Τελευταίες αναρτήσεις

5 Ιουνίου 2017

“ΜΙΛΗΣΕ” ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Τον έριξαν, ο Σαμαράς, η Siemens, η Intracom και o OTE
Πανικός για όσα θα πει ο Σέκερης

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ προαναγγέλλει ότι έχει στα “χέρια” του και θα παρουσιάζει αποσπασματικά συνέντευξη – παρακαταθήκη, όπως την αποκαλεί, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά!

Σε αυτό το απόσπασμα αναφέρεται ότι το θέμα του ΟΤΕ δεν το θεωρούσε ο πρώην Πρωθυπουργός ότι ήτα μείζον θέμα, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν από τη στιγμή που εμπλέκονταν ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποί σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνησή του το 1993!

Λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Είμαστε μια κυβέρνηση η οποία δεν συμβιβάσθηκε και είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο, κατά την δική μας κρίση βέβαια, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κάναμε συμβιβασμό, ούτε για συναισθηματικούς λόγους, φιλικούς και πολύ περισσότερο για ότι τυχόν είχαμε επηρεαστεί από αντιπαροχές”!

Δικαιωνόμαστε περίτρανα για άλλη μια φορά! 

Κατά το παρελθόν από την Ελεύθερη Ώρα ζητούσαμε επιμόνως από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κατονομάσει όλους εκείνους που ανέτρεψαν την κυβέρνησή του το 1993 και έφεραν στην Εξουσία για άλλα 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ!

Του ζητούσαμε να επαναλάβει τα όσα είχε καταγγείλει σε συνέντευξή του αμέσως μετά την ανατροπή της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά, στην προεκλογική περίοδο, στον ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο και μετέπειτα Υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο!

«…η κυβέρνησή μας είχε 151 βουλευτές και στη συνέχεια 152. Πάντοτε είχε τον κίνδυνο δυο άνθρωποι να φύγουν και να πέσει. Όταν ο κ. Σαμαράς απεχώρησε, έγινε ανεξάρτητος και απεφάσισε να ιδρύσει το κόμμα του, έκανε τη δήλωση ότι δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση διότι η κυβέρνηση έχει την εντολή από τον ελληνικό λαό να κυβερνήσει 4 χρόνια. Από αυτή την υποχρέωση ξέφυγε, παζάρεψε δεν ξέρω τι και πως, εννοώ παζάρεψε προς πολιτικές κατευθύνσεις και τελικά απεφάσισε να μας ρίξει. Θα ενθυμίστε, είχε εξαγγείλει πως θα κάνει μια βαρύγδουπο αποκάλυψη-έκπληξη στον κ. Χαρδαβέλα στα “Νέα”. 

Η έκπληξη δεν έγινε, η ανατροπή έγινε. Και η ανατροπή έγινε κατά τρόπο περίεργο. Ο Συμπιλίδης ήταν έκπληξη, διότι ακόμη την παραμονή υποσχότανε πως θα στείλει 30 πούλμαν στη Θεσσαλονίκη για να με υποδεχτεί και η μητέρα του, μια τραγική σκηνή στον Ant1, ρωτούσε έκπληκτη εκείνη την ημέρα τον ανταποκριτή σας, “μα τι είναι αυτά που μας λες παιδί μου, εμείς είμαστε με τον Μητσοτάκη”. Ε, τι συνέβη τη νύχτα, η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ο Συμπιλίδης ήρθε κρυφά σαν κλέφτης από την πίσω πόρτα για να ρίξει την κυβέρνηση. Όλα αυτά δεν είναι ομαλά. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπήρξε συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων. Η “Πολιτική Άνοιξη” δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου. Άρα, αυτή την ώρα η ΠΟΛΑΝ γιατί ρίχνει τη ΝΔ; Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Ποιοι είχαν σκοπό να ρίξουν την κυβέρνηση; Συμφέρον είχαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, των οποίων το παιχνίδι έπαιξε η “Πολιτική Άνοιξη” ξεκάθαρα, γιατί δεν πάει για τον εαυτό του, καταστρέφεται, ο προδότης πληρώνει, καταστρέφεται. Ο κ. Σαμαράς, πιστεύει ειλικρινώς πως μπορεί να επιβιώσει σ΄ αυτή την κρίσιμο εκλογή; Και ακόμη, υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. 

