Τελευταίες αναρτήσεις

17 Ιουνίου 2017

Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΥΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης

Πολλοί συμπατριώτες μας «λογικά» σκεπτόμενοι αποδίδουν μονομερώς στο λαό που τους εξέλεξε τις ευθύνες των πολιτικών που καταστρέφουν τη χώρα και θα ήθελα να παρουσιάσω μία άλλη όψη του προβλήματος που κατά την γνώμη μου ανταποκρίνεται περισσότερο στην πραγματικότητα.

Η ευθύνη του λαού για αυτούς που εκλέγει θα ήταν ευνόητη σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία. Θα έπρεπε όμως να έχουμε αντιληφθεί από καιρό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει Δημοκρατία διότι ο δήμος (ο λαός ) δεν έχει λόγο καθότι ο πολιτικός λόγος μονοπωλείται από τα ΜΜΕ και τα κόμματα.

Το μόνο κριτήριο του δήμου είναι η δυνατότητα επιβίωσης και παρασύρεται από όποιον του το υπόσχεται ασχέτως από το εάν ο εκλεγμένος επαληθευτεί ή εάν ο τρόπος που θα το πράξει θα είναι βιώσιμος και προς όφελος του συνόλου και όχι μιας μερίδας οπαδών.

Σαν παράδειγμα αναφέρω την εκλογή του ΓΑΠ που βασίστηκε στο ψέμα ότι τάχα “λεφτά υπάρχουν” χωρίς μάλιστα να υποστεί ουδεμία δίωξη για την προφανή εξαπάτηση του λαού, όπως προβλέπει το ισχύον Σύνταγμα.

Ο κάθε λαός χρειάζεται ηγέτες και η ευθύνη για την τύχη της χώρας επιβαρύνει αυτούς τους ίδιους και όχι αυτούς που τους εξέλεξαν. Ο λαός μπορεί, έστω και εξαπατημένος, να εκλέγει κάποιον αλλά οι πράξεις του βαρύνουν ή αναδεικνύουν τον ίδιο τον εκλεγέντα.

Όμως, ακόμη και αν τα κριτήρια του λαού ήταν σωστά και ανιδιοτελή η επιλογή του καταστρατηγείται από το ίδιο το εκλογικό σύστημα καθότι είναι σχεδιασμένο με κομματικά κριτήρια και όχι να αναδείξει τους αρίστους. Υπάρχει μία βασική ιδιότητα του ελληνικού εκλογικού συστήματος που αποτρέπει την εκλογή των αρίστων και ευνοεί τα λεγόμενα κομματόσκυλα και αυτή έχει δύο πλοκάμια.

Το ένα είναι η ύπαρξη πολυεδρικών περιφερειών όπου χάνει η μάνα το παιδί το παιδί την μάνα με αποτέλεσμα, εκτός του ότι οι εκλογείς ευρίσκονται σε σύγχυση, ένας υποψήφιος κόμματος που μειοψηφεί αν και έχει περισσότερους προσωπικούς ψήφους από έναν υποψήφιο ενός πλειοψηφούντος κόμματος να μην εκλέγεται και να εκλέγεται ο υποψήφιος του πλειοψηφούντος κόμματος παρά το ότι έχει λιγότερους προσωπικούς ψήφους.

Αυτό οδηγεί προς τα μεγάλα κόμματα όσους θέλουν να πολιτευτούν πράγμα του σημαίνει την απαρχής υποταγή τους και άρνηση των προσωπικών τους πιστεύω.

Το άλλο πλοκάμι είναι η μεταφορά ψήφων από όλη την επικράτεια σε μία κατ’ επιλογή περιφέρεια με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιφέρειες να εκλέγονται τελείως ακατάλληλα πρόσωπα όπως π.χ. η εκλογή της απαράδεκτης κυρίας Ρεπούση στον Πειραιά οι πολίτες του οποίου αντιπροσωπεύονταν στο Κοινοβούλιο από κάποια που δεν επέλεξαν.

Τώρα τελευταία προστέθηκε και νέο πλοκάμι διαστροφής της λαϊκής ετυμηγορίας που ξεπερνά κάθε έννοια δημοκρατικής αρχής και ισονομίας των πολιτών και δεν είναι άλλο από το εφεύρημα του κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου να δίνει «δώρο» 50 βουλευτών, που αντιστοιχεί περίπου σε ένα εκατομμύριο ψήφους, στο πρώτο μειοψηφούν κόμμα με αποτέλεσμα να κυβερνούν μειοψηφίες καταστρατηγώντας την βασική αρχή της δημοκρατίας που είναι η υπερίσχυση της γνώμης των πολλών. 

Η πρόφαση είναι να μην μείνει τάχα η χώρα ακυβέρνητη την στιγμή μάλιστα που όλες οι κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν με αυτό τον εκλογικό νόμο δεν κυβέρνησαν αλλά ήταν φορείς ξένων εντολέων. Αντιθέτως η μετεκλογική συνεργασία ισότιμων κομμάτων θα αποτελούσε μια πιο ισορροπημένη συσχέτιση απόψεων προς το συμφέρον της χώρας.

Το θλιβερότερο είναι ότι ο εμπνευστής της καταστρατήγησης της βασικότερης αρχής της ισονομίας, για την οποία διακρίνεται η δημοκρατία, έχει αναδειχθεί και Πρόεδρος της κατ’ ευφημισμό Ελληνικής «Δημοκρατίας».

Ο λαός δεν έχει εξουσία, όπως του έλεγε εξαπατώντας τον ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ούτε τα ΜΜΕ τον αφήνουν να αποκτήσει τα αντικειμενικά κριτήρια επιλογής των αρίστων, για την στέρηση των οποίων τον κατηγορούν. Περιμένει όμως από τους πνευματικούς ανθρώπους να τον φωτίσουν και όχι να τον ενοχοποιήσουν.

Ας βοηθήσουμε τον λαό να κατανοήσει ότι, το ατομικό συμφέρον δεν εξυπηρετείται με την υποταγή και την συμμετοχή σε πολιτικές κλίκες που μας υπόσχονται απολαύσεις μέσα από λούφα και παραλλαγή, αλλά με την δημιουργική συμμετοχή στο κοινό γίγνεσθαι δηλαδή, τον τρόπο ζωής που κάποτε βοήθησε αυτό το έθνος να μεγαλουργήσει και που σήμερα προσπαθεί να δηλητηριάσει η κομματοκρατία και ο αμοραλισμός των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης με την δημιουργία του πελατειακού κράτους που εξευτελίζει κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ηλίας Σταμπολιάδης 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.