Τελευταίες αναρτήσεις

4 Ιουνίου 2017

Σήμα συναγερμού από τον στρατηγό Κλόκκαρη

Με τον Λάζαρο Μαύρο


Κ Ρ Ο Υ Ε Ι  ΤΟΝ κώδωνα του κινδύνου, για την παραμελημένη σε επικίνδυνο βαθμό Αμυντική Θωράκιση του τόπου, το χθεσινό άρθρο στον «Φιλελεύθερο» (σελ.11) του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Φοίβου Κλόκκαρη. Κραυγάζει τις τεράστιες ευθύνες για την υποστάθμη ανεπάρκειας στην οποία καθηλώθηκε η Εθνική Φρουρά. Κραυγάζει, κατ’ ουσίαν ότι: Η ένοπλη αυτοάμυνα της πατρίδας έχει καταντήσει περίπου παραπλήσια με την εφιαλτικά οικτρή εικόνα της αφρούρητης ακτής του Πέντε Μίλι απέναντι στον Αττίλα εισβολέα, εκείνο το πρωινό του Σαββάτου της αποφράδας 20ης Ιουλίου 1974: Της χειρότερης, καθημαγμένης κι ατιμωτικής, συλλογικής  μας μνήμης. Διότι, περί αυτού πρόκειται, απέναντι στον συνεχιζόμενο Αττίλα της ατιμώρητα επεκτατικής Τουρκίας. 

Κ Α Θ ’ ΥΛΗΝ εγκυρότατος ειδήμων, υπηρετήσας και ως Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ κι επί 4μηνο διατελέσας και παραιτηθείς το 2006 Υπουργός Άμυνας, συγγραφέας το 2011 και του βραβευμένου βιβλίου  «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου», ο στρατηγός Κλόκκαρης. Δεν μασά τα λόγια του. Αναδεικνύει δημοσίως τις άκρως επικίνδυνες για την πατρίδα, για την άμυνα, την ασφάλεια και για τις προοπτικές της - ιδίως λόγω ΑΟΖ απέναντι στην τουρκική βουλιμία - επικίνδυνες ανεπάρκειες της περιλάλητης μεν απ’ τους δημαγωγούς «αναδιοργάνωσης», κατ’ ουσίαν δε, αποδυνάμωσης της Ε.Φ. στην ξηρά, όπως και στην χρόνια απαράδεκτη υποβάθμισή της στον θαλάσσιο κι εναέριο χώρο της Κύπρου. 

Ε Ι Ν Α Ι  ΜΑΣΤΙΓΩΤΙΚΟ για τους κυβερνώντες το άρθρο του Κλόκκαρη. Μαστιγωτικό, ταυτόχρονα, και για το σύνολο - όλων ανεξαιρέτως - των κομματικών ηγεσιών. Οι βουλευτές των οποίων συναποτελούν το νομοθετικό σώμα. Που έχουν αποστολή τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεων και παραλείψεων των εκάστοτε κυβερνώντων. Και οι οποίοι συναπαρτίζουν την καθ’ ύλην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας… 

Ε Ι Ν Α Ι  ΣΥΝΑΜΑ μαστιγωτικό και για το σύνολο όλων ημών των πολιτών: Του… κυριάρχου λαού. Κι εντολέα των εκλελεγμένων εντολοδόχων στην κυβέρνηση και στη βουλή. Του μη διαμαρτυρόμενου αλλ’ επαναπαυόμενου στην αδράνεια, στη σιωπή στο ατομικιστικό βόλεμα, στην περί άλλων τύρβη και στον ωχαδερφισμό, συνόλου των πολιτών. 

- ΠΟΣΟΙ, άραγε, δεδηλωμένα οργανωμένοι αποκλειστικά για την Άμυνα και την Ε.Φ. Συνδέσμοι Εφέδρων, πόσες Κινήσεις Πολιτών, πόσα Σωματεία κι Οργανώσεις, πόσοι γρηγορούντες Πανεπιστημιακοί, πόσοι ανησυχούντες επίσης, οργανωμένοι στα κόμματά τους ως ευσυνείδητα μέλη κι αξιωματούχοι των κομμάτων, θα έπρεπε εμπράκτως να κινητοποιούνται αγρύπνως προς κυβέρνηση και βουλή για την αναγκαία Αμυντική Θωράκιση της πατρίδας;

- ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ άρθρο του Κλόκκαρη, αποτελεί φρονούμε, ένα εγερτήριο κάλεσμα προς όλους: Σπεύσατε μην υποστούμε ένα δεύτερο, χειρότερο και τελειωτικό Πέντε Μίλι. Κι έναν καθολικό συναγερμό: Έγραψε και τα εξής: «Η Ε.Φ. προχώρησε σε βεβιασμένη αναδιοργάνωση σε μια προσπάθεια να ακολουθηθούν πρότυπα ξένων στρατών, χωρίς να έχουν γίνει παράλληλα οι αναγκαίοι εξοπλισμοί και υποδομές. Η δομή των δυνάμεων στις χώρες της ΕΕ / ΝΑΤΟ εξυπηρετεί κυρίως την επιχειρησιακή απαίτηση δράσης εκτός συνόρων, ενώ η ΕΦ πρέπει να δίνει το βάρος στην άμυνα κατά των τουρκικών δυνάμεων κατοχής που είναι εντός των πυλών και στην προστασία του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας». Κι αυτό: «Συνιστά έλλειψη στρατηγικής αντίληψης για την ασφάλεια το να υπάρχουν τα αναγκαία χρήματα για την Άμυνα, από την προσφορά των πολιτών στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης, αλλά να διατίθεται μόνο μικρό μέρος του (περίπου 20%) για τους εξοπλισμούς της Ε.Φ. στην ημικατεχόμενη Κύπρο». Και επιπλέον: «Η κυβέρνησή μας πρέπει να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των αναγκών της Ε.Φ. σε μέσα και εκσυγχρονισμούς και των κινδύνων από τη απειλή των τουρκικών δυνάμεων κατοχής. Έχει το ύψιστο χρέος, να μη βρει ανέτοιμη την Ε.Φ. μια κρίση / σύρραξη που απευχόμεθα, αλλά δεν πρέπει να αποκλείουμε»…. 

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΡ 30.5.17 

Οι αξιότιμοι κ.κ. δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν την Κυριακή «αποκλειστικές» συνεντεύξεις του προβληθέντος και με υπερμεγέθεις φωτογραφίες στις εφημερίδες ΠτΔ κ. Αναστασιάδη, γιατί άραγε παρέλειψαν να του ζητήσουν να τους εξηγήσει το «δεν μπορεί [οι Τ/κ] να αξιώνουν την εξίσωση της πλειοψηφούσας [ε/κ] κοινότητας με τη μειοψηφούσα [τ/κ] κοινότητα. Και παρά ταύτα είναι τέτοιες οι πρόνοιες και οι διασφαλίσεις που παρέχονται που δεν δικαιολογούνται να εμμένουν να έχει τον κύριο λόγο η [τ/κ] μειοψηφία και η [ε/κ] πλειοψηφία απλώς να υπακούει», που είχε πει στον «Φ» 26 παρελθόντος Φεβρουαρίου;

Λάζ.Α.Μαύρος 

πηγή 

το είδαμε ΕΔΩ
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.