Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουνίου 2017

Παρακράτος Σόιμπλε κυβερνά την Ευρώπη

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι τύποις υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Εδώ και καιρό έχει εκδηλωθεί ως ο «ηγεμών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κινείται με αυτοπεποίθηση και τελευταία με οίηση και θράσος, επειδή από τη μία εκφράζει έναν συγκεκριμένο όμιλο συμφερόντων στη Γερμανία αλλά και ευρύτερο, που έχει κάποια πολυεθνικά χαρακτηριστικά, και από την άλλη αντλεί νομιμοποίηση από τις σφυγμομετρήσεις των απόψεων των πολιτών της χώρας του, που δηλώνουν ότι συμφωνούν με την περιοριστική και τιμωρητική για τους Έλληνες πολιτική του. 

Φυσικά, οι δημοσκοπήσεις και στη Γερμανία και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου έχουν... συζητήσιμη αξιοπιστία και ευστοχία στην καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης. Όμως είναι γενικά παραδεκτό ότι ο Σόιμπλε, δίχως να πολυφαίνεται, έχει στήσει ένα πολυάνθρωπο δίκτυο που καταγίνεται με την προπαγάνδα, τη χειραγώγηση της άποψης των εκλογέων. 

Μια μερίδα αναλυτών είναι πεπεισμένη πως το δίδυμο Μέρκελ και Σόιμπλε παίζει συχνά τον ρόλο του καλού και του κακού αστυνομικού και ότι αυτό αποτελεί μια παραπλανητική εικόνα, η οποία τελικά εξυπηρετεί άριστα τους σχεδιασμούς του Βερολίνου. Όμως η παγκόσμια Ιστορία έχει αποδείξει ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουν να μοιράζονται οι πολιτικοί είναι η εξουσία. Επίσης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι ουδείς αποκλείει τον εαυτό του από τον ρόλο του πρώτου, του ουσιαστικού ηγέτη μιας συλλογικής ανθρώπινης προσπάθειας ή ακόμα και μιας χώρας. 

Η μέχρι τώρα περιπέτειά μας με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φανερώνει ότι και επιθυμεί να έχει τον πρώτο ρόλο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του τευτονικού ονείρου μιας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και διάκειται εχθρικά προς την Ελλάδα. 

Μία από τις πιο πρόσφατες αποδείξεις των προαναφερθέντων είναι η δήλωσή του ότι «Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να τηλεφωνεί όλη την ώρα και η καγκελάριος του λέει ξανά και ξανά: “Αλέξη, αυτό το θέμα είναι για τους υπουργούς Οικονομικών”». 

Βάζοντας λόγια στο στόμα της προϊσταμένης του, δείχνει ποιος είναι το... αφεντικό στην Ευρώπη. 

Ο Σόιμπλε και το παρακράτος του δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά πανευρωπαϊκό. 

Πηγή "Δημοκρατία"
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.