Τελευταίες αναρτήσεις

8 Ιουνίου 2017

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ, ΝΕΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Η κυρίαρχη ιδεολογία που μας έχει επιβάλει αυτή τη στιγμή το μνημονιακό τόξο, για την οποία τα ξεπουλάμε όλα, είναι η έξοδος ξανά του κράτους στις τραπεζικές αγορές για νέα δανεικά. Η Ελλάδα όμως, χρειάζεται ένα πραγματικό όραμα, χρειάζεται μια ουσιαστική κυρίαρχη ιδεολογία. Και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την αυτάρκεια. Η έλλειψη αυτάρκειας μας οδήγησε με μαθηματική συνέπεια στη χρεοκοπία και φυσικά ουδέποτε θα εξέλθουμε από αυτή τη μέγγενη, αν δεν αποκτήσουμε αυτάρκεια.

Αυτάρκεια όμως δεν πρέπει να σημαίνει η παραδοσιακή απομόνωση και προσπάθεια παραγωγής των πάντων μέσα στο ίδιο το κράτος. Αυτό είναι αδύνατο για κάθε κράτος. Οι σημερινές εξελίξεις παγκόσμια, αλλάζουν πλέον και τις ίδιες τις έννοιες. Αυτάρκεια με τη σύγχρονη έννοιά της, θα πρέπει να σημαίνει η αυστηρή συνύπαρξη δύο παραμέτρων. Αφενός κυριαρχικός έλεγχος πάνω στο νόμισμα και αφετέρου η ύπαρξη τουλάχιστον ισοσκελισμένου σε αξίες ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών.

Χωρίς κυριαρχικό έλεγχο πάνω στο νόμισμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και με συνεχή δανεικά, για να καλύψουμε ένα ελλειμματικό ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών, εννοείται πως οδηγούμαστε σε εξαφάνιση ως κυρίαρχη κρατική οντότητα. Ήδη η εθνική μας κυριαρχία έχει εκχωρηθεί. Πρέπει, με λίγα λόγια, να παράξουμε προϊόντα που η εξαγωγική τους αξία θα ισοσκελίζει τα διατιθέμενα κεφάλαια για τις εισαγωγές. Αυτό μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις, να σημαίνει και ανταγωνισμός, αλλά δεν πρέπει να τρομάζει η ιδέα. Όμως τίποτα δεν θα μπορέσει να γίνει χωρίς έλεγχο της κοινωνίας μας πάνω στο νόμισμά της, περιμένοντας απλά τους ξένους και εγχώριους κερδοσκόπους να ρίξουν κανένα ευρώ στην ελληνική αγορά. 

Αλήθεια όμως, υπάρχει έστω και ένας Έλληνας σήμερα, που να μην έχει φυσικά πρόβλημα νοημοσύνης και να πιστεύει ότι το υπάρχον εθελόδουλο και σάπιο πολιτικό σύστημα μπορεί να υπηρετήσει σθεναρά αυτές τις δύο παραμέτρους; Μάλλον δεν υπάρχει.

Επομένως, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την αυτάρκεια, θα πρέπει να αλλάξουμε το χρεοκοπημένο πολίτευμα, μέσα από ένα νέο Σύνταγμα από τους ίδιους του πολίτες, που θα εισάγει ένα πραγματικά δημοκρατικό πολίτευμα, όπου θα έχουμε ισότιμη συμμετοχή όλοι μας στη λήψη των αποφάσεων και δεν θα αφήνουμε τα σημαντικά θέματα του έθνους στα χέρια ολίγιστων και εθελόδουλων επαγγελματιών πολιτικών. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.