Τελευταίες αναρτήσεις

15 Ιουνίου 2017

Δελτία τύπου της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης

Δελτίο τύπου

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017 

Η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη διοργάνωσε επιτυχώς την Α  Στρογγυλή Τράπεζα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΥΡΑΣΙΑ» και υπότιτλο «Πολιτισμός, Παιδεία και Διεθνείς Σχέσεις».   Οι ομιλητές ανέπτυξαν επίκαιρα θέματα που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και θα επηρεάσουν το μέλλον. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος τόσο μεταξύ των ομιλητών όσο και με το ακροατήριο απ’ όπου πέραν των άλλων αναδείχθηκε και η τραγωδία του πολέμου που βιώνουν αναίτια οι δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της ευρύτερης περιοχής της Μαριούπολης στην Νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι ομιλητές και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν: 

Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Θέμα ομιλίας: «Ποιος θέλει κατεστραμμένα κράτη στη Μεσόγειο; Ο Ρωσοαμερικάνικος ανταγωνισμός στο νέο Διεθνές περιβάλλον και η πολιτική «καμένης γης» που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρασία». 

Δρ. Γεώργιος Κωστόπουλος, Professor of Cybersecurity, University of Maryland University College (USA), μέλος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης. Θέμα ομιλίας «Το Βυζάντιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Δρ. Αλέξανδρος Ποσάντσκι, Καθηγητής Θεολογίας του Ινστιτούτου Σμόλνι της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσικής Ακαδημίας Εκπαίδευσης. Θέμα ομιλίας «Παγκόσμιες στρατηγικές του Ελληνισμού».

Δρ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης. Θέμα ομιλίας «Η σύγχρονη σχέση του Ελληνισμού με την πολιτική της Ευρασίας». 

Ο συντονιστής της Στρογγυλής Τραπέζης ήταν ο Δρ. Γεώργιος Καρδαράς, κύριος Ερευνητής Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών Τμήματος Βυζαντινών Ερευνών του Ε.Ι.Ε. και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης.

Παρέμβαση έκαναν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης Δρ. Ιωάννης Νικολόπουλος, Professor of Historic and Philosophic Sciences,  University of Columbia (USA), ο Δρ. Ρωμανός Κωνσταντίνος, Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης βετεράνος δημοσιογράφος Γεώργιος Μπέρτσος και αρκετοί άλλοι εκ των παρόντων.

Αρκετά ΜΜΕ Διεθνή και Εθνικά καθώς και τουλάχιστον 2000 άτομα παρακολούθησαν τις εργασίες της Στρογγυλής Τραπέζης από το διαδίκτυο διότι η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά από την διαδικτυακή τηλεόραση (web.TV) της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης. 

Αρχεία βίντεο της Α’ Στρογγυλής Τραπέζης : https://www.youtube.com/channel/UCFOWgHOVK3UUOf36bQ0mhtg 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης 
Χλόης 17 και Χαριλάου Τρικούπη, 14 562 Κηφισιά · Chlois 17 and Charilaou Trikoupi, 14 562 Kifisia
Τηλ./Τel.: +(30) 213 0 437257 · Email: inbyzin@gmail.com 
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 139523301000, Α.Φ.Μ.: 997057390 

Δελτίο τύπου
Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017 

Σας προσκαλούμε στη   Στρογγυλή Τράπεζα που διοργανώνει η Διεθνής Βυζαντινή Λέσχη την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00 στη μικρή αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, μ. Ευαγγελισμός) με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΒΥΖΑΝΤΙΟ, ΕΥΡΑΣΙΑ» και υπότιτλο «Πολιτισμός, Παιδεία και Διεθνείς Σχέσεις». Οι ομιλητές θα είναι: 

Δρ. Ιωάννης Νικολόπουλος, Πρόεδρος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης

Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 

Δρ. Φίλιππος Νικολόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Επιστημονικός Συνεργάτης του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Παν/ου, Νομικός, Συγγραφέας. 

Δρ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Κοσμήτορας Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο συντονιστής της Στρογγυλής Τράπεζας θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Καρδαράς, κύριος Ερευνητής Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών Τμήματος Βυζαντινών Ερευνών του Ε.Ι.Ε. και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης.

Αυτή η διοργάνωση είναι η  δεύτερη σε μια σειρά Στρογγυλών Τραπεζών με τον ίδιο τίτλο και διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα. Θα υπάρξει ζωντανή κάλυψη δια μέσου διαδικτυακής τηλεόρασης στη διεύθυνση www.byzantclub.world/el 

Με την ανάδειξη και δημοσίευση της ανοικτής μας πρόσκλησης θα συμβάλλετε στην ενημέρωση της Διεθνούς κοινής γνώμης για τις πιθανές εξελίξεις στην σφαίρα των Διεθνών Σχέσεων, του Πολιτισμού και της Παιδείας.

Εκ του Γραφείου Τύπου
της Διεθνούς Βυζαντινής Λέσχης 
Γεώργιος Μπέρτσος
Α’ Αντιπρόεδρος της Δ.Β.Λ. 

Χλόης 17 και Χαριλάου Τρικούπη, 14 562 Κηφισιά · Chlois 17 and Charilaou Trikoupi, 14 562 Kifisia
Τηλ./Τel.: +(30) 213 0 437257 · Email: inbyzin@gmail.com 
Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 139523301000, Α.Φ.Μ.: 997057390Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.