27 Ιουλίου 2017

Περιστασιακές οι συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων;

Δυτικοί αναλυτές εκφράζουν φόβους για μεθοδευμένες επιθέσεις κατά της χριστιανικής κοινότητας της Μ. Ανατολής, που φθίνει σιγά-σιγά. 

Στις ασιατικές και αφρικανικές χώρες έχουν πάρει διαστάσεις οι σφαγές των χριστιανών από μουσουλμάνους, άνευ λόγου και αιτίας, απλώς επειδή είναι «άπιστοι». Στην Αίγυπτο ιδίως, παρά την καταβαλλόμενη προσπάθεια της αιγυπτιακής κυβέρνησης να περιορίσει τις επιθέσεις κατά των χριστιανών Κοπτών, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται με γοργούς ρυθμούς. 

Είναι ενδεικτικό, ότι μετά την Ρωσία και οι ΗΠΑ κατέθεσαν προ ημερών νομοσχέδιο προς έγκριση, σύμφωνα με το οποίο θα παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια στους διωκόμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής. H κίνηση για την Άμεση Ανακούφιση των χριστιανών της Συρίας και του Ιράκ από την γενοκτονία που υφίστανται, κατευθύνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην παροχή βοήθειας σε όσους υπόκεινται σε διωγμούς από τις αντίπαλες ισλαμικές οργανώσεις κατά τον 6ετή πόλεμο της Συρίας και τις εχθροπραξίες στο Ιράκ. 

Εξάλλου ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αναφερθεί πολλάκις στον τερματισμό της γενοκτονίας των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, υποσχόμενος να εξαφανίσει από προσώπου Γης τους ακραίους ισλαμιστές. Και σ’ αυτήν την περιοχή ο κίνδυνος για τους χριστιανούς είναι τώρα ακόμη μεγαλύτερος, και έδωσε την αφορμή σε δυτικούς αναλυτές να εκφράσουν φόβους για μεθοδευμένες επιθέσεις κατά της χριστιανικής κοινότητας της Μ. Ανατολής, που φθίνει σιγά-σιγά, όχι μόνο λόγω των βομβιστικών επιθέσεων, αλλά και των εκφοβισμών και γενικότερα των δυσκολιών άσκησης των εκκλησιαστικών λειτουργιών. 

Πρέπει να δούμε το θέμα ολόπλευρα, διότι θεωρώ πως είναι πολύ σοβαρότερο από ό,τι φαίνεται. Διότι στις μεν μουσουλμανικές χώρες έχουμε αντιδράσεις κατά των χριστιανών αιματηρές, αλλά το ίδιο αιματηρές εμφανίζονται κατά το τελευταίο διάστημα και στις χριστιανικές χώρες της Ευρώπης, όπου όμως οι αντιδράσεις κατά των μουσουλμάνων, είναι ευτυχώς αναίμακτες (ως πότε;). Τι συμβαίνει, εδώ και λίγες δεκαετίες, και έχουμε έξαρση τέτοιων φαινομένων; 

Η πρώτη σκέψη είναι, ότι δικαιώνεται ο Σαμουήλ Χάντιγκτον, ηγετικό στέλεχος των «γερακιών» της Ουάσιγκτον, που διαπραγματεύθηκε τη «Σύγκρουση των Πολιτισμών» (τοποθέτησε την Ελλάδα στο σλαβο-ορθόδοξο μπλοκ, των χωρών δηλαδή που -κατ’ αυτόν- ούτε ανήκουν στις πολιτισμένες χώρες, ούτε παράγουν πολιτισμό!). 

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι, αν ο Χάντιγκτον προέβλεψε τι πρόκειται να συμβεί, ή αν κατέγραψε αυτά που το σύστημα θέλει να συμβούν. Διότι, η υποβοήθηση της μετανάστευσης μουσουλμάνων -υπερβολικά μεγάλου αριθμού- στις ευρωπαϊκές χριστιανικές χώρες και οι προβοκατόρικες ενέργειες ορισμένων να εξάψουν το μίσος τους κατά των «απίστων» (τι άλλο από προβοκάτσια είναι η προσβλητική εικονογράφηση του Μωάμεθ, από σκιτσογράφους πολίτες της Γαλλίας και Δανίας;), δείχνει ότι κάποιοι επιδιώκουν τη σύγκρουση. 

Οι λόγοι είναι προφανείς και συνοψίζονται στη μια αράδα της ελληνικής παροιμίας «ο λύκος στην αναμπαμπούλα χαίρεται». Και ο λύκος επί του προκειμένου είναι τα ισχυρά εξωθεσμικά κέντρα που εδώ και μια δεκαετία, φανερά πλέον, δημιουργούν την «οικονομία του χάους», όπου μέσω της διάλυσης των κρατών -στις τριτοκοσμικές χώρες με βόμβες, στις δυτικές με το ΔΝΤ- υφαρπάζουν τον πλούτο τους. 

Όλη αυτή η ιστορία με τον πολυδιαφημιζόμενο πολυπολιτισμό, εκεί αποβλέπει.
Έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου, ότι αυτή θα είναι η ιδανική κοινωνία, όπου θα συμβιώνουν ειρηνικά λαοί με διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία. Μόνο που, όχι μόνον δεν το είδαμε να εφαρμόζεται κάπου, αλλά απεναντίας και σε κοινωνίες στις οποίες φαινόταν ότι υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης νεοφερμένων, δημιουργήθηκαν σοβαρά έκτροπα, όπως στην Σουηδία και Νορβηγία. Η εμφάνιση, σ’ αυτές τις ανεκτικές κοινωνίες, γκέτο ατόμων με διαφορετικό πολιτιστικό προσανατολισμό, καταδεικνύει ότι επιτυγχάνει η προσπάθεια κατάργησης των ομοιογενών πολιτιστικά κοινωνιών. Και το επακόλουθο, χωρίς καμία αμφισβήτηση, είναι οι συγκρούσεις, οι οποίες προϊόντος του χρόνου, θα φέρουν διάλυση αυτών των κοινωνιών. 

Μακεδών
Πηγή Voria
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.