Τελευταίες αναρτήσεις

4 Ιουλίου 2017

"Για πάντα στην Κύπρο" η τουρκική ατζέντα.

Ο τουρκικός σχεδιασμός, όπως προωθείται στην Πενταμερή Διάσκεψη της Ελβετίας, είναι η διασφάλιση της εσαεί παρουσίας της Τουρκίας στο νησί, μέσα από μια συμφωνία, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του mignatiou.com. 

Οι εντολές που έχει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι να κλειδώσει δυο ζητήματα: Πρώτο, τις τέσσερις ελευθερίες για Τούρκους πολίτες στην Κύπρο. Δεύτερο, στρατιωτική παρουσία και έλεγχο της λειτουργίας τους κράτους.

Τα περιθώρια κινήσεων Τσαβούσογλου, όπως πληροφορείται η ίδια σελίδα, είναι περιορισμένα ενώ η Άγκυρα ζητά και την εκ περιτροπής προεδρία καθώς και αριθμητική ισότητα σε μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Από πλευράς του ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς ξεκαθαρίζει ότι δεν εγκρίνεται από ελληνική Βουλή θέμα τεσσάρων ελευθεριών.

Κρίσιμο το κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων την ερχόμενη εβδομάδα (εννοεί την τρέχουσα), σύμφωνα με πηγές. Στο κεφάλαιο ασφάλειας και εγγυήσεων δεν έχουμε αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά κάποιες ενδείξεις, όμως κατά τον ΓΓ του ΟΗΕ αυτό θεωρείται το θέμα κλειδί στη Διάσκεψη για την Κύπρο, στο Κραν Μοντάνα, για το οποίο κατέγραψε κάποιες δικές του προσεγγίσεις, όπως και σε κάποια άλλα θέματα από τα άλλα 5 κεφάλαια.

Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ, η ε/κ πλευρά δεν προσεγγίζει θετικά το ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ αποχώρησε από το Κραν Μοντάνα αν και ο ίδιος δήλωσε ότι θα επανέλθει εάν χρειαστεί, αλλά οι πηγές αυτές διέψευσαν ότι ο κ. Γκουτέρες πρόκειται να επιστρέψει την Κυριακή το βράδυ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΓΓ του ΟΗΕ υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα ΗΕ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε επιδιαιτησία ή να καταθέσουν ιδέες ή να έχουν ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

Θα πρέπει τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφασίσουν. Στην πρωινή συζήτηση του κεφαλαίου ασφάλειας και εγγυήσεων δεν έγινε διαπραγμάτευση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, αλλά έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη όπως τη Δευτέρα όλες οι πλευρές απαντήσουν σε συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν το ζήτημα αυτό ώστε να ξεκαθαρίσουν οι "ενδείξεις" και το τί εννοεί ο καθένας σε τοποθετήσεις του. 

Ουσιαστική διαπραγμάτευση έγινε χθες στο τραπέζι δύο και στα τέσσερα ζητήματα που έθεσε ο ΓΓ για το περιουσιακό.

Πηγή: capital.gr
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.