Τελευταίες αναρτήσεις

3 Ιουνίου 2017

Ο Τραμπ προωθεί τα πιόνια του

Ενώ το ΝΑΤΟ σχεδιάστηκε για να πολεμήσει ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, ο Ντόναλντ Τραμπ το έχει αναπροσανατολίσει. Αν και διατηρεί το στόχο να ανταγωνίζεται τη Ρωσία, θα αφιερώνει από τώρα και στο εξής το ήμισυ των πόρων του για την καταπολέμηση του τζιχαντισμού.
Τιερί Μεϊσάν 

Ο Τιερί Μεϊσάν παρατηρεί τις ενέργειες του προέδρου Τραμπ για να πείσει τους συμμάχους και τους εταίρους του να εγκαταλείψουν τους τζιχαντιστές τους οποίους υποστηρίζουν, εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν. Αντίθετα με το τι παρουσιάζουν ο διεθνής Τύπος και οι πολιτικοί αντίπαλοι του, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει αμείωτα για τέσσερις μήνες μια αντι-ιμπεριαλιστική πολιτική η οποία αρχίζει να αποδίδει καρπούς: η διαδικασία τερματισμού της σαουδαραβικής υποστήριξης των Αδελφών Μουσουλμάνων, το τέλος του συντονισμού των τζιχαντιστών από το ΝΑΤΟ και η διαδικασία τερματισμού της δυτικής χρηματοδότησης των Αδελφών Μουσουλμάνων. 

Δίκτυο Βολταίρος Δαμασκός (Συρία) 30 Μαΐου 2017 

Από τη 3η διάσκεψη των Φίλων της Συρίας στις 6 Ιουλίου 2012 στο Παρίσι έως την ορκωμοσία  του προέδρου Τραμπ, στις 21 Ιανουαρίου 2017 στην Ουάσιγκτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έπαψαν ταυτόχρονα να οργανώσουν το πόλεμο κατά της Συρίας και να υποκρίνονται ότι διαπραγματεύονται μια πολιτική έξοδο. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε κατά τα τελευταία 16 χρόνια και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ως αντι-ιμπεριαλιστής ακτιβιστής. Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς των επικριτών του, το γεγονός ότι ο ίδιος είναι δισεκατομμυριούχος δεν αμαυρώνει τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Μόλις αφίχθη στο Λευκό Οίκο [1], ο πρόεδρος Τραμπ παλέψε πρώτα κατά της δικής του διοίκησης, από την οποία το 98% των ανώτερων υπαλλήλων ψήφισαν την Χίλαρι Κλίντον, και δευτερευόντως εναντίον των συμμαχικών κυβερνήσεων του προκατόχου του. 

Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών, συνέχισε τη θέλησή του να απελευθερώσει τη χώρα του και τον κόσμο, διεξάγοντας μια σειρά από ενέργειες που νοθεύονται από τους αντίπαλούς του ή παρουσιάζονται ως αντιφατικές.

Στη σύνοδο κορυφής με αραβικά και μουσουλμανικά Κράτη, στις 21 Μαΐου στο Ριάντ, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τους συνομιλητές του, γενικά και, τη Σαουδική Αραβία, ιδίως, να σταματήσουν κάθε επαφή με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και κάθε δεσμό με την ισλαμική τρομοκρατία [2]. Γνωρίζοντας ότι ζητούσε από τον βασιλιά Σαλμάν να στερηθεί από το κύριο στρατό του, τον προίκισε με ένα οπλοστάσιο αντικατάστασης αξίας 110 δισ. δολάρια.

Παρά τις επιθέσεις ευγένειας του βασιλιά και της αυλής του, η Σαουδική Αραβία εξέδωσε στο τέλος της συνόδου κορυφής μια δήλωση χωρίς να την υποβάλει στους άλλους συμμετέχοντες [3]. Το έγγραφο αυτό μπορεί να διαβαστεί ως αναγγελία της δημιουργίας ενός «Ισλαμικού Στρατιωτικού Συνασπισμού» διευρύνοντας τη «κοινή αραβική Δύναμη» για την οποία είδαμε τα έργα στην Υεμένη. Αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως δικαιολογία για μια σαουδαραβική κατοχή των περιοχών της Συρίας, του Ιράκ και αλλού, οι οποίες θα απελευθερωθούν από το Νταές.

