Τελευταίες αναρτήσεις

10 Ιουνίου 2017

Ελληνες γεννηθήκαμε και Ελληνες είμαστε!

Η συμπαράταξη όσων αγαπούν τον τόπο και το εθνικό χρέος της επιχειρηματικής ελίτ

Του Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη

Φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα για τη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων που αγαπούν αυτόν τον τόπο ή που έστω τους έχει μείνει ένα ψήγμα υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Ακόμη και αν μπορεί να αμφισβητηθούν ως συντεχνιακά τα κίνητρα που οδήγησαν την πλουσιότερη και πλέον ανεξάρτητη «παρέα» Ελλήνων επιχειρηματιών στην «επανάστασή» της, ένα είναι το βέβαιον: Αντιλήφθηκαν με τον πλέον εμφανή τρόπο την πραγματικότητα που κρύβεται -όχι και τόσο επιδέξια πλέον- πίσω από τις αποφάσεις και τις κινήσεις της γερμανοϋποκινούμενης τρόικας ή των θεσμών ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε το καθεστώς της ξένης επιτροπείας. 

Κατάλαβαν αυτό που μόνο κάποιοι αφελείς ή ιδιοτελείς Ελληνες (είναι;) υποστηρικτές του Γερμανού δυνάστη της ενωμένης Ευρώπης (...) αρνούνται συστηματικά να αντιληφθούν. Ο κ. Σόιμπλε αδιαφορεί παντελώς για το τι θα απογίνει το πειραματόζωο της ευρωπαϊκής ελίτ, το «παιχνίδι» της ακριβοπληρωμένης βρυξελλιώτικης νομενκλατούρας, η πολύπαθη Ελλάδα μας. 

Από τους ανόητους (η καλύτερη εκδοχή) υπηρέτες του αδίστακτου γερμανικού κατεστημένου μέχρι τους «επί χρήμασι» (και όμως, υπάρχουν και αυτοί) «παπαγάλους» του πάσης φύσεως ευρω-δίαιτου εκσυγχρονισμού, είναι πλέον βέβαιον ότι η πολιτική θέση που στηρίζουν οδηγεί στην τελική εξουθένωση, ίσως και εξαφάνιση, ενός λαού που άντεξε και αντιστάθηκε χιλιετίες απέναντι σε ορδές πολύ πιο αιμοσταγών εισβολέων. 

Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται η αλήθεια όσων με θάρρος και μοναδική τόλμη αυτή εδώ η εφημερίδα υποστήριξε, υποστηρίζει και θα υποστηρίζει (!), παρά τον ύπουλο και ανηλεή πόλεμο που δέχεται από την εκσυγχρονιστική συμμορία που λυμαίνεται αυτόν τον τόπο δεκαετίες. Μια συμμορία που, ευτυχώς, αρχίζει και εξαρθρώνεται και τα εγκλήματα της οποίας έρχονται επιτέλους στο φως. 

Θα εντυπωσιαστούν πραγματικά ακόμα και οι πιο φανατικοί αντίπαλοί της από το μέγεθος, την πολυπλοκότητα και την ευφάνταστη λειτουργία της, αλλά κυρίως από τα οφέλη που αποκόμισε. 

Γιατί, βεβαίως, είναι επιεικώς αφελές να πιστεύετε τη δικαιολογία που τόσα χρόνια μάς «ταΐζουν» περί εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων. Ειδικά όλοι εκείνοι που όχι μόνο δεν έκαναν καμιά ουσιαστική μεταρρύθμιση, αλλά οργάνωσαν στη χώρα το μεγαλύτερο πάρτι διαπλοκής και ρεμούλας. 

Ηρθε, λοιπόν, η στιγμή, έστω και τώρα, όλες οι δυνάμεις που δεν «ανδρώθηκαν» και δεν «ασέλγησαν» στη χώρα αυτή επί δεκαετίες να βρουν μια κοινή συνισταμένη, να ενωθούν με έναν σκοπό: να χαράξουν την εθνική στρατηγική που θα βγάλει την Ελλάδα από την παγίδα που τεχνηέντως της έχουν στήσει. Προσοχή! Δεν προτείνουμε το μοντέλο των κυβερνήσεων υπερκομματικής διαπλοκής. Δεν προτείνουμε καν μοντέλο διακυβέρνησης. Αρέσει, δεν αρέσει, κάνει, δεν κάνει, υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση. Αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι πολιτικοί από μόνοι τους δεν κατάφεραν έως σήμερα να δώσουν καμία λύση. Δεν κατάφεραν έως σήμερα να αρθρώσουν καμία πρόταση εξόδου από την κρίση. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να ξορκίσουν το «παρελθόν» ή, στη χειρότερη εκδοχή, να το αναστήσουν! 

Θα πρέπει επιτέλους η μη κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ να παραμερίσει τις όποιες εσωτερικές αντιθέσεις της και να θελήσει να μπει μπροστάρης, να δημιουργήσει την Εθνική Ελλάδος σε «μυαλά». Μια Εθνική Ελλάδος που θα εκπονήσει και θα υλοποιήσει το «σχέδιο εθνικής ανάτασης». Κεφάλαια υπάρχουν! Ας βγουν από τα «σεντούκια». Ελευθερία επιλογής επίσης υπάρχει!Οι πρόγονοί μας, με ψωμί κι ελιά, έδωσαν τη ζωή τους για μια σπιθαμή γης. Οχι για μία selfie στο Nammos (σημείο αναφοράς της ξεχαρβαλωμένης ευμάρειας) και ένα ποτήρι Aperol Spritz (ηδύποτον συνώνυμο της εκσυγχρονιστικής «επαναστικότητας»). 

Επιτέλους, Ελληνες γεννηθήκαμε και Ελληνες είμαστε
Ή το έχουμε ξεχάσει;  

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.