Τελευταίες αναρτήσεις

24 Ιουνίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ
Οδός Μαυρομιχάλη 15 Αθήνα ΤΚ 10679
Τηλ. 2103235907 - FAX 210321353
e mail: info.contactlki@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 

Η εκτύπωση του βιβλίου πρακτικών της ημερίδας για τις επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών εναντίον του ΑΤΤΙΛΑ στην Κύπρο, που οργανώθηκε από την Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών (ΛΚΙ), έλαβε χώρα  αρχικά στην Αθήνα την 09 Νοεμβρίου 2016 στο Πολεμικό Μουσείο και επαναλήφθηκε την 10 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας, έχει ολοκληρωθεί.

Το κόστος διάθεσης του βιβλίου, 218 σελίδων μεγέθους Α5, για μερική κάλυψη των εξόδων παραγωγής θα είναι 10€, ως οικονομική ενίσχυση της Λέσχης.

Παραλαβή είναι δυνατόν να γίνει από τα γραφεία της Λέσχης, σύμφωνα με το παρακάτω θερινό ωράριο:
  • Από 15 Ιουν-31 Ιουλ κάθε Τετάρτη 09.00-12.00.
  • Από 01 Αυγ-15 Σεπ δεν θα λειτουργήσει.

Οι εκτός Αττικής θα πρέπει να ρυθμίσουν την παραλαβή μέσω κάποιας εταιρίας ταχυμεταφορών, αλλά όχι με αντικαταβολή. Θα πρέπει να έχει προηγηθεί η οικονομική τακτοποίηση και η εταιρία απλά θα παραλάβει το βιβλίο από την Λέσχη. 

Επικοινωνία για παραγγελίες με: gengrammateasleschis@gmail.com. Η αίτηση θα πρέπει να αναγράφει ονοματεπώνυμο, αριθμό αντιτύπων, παραλαβή ή όχι από τα γραφεία. Θα δοθεί προτεραιότητα στα μέλη της ΛΚΙ.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ (ΕΜΠΡΟΣ-ΠΙΣΩ ΟΨΗ)

C:\ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ 2016\000 ΟΡΓΑΝΩΣΗ\030 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ-ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ-ΗΜΕΡΙΔΩΝ\ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΠΡΟΥ\ΤΥΕΣ\ΤΕΛΙΚΟ\Διαφάνεια1.PNG
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ

1. Γενικά 

Η Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, ιδρύθηκε το 1979 από πολεμιστές του Ιερού Λόχου Μέσης Ανατολής και των Δυνάμεων Καταδρομών. Ένας από τους βασικούς σκοπούς ύπαρξής της είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης των ειδικών δυνάμεων της πατρίδας μας και στα πλαίσια αυτά, διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα: «Κύπρος 1974. Οι επιχειρήσεις των Δυνάμεων Καταδρομών κατά του ΑΤΤΙΛΑ» 


Η ημερίδα αφορούσε στην εξιστόρηση των επιχειρήσεων των Δυνάμεων Καταδρομών κατά των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής, από 20 Ιουλίου 1974 έως το πέρας των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

2. Σκοπός Ημερίδας 

α. Η ανάδειξη του αγώνα και της δράσης των ελληνοκυπριακών ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά της τουρκικής δυνάμεως εισβολής. 
β. Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η εξαγωγή διδαγμάτων και η επιμόρφωση στρατιωτικού προσωπικού. 
γ. Η παρουσίαση της πραγματικής διάστασης των επιχειρήσεων των Δυνάμεων Καταδρομών κατά των τουρκικών στρατευμάτων, από τους ηγήτορες-πολεμιστές που τις διεξήγαγαν. 

3. Ομιλητές 

Ήταν μία σπάνια, ή ίσως μοναδική ευκαιρία, να συμμετέχουν ως ομιλητές, πολεμιστές, τότε διοικητές μονάδων και τμημάτων Καταδρομών, ή συμπολεμιστές τους, στη θέση αυτών που δεν ζουν, ή που για λόγους υγείας αδυνατούσαν να μιλήσουν οι ίδιοι. Στην ενότητα «Ομιλητές», μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών, όπως διατέθηκαν από τους ίδιους. 

Ακούστηκαν ανέκδοτες αφηγήσεις που αφορούσαν στις αποστολές και το έργο των Μοιρών Καταδρομών, οι οποίες αντιμετώπισαν τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Στο τέλος, παρουσιάστηκε και μια δημοσιογραφική άποψη, εξ ίσου ενδιαφέρουσα, για τις επιχειρήσεις των μονάδων Καταδρομών. 

Τα γεγονότα αυτά, όπως και οι υπόλοιπες στρατιωτικές επιχειρήσεις που έγιναν στην Κύπρο το 1974, αποτελούν πλέον, ένα ακόμη «κεφάλαιο» της νεώτερης στρατιωτικής μας ιστορίας, το οποίο δεν είναι πολύ γνωστό. 

Και όμως, αυτό το «κεφάλαιο», θα έπρεπε να διδάσκεται στις στρατιωτικές σχολές όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας αλλά και στα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων, ώστε να εξάγονται διδάγματα για αποτελεσματικές πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας προς μίμηση, αλλά και για ολέθριες πράξεις προς αποφυγή.

Το παρόν πόνημα, ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει το ερέθισμα για την πλήρη συγγραφή των επιχειρήσεων των Δυνάμεων Καταδρομών στην Κύπρο το 1974, αλλά και για την αναγνώριση και ηθική επιβράβευση των Καταδρομέων πολεμιστών, τους οποίους η στρατιωτική υπηρεσία έχει παραμελήσει.

Ως συντονιστής συμμετείχε ο ιστορικός κ. Νικόλαος Νικολούδης, διδάκτωρ Ιστορίας του πανεπιστημίου του Λονδίνου, ο οποίος εισαγωγικά έκανε μια σύντομη αναδρομή στο κυπριακό ζήτημα, μέχρι και την παραμονή της εισβολής. 

Οι ομιλίες υπό μορφήν κειμένου, παρατίθενται σε αυτό το εγχειρίδιο αυτούσιες, χωρίς περικοπές ή προσθήκες, όπως ακριβώς ακούστηκαν κατά την διάρκεια της ημερίδας, εμπλουτισμένες μόνο από εικόνες και παραστάσεις, οι οποίες προβλήθηκαν κατά την διάρκεια της παρουσιάσεως των αντιστοίχων ομιλιών, για καλύτερη κατανόηση του αναγνώστη. 

Επιπλέον, περιλαμβάνεται προεισαγωγικά, μια συνοπτική στρατιωτική τοπογραφική ενημέρωση για την Κύπρο, ώστε να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό σε ποιούς χώρους διεξήχθησαν οι μάχες των μονάδων Καταδρομών. 

Απευθύνω θερμές ευχαριστίες, στους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών για την υλοποίηση αυτής της, κατά γενικήν ομολογίαν επιτυχημένης ημερίδας, όπως επίσης και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης, με την υποστήριξη και την βοήθεια των οποίων κατέστη δυνατή η άριστη προετοιμασία και η ομαλή διεξαγωγή της. 

Αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Λάζαρης 
Πρόεδρος Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών

Ταξίαρχος ε.α. Τζιάκης Ιωάννης
Γενικός Γραμματέας ΛΚΙShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.