράζονται σαν πλασιέ των εχθρικών συμφερόντων και μιλούν για «τελευταία ευκαιρία» επιλύσεως εκάστου ζητήματος προκύπτει. 

Δύο πρόσφατα -κορυφαίας σημασίας- παραδείγματα της μεθόδου της ομηγύρεως των ενδοτικών είναι το Σκοπιανό και το Σχέδιο Ανάν. Ολοι όσοι -είτε ηθελημένα είτε ακούσια- εκβίαζαν τους Ελληνες για λογαριασμό των ξένων διαψεύστηκαν με ηχηρό τρόπο. Το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν, το οποίο προωθούσαν οι συνήθεις ύποπτοι Αθηνών και Λευκωσίας, απορρίφθηκε από τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, ενταφιάστηκε από τον κυπριακό λαό και η Κύπρος όχι μόνο δεν... καταστράφηκε, όπως ισχυρίζονταν οι αεί «πρόθυμοι», αλλά είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της και αμερικανικό αεροπλανοφόρο μπλόκαρε τις συχνότητες τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία πετούσαν στην Κυπριακή ΑΟΖ, εγγύς σημείου όπου θα γίνουν γεωτρήσεις. 

Και στο Μακεδονικό, όπου το κρατίδιο των Σκοπίων κινδυνεύει να διαλυθεί, διασύρθηκε η άποψη περί «τελευταίας ευκαιρίας». Η Ελλάδα, σε πείσμα των εκτιμήσεων της ισχυρής μειδοτικής ελίτ της, ισχυροποιεί τη γεωπολιτική σημασία της. 

Πηγή "Δημοκρατία"
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.