16 Ιουνίου 2017

Η Ελλάδα συμβιβάστηκε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πάμε για εσχάτη προδοσία...

Δεν πρέπει να τεθεί το ζήτημα υπό τη μορφή συμβιβασμού αλλά με την απαίτηση παραίτησης της απαράδεκτης αξίωσης των Σκοπίων.

Δεν τόχει με τις διαπραγματεύσεις η ελληνική κυβέρνηση (πλην του Κυπριακού, αλλά καλά να είναι οι Τούρκοι, με τις απαράδεκτες απαιτήσεις τους). Είτε πρόκειται για το χρέος και την αξιολόγηση, για το προσφυγικό και των διεθνών ζητημάτων, ό,τι χαρτί μας δίνουν, η κυβέρνηση το υπογράφει. Και κάνουμε πάντα βήματα πίσω. 

Προθές, μας επισκέφθηκε ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, για τον πρώτο γύρο των συζητήσεων με την Ελλάδα, προκειμένου να μη θέσουμε βέτο στην αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Επειδή, όπως αναγγέλθηκε, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί εκτός απροόπτου, κατά τα τέλη Αυγούστου, φαίνεται πως από την πλευρά μας δεν υπάρχει πρόβλημα να συμφωνήσουμε, επειδή άλλως η επόμενη συνάντηση δεν θα γινόταν λίγες μόνον ημέρες προ της Συνόδου του ΝΑΤΟ, αλλά πολύ νωρίτερα, προκειμένου να υπάρχει χρόνος επανειλημμένων συναντήσεων αν απαιτείτο. 

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, με το πέρας της συνάντησης των δύο ΥΠΕΞ, ο Ν. Κοτζιάς έδωσε αναλυτικές απαντήσεις, που σε ορισμένα σημεία με προβλημάτισαν. Μάλλον ως υπεκφυγές στην ληφθείσα ήδη απόφαση της κυβέρνησης να συμβιβαστεί τις θεωρώ, προκειμένου να αποφευχθεί η ομολογία ότι ο πλήρης προσανατολισμός της Ελλάδας στον ατλαντισμό, την δεσμεύει να μη φέρει αντιρρήσεις. 

Ο Έλληνας υπουργός μας ενημέρωσε ότι «δεσμεύθηκε τόσο προσωπικά όσο και ως ελληνική κυβέρνηση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να βρεθεί ένας δρόμος ορθού, επωφελούς και για τις δύο πλευρές συμβιβασμού». Για να μη ξεχάσω και τα λίγα ελληνικά που γνωρίζω, συμβιβασμός σημαίνει την διευθέτηση διαφοράς με αμοιβαίες υποχωρήσεις, αμοιβαίο μετριασμό αξιώσεων ή δικαιωμάτων -που καταλήγει σε συμφωνία-, και σημαίνει υποχώρηση, παραίτηση από δικαιώματα ή απαιτήσεις. 

Για να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις μεταξύ δύο κρατών, πρέπει να υπάρχει κάποιο ζήτημα, στο οποίο και τα δύο μέρη να έχουν απαιτήσεις, ώστε με την συζήτηση να μετριαστούν οι αξιώσεις. Αλλά, η Ελλάδα δεν έχει κάποια επιβουλή κατά των Σκοπίων, ώστε να την αποσύρει. Το πρόβλημα το έχουν οι γείτονες. Το ζήτημα είναι Σκοπιανό (και όχι Μακεδονικό, όπως γράφουν κάποιοι ανοηταίνοντες). Οι Σκοπιανοί έχουν υφαρπάσει αγαθό δικό μας, απαραίτητο για την μελλοντική μας πορεία. Είναι οι θύτες και είμαστε τα θύματα. 

Επομένως, τι είδους υποχώρηση αναφέρει ο υπουργός, ότι πρέπει να κάνει το θύμα; Ήδη, υπήρξε απεμπόληση δικαιώματος με την ειλημμένη απόφαση των κομμάτων εξουσιών να παραδώσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια (ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι η ζάχαρη στο πικρό φάρμακο, για να το καταπιούμε με λιγότερη δυσκολία). Γιατί πρέπει να κάνουμε και άλλη παραχώρηση; 

Πιστεύει στ’ αλήθεια η κυβέρνηση ότι το ΝΑΤΟ θα αποκαλεί τα Σκόπια FYROM (που πάλι βέβαια περιέχει τον όρο "Μακεδονία"); Λησμονήθηκε άραγε ότι τον Σεπτέμβριο του 2014 υπήρξε προσφώνηση του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών από τον τελετάρχη του ΝΑΤΟ ως «υπουργού Εξωτερικών της Μακεδονίας» και η θερμή υποδοχή του από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Φ. Ράσμουνσεν; Πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ το απέδωσαν λάθος του τελετάρχη, κλείνοντας εκεί το θέμα! Ένα «λάθος» που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο και βέβαια, με τον Φ. Ράσμουνσεν και τον Βρετανό πρωθυπουργό Τ. Κάμερον, να επιφυλάσσουν στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ θερμή υποδοχή ως «Μακεδόνα». 

Δεν πρέπει να τεθεί το ζήτημα υπό τη μορφή συμβιβασμού (πόσους επί τέλους πρέπει να κάνουμε;) αλλά παραίτηση της απαράδεκτης αξίωσης των Σκοπίων. 

Το δεύτερο ζήτημα που έθιξε ο Ν. Κοτζιάς, ομολογώ πως το εξέλαβα ως πρόσχημα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είπε ότι η Ελλάδα θέλει να γίνουν τα Σκόπια μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ποιο είναι το όφελος της Ελλάδας και «θέλει»; Η εισδοχή των π. Σοβιετικών χωρών στην Ε.Ε., προτεκτοράτων της Γερμανίας, λίγα προβλήματα μας δημιούργησε; 

Αλλά, ιδίως ως προς το ΝΑΤΟ, η Ελλάδα περιμένει από τον στρατό των Σκοπίων να την βοηθήσει σε περίπτωση κινδύνου; Από ποια χώρα; Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι ομολογημένο, ότι αποτελεί επιδίωξη των ΗΠΑ για να απομακρύνουν την Ρωσία από την περιοχή. Η Ελλάδα τι όφελος έχει επ’ αυτού; 

Εν τέλει, με όλους αυτούς συμβιβασμούς -υποχωρήσεις, δηλαδή- μπορεί να πει κάποιος σε τι έχουμε ωφεληθεί; 

Μακεδών
Πηγή Voria

το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.