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες, ο Ντόναλντ Τραμπ ανάγκασε τους συμμάχους να συλλεχθούν ταυτόχρονα ενώπιον ενός ερείπιου από το Τείχος του Βερολίνου και ενώπιον ενός άλλου από τους Δίδυμους Πύργους.

Υπενθυμίζοντας τους ότι είχαν δεχτεί -στο ονόμα του άρθρου 5 της Συνθήκης-  την αρχή της καταπολέμησης της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τους ανάγκασε να αναπροσανατολίσουν τους στόχους της Συμμαχίας [4]. Σίγουρα η τελευταία θα διατηρήσει την αντι-ρωσική λειτουργία της, αλλά δεσμεύεται από τούδε και στο εξής για την εξάλειψη των τζιχαντιστών τους οποίους συντόνιζε μέχρι τώρα από τη βάση της στη Σμύρνη (Τουρκία). Περαιτέρω, τους ανάγκασε να μοιράσουν τις πληροφορίες τους σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις σε μια μονάδα συντονισμού πληροφοριών.

Στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 7, G7, στις 26 Μαΐου στην Ταορμίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ τράβηξε από τους σύμμαχούς μια δήλωση «κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού» [5]. Στην πραγματικότητα, οι εταίροι του δεν δεσμεύτηκαν παρά μόνο να αποτρέψουν την εξαγωγή προς τη Δύση της τρομοκρατίας από τις ζώνες όπου την οργανώνουν, την χρηματοδοτούν και την υποστηρίζουν. Εν πάση περιπτώσει, η G7 ξεκίνησε μια διαδικασία που στοχεύει να στεγνώσει όχι μόνο τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αλλά και του βίαιου εξτρεμισμού, δηλαδή, των Αδελφών Μουσουλμάνων, της μήτρας της τρομοκρατίας.

Αυτή η δήλωση δεν ήταν δυνατή παρά μόνο στο πλαίσιο της επίθεσης που διαπράχθηκε στο Μάντσεστερ στις 22 Μαΐου, από τον γιο ενός διπλού πράκτορα της MI6, ταυτόχρονα πρώην μέλος των υπηρεσιών ασφαλείας του Μουαμάρ Καντάφι και της αλ-Κάιντα [6]. Αλλά είναι σαφές ότι οι Βρετανοί εξακολουθούν να μην έχουν την πρόθεση να στερηθούν από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. 

Φαίνεται όμως πιθανό ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν αρχίσει να νοικοκυρεύουν τις υπηρεσίες τους. Θα τους πάρει χρόνο. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ δεν το έχει ακόμα καταφέρει στη δική του διοίκηση. Έτσι, στις 20 Μαΐου, στη Τζέντα, το Πεντάγωνο παρέδινε όπλα στους τζιχαντιστές, στο πλαίσιο μιας σύμβασης που υπεγράφη κατά τις τελευταίες ημέρες της προεδρικής μετάβασης [7]. Αυτά τα νέα όπλα περιλαμβάνουν πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και βουλγαρικά τεθωρακισμένα OT-64 SKOT.  

Τιερί Μεϊσάν 

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά 
Πηγή Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) 

[1] “Donald Trump Inauguration Speech”, by Donald Trump, Voltaire Network, 21 January 2017.
[2] “Donald Trump’s Speech to the Arab Islamic American Summit”, by Donald Trump, Voltaire Network, 21 May 2017.
[3] “Riyadh Declaration”, Voltaire Network, 23 May 2017.
[4] “Remarks by Donald Trump at NATO Unveiling of the Article 5 and Berlin Wall Memorials”, by Donald Trump, Voltaire Network, 25 May 2017.
[5] “G7 Taormina Statement on the Fight Against Terrorism and Violent Extremism”, Voltaire Network, 26 May 2017.
[6] « Το Μάντσεστερ, η MI6, η Αλ Κάιντα, το Νταές και οι Αμπέντι », Δίκτυο Βολταίρος, Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, 25 Μαϊου 2017. 
[7] « Le Pentagone poursuit les contrats d’armement des jihadistes de l’ère Obama », Réseau Voltaire, 28 mai 2017.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.