20 Ιουνίου 2017

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Απ’ ότι πληροφορούμεθα, το θέμα της πλαστογραφίας του Ελληνικότατου ονόματος «Μακεδονία» εκ μέρους του Κράτους των Σκοπίων, εισέρχεται πλέον ως δήθεν θέμα αντιπαράθεσης μέσα εις την Βουλή των Σκοπίων. Προσοχή! το πρόβλημα της Ελλάδος με τα Σκόπια εισέρχεται στην πιο δύσκολη, ύπουλη και επικίνδυνη φάση του.

Η Σκοπιανή εφημερίδα του Εθνικιστικού ψευτομακεδονικού Κόμματος VMRO-DPMNE του εξωμότη Ελληνικής καταγωγής Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλαος Κρούμμος), φιλοξενεί άρθρο της καθηγήτριας Νομικής του Πανεπιστημίου Σκοπίων κ. Τάτια Καρακαμίσεβα, η οποία αναφέρεται σε σενάρια «μεγάλης προδοσίας», με απώτερο σκοπό «την εξάλειψη του «Μακεδονικού Ονόματος και ταυτότητας». Επίσης η αρθρογράφος Πανεπιστημιακός υποστηρίζει ότι, όσο υπάρχουν πραγματικοί Μακεδόνες (εννοεί ασφαλώς τους Σλάβους), αυτοί που έχουν βάλει σκοπό να εξαλείψουν το όνομα Μακεδονία δεν θα τα καταφέρουν και υποστηρίζει ότι το όνομα αυτό είναι θεϊκό και ότι μόνο ο θεός προδιαγράφει την Ιστορία. 

Δεν αξίζει τον κόπο να απαντήσει κανείς στη θλιβερή ανιστόρητη αυτή κυρία, που είναι και Πανεπιστημιακή. Αξίζει όμως τον κόπο, η Ακαδημία Αθηνών της χώρας μας, να της κάνει δώρο και να της στείλει το τρίτομο έργο «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» των Αμερικανών Καθηγητών Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Cambridge N.G.L. HAMMOND και F.W. WALBANK και το μέρος της Ελληνικής Μυθολογίας, Προϊστορίας και Ιστορίας που αναφέρεται στην Μακεδονίας, για να μάθει αυτή, η πιστεύω σκόπιμα ανιστόρητη Κυρία, ότι! όσο είναι Ελληνική η, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, οι Νήσοι Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους άλλο τόσο είναι και η Μακεδονία Ελληνική. 

Από την άλλη πλευρά, διαφαίνεται ότι δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ η αισιοδοξία με την νέα Κυβέρνηση των Σκοπίων με τον Ζόραν Ζάεφ. Διότι! από την μία δηλώνει προσπάθειες βελτιώσεως των σχέσεων του Κράτους των Σκοπίων με τα όμορα κράτη και ιδίως με την Ελλάδα, από την άλλη ουδεμία συζήτηση σχετικά με τον σφετερισμό του ονόματος «Μακεδονία» και τα γραφόμενα περί Ελληνικής κατοχής Μακεδονικών Εδαφών και τα τοιαύτα.

Πρόκειται δηλαδή για ενέργειες εκ του πονηρού δια των οποίων οι Σκοπιανοί επιδιώκουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, να παρακάμψουν την Ελλάδα και να της αφαιρέσουν το μοναδικό στοιχείο πιέσεως που έχει, το ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν ν’ αρχίσουν στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, εάν δεν διευθετηθεί το ζήτημα του ονόματος κατά τρόπο ικανοποιητικό για την Ελλάδα.

Τώρα λοιπόν η Σκοπιανή ηγεσία τι κάνει, πονηρά σκεπτόμενη, παραιτείται μέχρι της πρότινος αδιάλλακτης θέσης της «είτε εισερχόμεθα στους οργανισμούς αυτούς με το Συνταγματικό μας όνομα Μακεδονία, άλλως δεν επιθυμούμε την ένταξή μας». Ενώ με την νέα τακτική προσπαθούν να μπουν στους διεθνείς οργανισμούς με το προσωρινό όνομα FYROM, με την σκέψη έτσι θα υπνώσουν την Ελληνική αντίδραση, ώστε στην συνέχεια θα μπορούν ν’ αγνοήσουν τελείως κάθε Ελληνική αντίδραση. 

- Στις πρόσφατες δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού της χώρας Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «το θέμα του ονόματος θα το χειριστούμε με διαφάνεια, με συμμετοχή της αντιπολίτευσης, θα λάβουμε τις αποφάσεις μαζί με την αντιπολίτευση και οι αποφάσεις αυτές θα οριστικοποιηθούν με δημοψήφισμα». Και! σ’ άλλο μέρος της ομιλίας του συνεχίζει: «… Εγώ δεν έχω πρόβλημα να παρακαλέσω τους Έλληνες πολίτες να δείξουν κατανόηση για την ανάγκη εντάξεως της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ». Εδώ! πλέον καθαρά φαίνεται ότι προσπαθεί, να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελλάδος, σχετικά με την είσοδό των στους ανωτέρω σχηματισμούς. Και! σε ότι αφορά το όνομα και την αλλαγή Συντάγματος, θα το λύσουν μόνοι των διότι μετά την είσοδό των, δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα με την Ελλάδα.

