Τελευταίες αναρτήσεις

9 Ιουνίου 2017

Ενάντια στην τρομοκρατία - Τρομοκρατία και κοινωνικά μέσα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Ενάντια στην τρομοκρατία

Πολλές χώρες πίστεψαν και αποδέχθηκαν ότι ήταν τεράστιο στρατηγικό λάθος, πώς αν ήταν φιλικές ως προς τις διεκδικήσεις των τρομοκρατών, δεν θα είχαν προβλήματα με αυτούς. Η πραγματικότητα είναι ριζικά διαφορετική, αφού τα τρομοκρατικά χτυπήματα δεν σταμάτησαν στις εχθρικές χώρες. Και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η Daesh προσπαθεί πάση θυσία να επανδρωθεί, διότι δεν έχει αρκετά μέλη επί τόπου. Έτσι κάθε φθορά που προκαλεί εκεί πού βρίσκονται δίπλα δίπλα χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι ένα κέρδος για την τρομοκρατική οργάνωση. 

Έτσι η όλη προσέγγιση του θέματος είναι προβληματική, διότι πάντα προσπαθεί να είναι πολιτικά ορθή, ενώ πρόκειται για έναν πόλεμο με τη βαρβαρότητα, η οποία δεν έχει ούτε τύψεις, ούτε ενοχές, διότι είναι τόσο ακραία, που θέλει να σβήσει κάθε ίχνος ανθρωπιάς που αποδεικνύει με την ύπαρξή της ότι η σκλαβιά δεν μπορεί να είναι ζωή κι ότι ο θρησκευτικός δογματισμός οδηγεί αναπόφευκτα στο θάνατο και τίποτα άλλο. Γι’ αυτόν τον λόγο τώρα βλέπουμε όλο και περισσότερες χώρες που διακόπτουν ουσιαστικά και πρακτικά τις σχέσεις τους με χώρες που υποστηρίζουν οικονομικά την τρομοκρατία.

πηγή 

Τρομοκρατία και κοινωνικά μέσα

Όλο και περισσότερο βλέπουμε ότι τα κοινωνικά μέσα που δεν λειτουργούν με το πνεύμα του διαδικτύου αλλά της παρέας, παρέχουν προστασία και υποστήριξη στην τρομοκρατία με την έννοια ότι αυτή αξιοποιεί την έλλειψη νοημοσύνης και μετατρέπει αυτή την άγνοια σε όπλο κατά των δημοκρατιών. Διότι αυτές αφήνοντας ελεύθερο το πλαίσιο, δίνουν την ευκαιρία στους τρομοκράτες να δικτυωθούν χωρίς κανένα ειδικό πρόβλημα, αφού επενδύουν πάνω σ’ ένα κοινωνικό πλαίσιο που εκμεταλλεύεται την έννοια της παρέας. Η κοινωνική δικτύωση λόγω δομής δίνει πρόσβαση σε τρομοκρατικά κύτταρα να εισβάλουν μέσα του και μάλιστα με ασφάλεια. 

Σίγουρα οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν νομοθετικά το όλο πλαίσιο αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Η ευρωπαϊκή επιτροπή έχει καταδικάσει νομικά και ποινικά κι όμως η ανευθυνότητα συνεχίζεται. Αν πρέπει να περιμένουμε μια μαζική αλλαγή αυτό θα γίνει μόνο μετά από πολλά χτυπήματα. Απλώς ας ξέρουμε ότι όσοι διατηρούν αυτά τα μέσα, συνεργάζονται με την τρομοκρατία ό,τι και να λένε για να δικαιολογηθούν. Δεν υπάρχει ανάγκη από άλλο μήνυμα. 

πηγή  

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.