19 Ιουνίου 2017

Στον αέρα η δόση λόγω ΤΑΙΠΕΔ. Οι επικυρίαρχοι δανειστές απαιτούν να απαλλαγούν οι απατεώνες υπάλληλοι τους.... (αυτή είναι η Ε.Ε.)

Του Γιώργου Φιντικάκη 

Βόμβα στην εκταμίευση της δόσης συνιστά η εμμονή της ελληνικής δικαιοσύνης να παραπέμψει με το αδίκημα της απιστίας τρία ξένα στελέχη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, από την Ισπανία, την Ιταλία και την Σλοβακία, σχετικά με την παλαιά υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Η παραπομπή έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρνηση, όχι μόνο επειδή ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis de Guindos απαίτησε πως αν δεν λυθεί το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα εκταμιευθεί προς την Ελλάδα η δόση, αλλά γιατί την λύση μπορεί να την δώσει μόνο η ίδια η Δικαιοσύνη, καθώς οτιδήποτε άλλο θα συνιστούσε παρέμβαση στο έργο της. 

Αν και μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις de Guindos πηγές του Μαξίμου διαβεβαίωναν ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το θέμα να διευθετηθεί άμεσα, η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει σε μια δικαστική διαδικασία.

Τούτο φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχει βάλει και η ίδια το χεράκι της προκειμένου να φτάσουν ως εδώ τα πράγματα, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε φέρει παλαιότερα νομοθετική διάταξη που προσέφερε ασυλία στα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, εντούτοις μέχρι πρότινος ασκούσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. Στο πάρα πέντε δηλαδή της εκταμίευσης της δόσης, και η κυβέρνηση υπερασπιζόταν την ίδια γραμμή που ακολουθούσε κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κινούμενη στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν που υιοθέτησε τις τελευταίες ημέρες για το επίμαχο θέμα και η Δικαιοσύνη. Χρειάστηκε λένε οι πληροφορίες η παραίνεση του Jeroen Dijsselbloem, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να αποστείλει επιστολή στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ζητώντας του να παραιτηθεί από το δικαίωμα άσκησης παράστασης πολιτικής αγωγής. 

Στην πραγματικότητα, και ενώ καταφέραμε να κλείσουμε με τα χίλια ζόρια την συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης, αυτή απειλείται να μπλοκάρει από ένα παλαιό θέμα, την σημασία του οποίου είχαν προφανώς υποβαθμίσει στην κυβέρνηση. Το ερώτημα τώρα είναι ποια δυνατότητα παρέμβασης έχει η ελληνική πολιτεία, αφού το ζήτημα λόγω της διάκρισης των εξουσιών είναι αντικειμενικό και δύσκολα διαχειρίσιμο. Στην πράξη αυτός που καλείται να βρει την λύση είναι η ίδια η Δικαιοσύνη, ωστόσο το ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν το Συμβούλιο Εφετών επιμείνει στην παραπομπή των τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ το 2013, έγινε γνωστό προ ημερών, και αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία. Το βούλευμα παραπέμπει τα τρία μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ (2013), για το αδίκημα της υπεξαίρεσης- καθώς βάσει του ιδρυτικού του νόμου δεν μπορούν να παραπεμφθούν για το αδίκημα της απιστίας. Η κατηγορία είναι ότι δεν παρέδωσαν αμέσως τα κεφάλαια από την πώληση των ακινήτων, ζημιώνοντας έτσι, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, το ελληνικό Δημόσιο με ποσό που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Οσο για τα έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ε.) του ΤΑΙΠΕΔ, η κατηγορία αφορά απιστία, καθώς αυτά δεν καλύπτονταν με νομοθετική προστασία.  

Η ειρωνεία είναι ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπει ο ίδιος ο ιδρυτικός νόμος του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με αυτόν, το ΤΑΙΠΕΔ αποδίδει τις εισπράξεις από τις ιδιωτικοποιήσεις εντός 10 ημερών από την καταβολή τους. Στο μεσοδιάστημα τα χρήματα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό, τους τόκους από τον οποίο δικαιούται να χρησιμοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να καλύπτει τις λειτουργικές του ανάγκες, όπως προβλέπει πάντα ο ιδρυτικός του νόμος. Ετσι λοιπόν και έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, και  απέδιδε τις εισπράξεις τη 10η ημέρα, ακριβώς για να καρπώνεται τους τόκους. Οι τόκοι όμως που ελάμβανε το ΤΑΙΠΕΔ είναι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο των Εφετών, η ζημία του ελληνικού Δημοσίου. 

Οσο για τους τρεις Ευρωπαίους κατηγορούμενους, πρόκειται για τον Ισπανό Πέντρο Ντομίνγκο (Pedro Pablo Nunez Domingo), τον Ιταλό Πάολο Μαράνκα (Paolo Maranca), και τον Σλοβάκο Ιβαν Γκράνσκι (Ivan Gransky). 

Φωτογραφία: SOOC

ΣΧΟΛΙΟ

Να είστε βέβαιοι ότι η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη θα υποκύψει τελικώς στις απαιτήσεις των δανειστών απατεώνων και τοκογλύφων....
Εχει αποδειχθεί τα τελευταία 7 χρόνια των Μνημονίων ότι η ελληνική δικαιοσύνη στο ανώτερο επίπεδο έχει πολλές φορές κάνει πλάτες στους προδότες....
Και φυσικά δεν έχει κυνηγήσει κανέναν για όλα τα αντισυνταγματικά και προδοτικά μέτρα και τους νόμους που έχουν ψηφισθεί και υπογραφεί....

Και μην παραπλανάσθε από τον τρόπο που το μνημονιακό Liberal διατυπώνει το θέμα....
Αυτά τα ΜΜΕ όπως το Liberal έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν πιστά τους προδότες και τα ξένα αφεντικά τους....

Οπως βλέπετε εκ του άρθρου του κ Φιντικάκη παρακαλάει να λυθεί το θέμα για να πάρουμε την δόση.... μας. Σαν τους ναρκωμανείς...

Και θα ρωτήσει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης "τότε γιατί βάζετε το άρθρο του liberal;"
Η απάντηση είναι ότι θεωρώ μονόπλευρο, γελοίο και αντιδημοκρατικό να βάζουμε άρθρα αποκλειστικά αντιμνημονιακά ή τελοσπάντων άρθρα με τα οποία πάντα συμφωνούμε...

Η κρίση των πολιτών αλλά και η δική μας των αρθρογράφων και σχολιαστών πρέπει να περνάει μέσα από όλα τα κείμενα....
Πρέπει να κάνουμε διαπιστώσεις και να βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα...
Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν διαβάζεις μονόπλευρα για τα διάφορα ζητήματα...

Παραδείγματος χάριν επανειλλημένως έχω δηλώσει ότι είμαι κατά του τρισκατάρατου ευρώ το οποίο θεωρώ οικονομικό όπλο των Γερμανών.... και υπέρ της δραχμής ή τελοσπάντων του εθνικού νομίσματος.... που εξασφαλίζει πρωτίστως την εθνική ανεξαρτησία...

Παρόλα αυτά θα δείτε στο ιστολόγιό μας ακόμα και άρθρα υπέρ του ευρώ....
Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε και τον αντίλογο ακόμα και στις όποιες θέσεις μας, ακόμα κι αν μερικές φορές οι θέσεις των αντιπάλων μας φτάνουν στα όρια της προδοσίας...

Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις αν ο αναγνώστης οποιουδήποτε άρθρου έχει την ίδια άποψη με εσένα...
Κι έτσι αρχίζουν οι χρήσιμοι διάλογοι.... 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.