Τελευταίες αναρτήσεις

18 Ιουλίου 2017

Κύπρος - 43 Ιούληδες και το Δίδυμο πέτυχε να γίνει… Τρίδυμο

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος 

Π Α Ρ Α Μ Ο Ν Η της μίας εκ των δύο κατάμαυρων για τον Ελληνισμό επετείων, δίδυμων αποφράδων ημερών σήμερα. Του δίδυμου κακουργήματος της 15ης και 20ης Ιουλίου 1974: 

- ΤΟΥ προδοτικού πραξικοπήματος της ανθελληνικής Χούντας των εν Αθήναις δικτατόρων και 
- ΤΗΣ τουρκικής εισβολής εναντίον της Κύπρου.

Το πρώτο διαπράχθηκε για να προκαλέσει τη δεύτερη:
Για να περάσει άτρωτος ο Αττίλας από τις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες.
Επιδρομέας κατακτητής έκτοτε στην ελληνική μεγαλόνησο. 

- ΚΑΙ η μεν Χούντα κατέρρευσε κι εξαφανίστηκε την 3η μέρα της τουρκικής εισβολής,
- Ο ΑΤΤΙΛΑΣ όμως εδραιώνει, ατιμώρητος κι ανενόχλητος την τουρκική κατοχή, επί 43 χρόνια, στο νησί. Απαιτώντας έκτοτε τη νομιμοποίηση των αποτελεσμάτων και των «τετελεσμένων» του δίδυμου κακουργήματος, με τις υπογραφές των ηττημένων Ελλήνων. 

Π Ρ Ο Ϊ Ο Ν Τ Α  του δίδυμου κακουργήματος, εξαναγκάστηκε, προδομένος, καθημαγμένος, ηττημένος, ανίσχυρος κι εγκαταλελειμμένος («η Κύπρος είναι μακριά» του Καραμανλή Α΄ 1974), να διαπραγματεύεται ο κυπριακός Ελληνισμός τη νομιμοποίησή τους, εντός της «μόνης και μοναδικής» διαδικασίας των «διακοινοτικών» συνομιλιών, υπό την αιγίδα του εκάστοτε Γ.Γρ. του ΟΗΕ. 

- ΑΥΤΗ η διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών, επί 40 χρόνια από το 1977 έως 2017, με επτά διαδοχικούς ΠτΔ, Μακάριο, Σπ. Κυπριανού, Γ. Βασιλείου, Γλ. Κληρίδη, Τ. Παπαδόπουλο, Δ. Χριστόφια και Ν. Αναστασιάδη, κι έκτοτε πλειοψηφικώς κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔηΣυ, απέβη κι αποδείχθηκε το Τρίτο Κακούργημα: 

- ΑΡΓΑ, σταθερά κι επίμονα διαπραττόμενο μεθοδικά, για τη νομιμοποίηση και την τελική επικράτηση των άλλων δύο: 

- ΜΕ τις εκάστοτε διαδοχικές υποχωρήσεις, ούτω καλούμενες «γενναίες προσφορές» προς τους Τούρκους και τα εν τω Ψευδοκράτει τουρκοκυπριακά όργανα της Άγκυρας, Ραούφ Ντενκτάς, Ταλάτ, Έρογλου και Ακιντζί: 

- ΑΠΟ την ούτω καλούμενη «πολιτική ισότητα» του 18% με το 82% επί Βασιλείου, μέχρι τον «συνεταιρισμό δύο ίσου καθεστώτος συνιστώντων κρατών» επί Χριστόφια και την «Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία» εφ’ όλης της Κύπρου επί Αναστασιάδη, με… κερασάκι στην τούρτα την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία… 

Ε Ι Σ Ε Ρ Χ Ο Μ Ε Ν Η  στην παγίδα των «διακοινοτικών» συνομιλιών η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, είχε από το 1977, έως και από 28η Ιουνίου μέχρι 7η Ιουλίου εφέτος, την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρει ν’ αναιρέσει ή έστω να μετριάσει τις συνέπειες του Δίδυμου Κακουργήματος, ικανοποιώντας τις διζωνικές απαιτήσεις συνθηκολόγησης του Κατακτητή. 

- ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ότι η ίδια συνέβαλε ώστε, το Δίδυμο να καταστεί Τρίδυμο: Πραξικόπημα - Εισβολή - «Διακοινοτικές» Συνομιλίες: Το Τρίδυμο για την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας: 

- ΤΗΝ παράδοση (Surrender) της κρατικής υπόστασης των Ελλήνων της Κύπρου στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία,  με Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία. Και τη νομιμοποίηση των Τούρκων ως ισοτίμως συγκυρίαρχων και συνιδιοκτητών («αφέντες στον Βορρά και συνέταιροι στον Νότο») εφ’ όλης της Κύπρου: Μέσω του σχήματος του Διζωνικού Συνεταιρισμού «Δύο, Ίσου Καθεστώτος, Συνιστώντων Κρατών» της Ε.Κ.Ο. «Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας»… 

Σ Τ Ο  ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ της Ελβετίας, 7η του 43ου Ιούλη, οι Τούρκοι Κατακτητές, διά του υπουργού Εξωτερικών του συνεχιζόμενου Αττίλα κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του διατεταγμένου υποτελούς τους Τουρκοκύπριου κ. Μουσταφά Ακιντζί (υπό του κ. Ερντογάν εντεταλμένου «ν’ ακούνε πρώτα τ’ αφτιά του τι λέει το στόμα του»), κατέστησαν σαφέστατα σαφές ότι: 

- ΜΕ ΑΣΥΓΓΝΩΣΤΕΣ ψευδαισθήσεις επί 40 χρόνια ασκούν πολιτική η Λευκωσία και η Αθήνα. Οι επτά διαδοχικοί ΠτΔ από Μακάριο 12.2.1977 έως και Ν. Αναστασιάδη 7.7.2017. Μαζί και οι πλειοψηφικώς κυρίαρχες επί 40 χρόνια πολιτικές δυνάμεις των ηγεσιών ΔηΣυ και ΑΚΕΛ (με τους Τριάκοντα στη Βουλή που ψήφισαν 7η Απρ. 2017 τον «Νόμο Ακιντζί», συν οι εκάστοτε, για τις προεδρικές εκλογές, συνοδοιπόροι τους… 

Σ Τ Ο  ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ της Ελβετίας, 7η του 43ου Ιούλη κατέρρευσε, χρεοκοπήσασα, αποτυχούσα ολοσχερώς μια ολόκληρη, συθέμελη πολιτική αυταπάτης, ψευδαισθήσεων κι εθελοδουλίας, η οποία ζήμιωσε κι επιβάρυνε με καταστροφικά βαρίδια την αξίωση της Κύπρου για απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. 

Τ Ο  ΠΡΩΤΙΣΤΟ, πλέον καθήκον του Ελληνισμού, δεν είναι μόνο να σχεδιάσει μιαν άλλη, Στρατηγική Απελευθέρωσης, αλλά και να εντοπίσει, να αναδείξει και ν’ αναθέσει σε Ικανότερους, Αξιότερους και Προθυμότερους πολιτικούς, αυτή την πολιτική.

Aποφασίζοντας πρωτίστως να στείλει στην οριστική αποστρατεία και την τελεσίδικη πολιτική συνταξιοδότηση όλα τα Ηττημένα Μυαλά, όλων των κομμάτων του, όλων των βουλευτών του και όλων των λαφυραγωγών της προεδρικής εξουσίας… 

Μ Ο Ν Ο Ν  ΤΟΤΕ θα υπάρξει ελπίς στο μέλλον «να ‘βρουν ανάπαυση οι Πρώτοι Νεκροί», των στίχων του Αλέκου Παναγούλη: Εκείνοι που θυσιάστηκαν στις Προδομένες Κυπριακές Θερμοπύλες του 1974, στο προδοτικό Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στην αντίσταση απέναντι στον Αττίλα 20η Ιουλίου έως 16η Αυγούστου 1974…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Σημερινή
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.