Τελευταίες αναρτήσεις

4 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MASTERCLASS ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΛΙΒΥΗΣ

Στις 28 Μαΐου του 2017, στο Κέντρο Ερευνών Βώρων διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, σε συνέχεια των Παγκρήτιων Ενεργειακών Συνεδρίων, Masterclass με θέμα τις σχέσεις Ελλάδος και Λιβύης με ομιλητές τον πολυπράγμων επιστήμονα και στρατηγικό σύμβουλο Δρ. Νίκο Λυγερό και τον ειδικό σε θέματα υδρογονανθράκων Δρ. Ηλία Κονοφάγο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ», με την χορηγία του εκπαιδευτικού οργανισμού «ΝΕΑ ΔΟΜΗ» και την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρα κλείου, ενίσχυσαν δε το πλαίσιο με την παρουσία τους εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμου Φαιστού, Φορείς και σύλλογοι της περιοχής καθώς και πλήθος πολιτών. 

Στο Masterclass που διήρκησε έξι ώρες αναλύθηκαν διεξοδικά οι εξελίξεις σχετικά με την ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τα επιστημονικά δεδομένα, τα ιστορικά και μαθηματικά μοντέλα των σχέσεων των δύο χωρών ενώ εξηγήθηκε με τρόπο σαφή ο ρόλος της Κρήτης στο ενεργειακό πλαίσιο που διαμορφώνεται. ,

Το Masterclass θα μπορούσαμε να πούμε ότι λειτούργησε προφητικά αναδεικνύοντας την σημασία της περιοχής και την ανάγκη προσέγγισης της Λιβύης καθώς δύο μέρες μετά την διεξαγωγή του ήρθε πλέον επίσημα η αίτηση της κοινοπραξίας Exxon Mobil, Total και Ελληνικών Πετρελαίων για δύο περιοχές νοτίως της Κρήτης πράγμα το οποίο αποτελεί απόδειξη ότι αυτό το μέρος της ελληνικής ΑΟΖ έχει ενδιαφέρον εν αντιθέσει με όσα ελέχθησαν στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού των 20 θαλάσσιων οικοπέδων, ότι η απουσία υποψηφιοτήτων στην περιοχή οφειλόταν στην απουσία κοιτασμάτων. Είναι πια ξεκάθαρο ότι διαψεύστηκαν όλοι όσοι απαξίωναν τις προσπάθειες της ανάδειξης της ελληνικής ΑΟΖ . Είναι φανερό επίσης ότι περιοχές για τις οποίες εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον αφορούν, εξ αποστάσεως βέβαια, το θέμα της οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης. 

Κατόπιν των προηγουμένων γενάται ξανά το ερώτημα, ποιος ο λόγος της καθυστέρησης ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ; Ποιος ο λόγος που οι αρμόδιες Αρχές ενώ βλέπουν, καθυστερούν ζημιώνοντας την Πατρίδα σε τού τους τους δύσκολους καιρούς; 

Είναι άμεση η ανάγκη ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ από τους επίσημους φορείς καθώς και η οριοθέτηση του τριπλού σημείου επαφής της ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου και η έναρξη των συνομιλιών για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδος - Λιβύης. 

Σημειώνεται ότι το υλικό του Masterclass θα αποσταλεί με ανοιχτή επιστολή στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να ενισχύσει το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας και Λιβύης. 

Ο υπεύθυνος συντονισμού του Masterclass

Αλέξανδρος Π. Αρκουλάκης
τηλ 6942065325
Email alexarkoy@gmail.com 

Δείτε βίντεο από το Masterclass 

Η. Κονοφάγος - Ν. Λυγερός: Masterclass σχέσεων Ελλάδας-Λιβύης. Βώροι, 28/5/2017 (μέρος Α)  ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.