Η κυβέρνησή μας χάλασε λιγάκι το οικονομικό κατεστημένο και ήρθε σε αντίθεση μαζί του, όταν αποφάσισε να κάνει ιδιωτικοποίηση. Η ιδιωτικοποίηση σημαίνει, ότι ο ένας τεράστιος τομέας προμηθειών, βολέματος εάν θέλετε ακόμη και στενότερα διορισμού ημετέρων, παύει να υπάρχει προς εκμετάλλευση. Η πολιτική της ΝΔ στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ έπληξε κατεστημένα συμφέροντα και υπήρξαν και άλλοι οι οποίοι είχαν λόγους να ρίξουν τη ΝΔ, εναντίον της οποίας, άλλωστε, εκτίθενται καθημερινώς προσωπικά. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο αυτή την ώρα, πέραν του ότι εμείς δεν συμβιβαστήκαμε με κανένα οικονομικό συμφέρον και απευθυνθήκαμε στον Ελληνικό λαό…». 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όμως, όλα τα επόμενα χρόνια της ζωής του σιωπούσε και αποφάσισε να μιλήσει μετά θάνατον!

Η Siemens και η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη, έριξαν το Μητσοτάκη! 

Πρώτοι δημοσιεύσαμε κατ΄ αποκλειστικότητα τις τηλεγραφικές επιστολές της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens του Αυγούστου του 1993, που επέφεραν την πτώση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Στις οποίες η Siemens εκβίαζε την τότε κυβέρνηση προκειμένου να πάρει το τεράστιο έργο της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ με 1,1 εκατ. παροχές από τη Siemens και άλλο 1,1 εκατ. παροχές από την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη! Γιατί ως γνωστόν τα έργα – συμβάσεις του ΟΤΕ τα έπαιρναν εξ ημισείας (50%) η Siemens και η Intracom!

Που στην δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων γι΄ αυτό το ζήτημα, είναι κατηγορούμενη η Siemens, όχι όμως η Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη!


Η επιστολή της Siemens στον τότε Υπουργό Εθνικής Οικονομίας! 

Στις 27 Αυγούστου 1993 η πολυεθνική εταιρεία Siemens, εξ ονόματος του Γενικού Διευθυντού της Bernhard Dombek, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Μάνο, καταλήγοντας εκβιαστικά:

«…για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε  για μιαν άμεση απόφαση σχετικά με την ανάθεση του 1,1 εκατ. παροχών στην μειοδότρια…»!

Έτσι, αφού δεν ανταποκρίθηκε ο Στέφανος Μάνος στις αιτιάσεις της Siemens, η γερμανική εταιρεία απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! 


Η επιστολή της Siemens στον τότε Πρωθυπουργό! 

Τρεις ημέρες μετά, δηλαδή στις 30 Αυγούστου 1993 με τη μορφή του επείγοντος:
«Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Κατακύρωση Διεθνούς Διαγωνισμού ΟΤΕ 1΄100 χιλιάδων ψηφιακών παροχών (Διαγωνισμός ΟΤΕ υπ΄ αρ. 7753/93).

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Για το προαναφερόμενο μείζον θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα ως εγχώρια Βιομηχανία Τηλεπικοινωνιών και μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στ.Μάνο, θεωρούμε πλέον, απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση. Συνημμένα σας αποστέλλουμε και την σχετική απαντητική επιστολή μας από 27/8/93 προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και σας παρακαλούμε για άλλη μια φορά να επιληφθείτε προσωπικώς». 
Περιμένουμε να ακούσουμε για να επανέλθουμε… 

O τότε Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε στις “απειλές” της Siemens και μετά λίγες ημέρες “έπεσε” η κυβέρνησή του!

Θα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να δούμε τι θα μας “πει” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για να ανταποκριθούμε και με άλλα στοιχεία, στα όσα θα καταμαρτυρήσει για εκείνη τη βρώμικη και ανήθικη περίοδο! 

Επί του πιεστηρίου… 

Ο Ευάγγελος Σέκερης, διευθυντικό στέλεχος του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens εκείνη την επίμαχη περίοδο, είναι 13ος μάρτυρας στη δίκη που διεξάγεται στις αίθουσες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων!
Ο Ευάγγελος Σέκερης είναι μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά!
Η αξιόπιστη πληροφορία που έχουμε, είναι ότι θα κληθεί να καταθέσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου!

Γιατί, είναι τεράστιο πολιτικό χαρτί για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα!
Επειδή, από όσα ακούγονται θα ανοίξει αρκετά το στόμα του και θα μιλήσει πολύ για Σαμαρά, Siemens και Intracom!!

Γιατί, είναι γνωστό πως ο Ευάγγελος Σέκερης από τις πρόσφατες καταθέσεις του, τόσο στον Ειδικό Ανακριτή, όσο και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά και σε συνέντευξη που είχε δώσει παλιότερα σε Κυριακάτικη εφημερίδα, είχε αφήσει σαφή υπονοούμενα για το ρόλο του αρχηγού της ΠΟΛΑΝ και τις σχέσεις που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους της δίκης και διευθυντικά στελέχη του τμήματος τηλεπικοινωνιών της Siemens, Ηλία Γεωργίου και Χρήστο Καραβέλα!

Μέχρι σήμερα έχει ευγενικά αρνηθεί να μιλήσει και μας έχει παραπέμψει στην επικείμενη κατάθεσή του στην δίκη!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.