Η Ελλάς ουδέποτε αρνήθηκε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι:

ΠΡΩΤΟΝ: Ο Σφετερισμός του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που η περιοχή αυτή των Σκοπίων και οι κάτοικοί του, δεν έχουν καμία σχέση ιστορική, εθνολογική, πολιτιστική και γεωγραφική με την Ελληνικότατη Μακεδονία. Το όνομά τους ας ψάξουν να το βρουν στην ιστορία τους. Εάν δεν έχουν ιστορία ή δεν τους αρέσει η ιστορία τους, δεν έχουν κανένα δικαίωμα σφετεριζόμενοι την Ελληνική Ιστορία, να στηριχθούν σ’ αυτήν και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Τα αναφερόμενα στο Σύνταγμα των Σκοπίων ότι η Μακεδονία των Σκοπίων βρίσκεται υπό Ελληνική Κατοχή, δηλ. διδάσκουν στα Σχολεία των θέματα Αλυτρωτισμού της Πατρίδος των. Και! συνεχίζουν προπαγανδιστικά «…όλα τα αρχαία που ευρέθησαν στην Μακεδονία δεν είναι Ελληνικά, αλλά Μακεδονικά όπου ανήκουν και τα Σκόπια…».

Σήμερα! μπορεί να θεωρηθούν αστείες και χωρίς σημασία οι διεκδικήσεις από ένα μικρό Κράτος όπως είναι τα Σκόπια, η Ιστορία όμως διδάσκει άλλα. Πολλές φορές μικρά κράτη γίνονται μεγάλα, εάν οι συγκυρίες, οι διεθνείς συνθήκες, οι ανάγκες των υπερδυνάμεων, τις μετατρέψουν σε μεγάλες εις βάρος των γειτόνων των.. 

Εάν τα Σκόπια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνεχίζουν, την ανέντιμη τακτική των, χωρίς να αγγίζουν τα δύο παραπάνω βασικά θέματα: Ελλάδος και Σκοπίων, που εμποδίζουν κάθε συνεννόηση, τότε λύση δεν υπάρχει. 

Η Μακεδονία που την οριοθέτησε στην τελική της μορφή ο Φίλιππος Β΄, είναι ένα Βασίλειο της Βορείου Ελλάδος, που κατοικείται από αρχαιοτάτων χρόνων από ανθρώπους που μιλούν την Ελληνική γλώσσα, χρησιμοποιούν Ελληνικά Ονόματα έχουν το Ελληνικό Ημερολόγιο και λατρεύουν τους θεούς των Ελλήνων, όπως όλες οι περιοχές της Ελλάδος. Τα Σκόπια και η περιοχή του κρατιδίου αυτού δεν έχουν καμία σχέση με την Μακεδονία, είναι περιοχή της αρχαίας Μυσσίας, ελέγετο από αρχαιοτάτων χρόνων Δαρδανία και μέχρι το 1944 ονομάζετο «Βαρτάρσκα». Το Κράτος αυτός δημιουργήθηκε με αυτό το όνομα, από την υστερόβουλη σκέψη για κάθοδο των Βορείων στο Αιγαίο Πέλαγος από κάποιους ηγέτες του περασμένου αιώνα.

- Στις ημέρες μας, το δηλητήριο του Εθνικισμού που έσπειρε στη χώρα αυτή το VMRO (Γκρουέφσκι) των 2 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων, αποτελούμενο από Σλάβους, Αλβανούς, Ρομά, Σέρβους, Βουλγάρους κ.λπ., οι έντονες εθνοτικές διαφορές και οι συχνές απροκάλυπτες επεμβάσεις των «Μεγάλων Δυνάμεων» έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση και χειροπιαστές προϋποθέσεις διαμελισμού της νεαρής αυτής χώρας.

- Εις ότι αφορά την στάση της Ελλάδος, θα πρέπει οι Πολιτικές Ηγεσίας της χώρας μας, όλες μαζί να επαναβεβαιώσουν στη Βουλή την κοινή πατριωτική γραμμή, που έχουν και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό με το μέρος των, αλυτρωτισμό». Ώστε καμία Κυβέρνηση σημερινή ή αυριανή, να έχει δικαίωμα να διαπραγματευθεί ήτοι «καμία ονομασία που να περιέχει το όνομα Μακεδονία σύνθετη ή απλή και αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος χώρας, που αναφέρεται στον, έστω και ερμαφρόδιτη ονομασία των Σκοπίων, περιέχουσα το όνομα «Μακεδονία». 

- Εις ότι δε αφορά την στάση των Σκοπίων, κατά την γνώμη μου, η πιο σώφρων, αναίμακτη και πολιτισμένη λύση είναι ̇ Η άμεση αλλαγή του ονόματος, που οικειοποιείται την γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας και η συμφωνία με την Ελλάδα στα υπόλοιπα θέματα, συμβόλων, εθνότητας, γλώσσας και αλυτρωτισμού. Έτσι! είναι βέβαιο ότι η γειτονική χώρα θα οδηγηθεί αμέσως στην Ατλαντική συμμαχία, εξασφαλίζοντας πλήρως την ακεραιότητα και την ασφάλειά της και παράλληλα θα δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την μελλοντική ένταξή της στην Ε.Ε., με την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδος. 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.