22 Ιουνίου 2017

Οι κοπέλλες της Εθνικής μας συνέτριψαν την Τουρκία και πέρασαν θριαμβευτικά στην 4αδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!!!

Τα λόγια δεν φτάνουν. Αυτό που έγινε στην Τσεχία είναι απίστευτο. Η Ελλάδα είναι στον ημιτελικό του Eurobasket γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οχι μόνο νίκησε την Τουρκία, αλλά την συνέτριψε με το απίστευτο 55-84!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μια ομάδα που είχε ως στόχο την πρόκριση στη δεύτερη φάση, έχει φτάσει μέχρι την 4αδα και συνεχίζει να ονειρεύεται. Οι χοροί κρατούν για τα καλά το ότι η Εθνική θα είναι και στο Παγκόσμιο της Ισπανίας το 2018, είναι το λιγότερο. Οι Ελληνίδες θέλουν τώρα και μετάλλιο και το Σάββατο κόντρα στην Γαλλία ή τη Σλοβακία θα κυνηγήσουν άλλη μία υπέρβαση. 

Η Εβίνα Μάλτση, ο Λολίτα Λύμουρα, η Στέλλα Καλτσίδου και η Αρτεμις Σπανού έκαναν τη διαφορά, η Αννα Σπυριδοπούλου, η Μαριέλα Φασούλα, η Ελεάνα Χριστινάκη, η Αγγελική Νικολοπούλου και οι υπόλοιπες έκαναν το καθήκον τους... Η Τουρκία έπεσε στο καναβάτσο και πλέον το γυναικείο μπάσκετ μπάσκετ στην Ελλάδα ζει το δικό του 1987... 

MVP 
Η Εβίνα Μάλτση ήταν και πάλι φοβερή, ήταν η ηγέτιδα της Εθνική μας. Σε 37 λεπτά είχε 25 πόντους με 4/4 βολές, 6/13 δίποντα, 3/6 τρίποντα, μάζεψε 10 ριμπάουντ και είχε 26 στην αξιολόγηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ 
Η Λολίτα Λύμουρα μπήκε στο παιχνίδι και άλλαξε τη ροή του. Είχε 7 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ  σε και στην αξιολόγηση είχε 24.  

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 
Ο Κώστας Κεραμυδάς επέλεξε άμυνα ζώνης όταν το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή στο πρώτο ημίχρονο και η απόφασή του αποδείχθηκε καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα.

Οι Τούρκοι έχασαν το δρόμο προς το καλάθι, η Χόλινσγουορθ δεν μπορούσε καν να πάρει τη μπάλα κι έτσι οι υπόλοιπες αναγκάστηκαν να σουτάρουν από μακριά. Η Τουρκία ήταν άστοχη, η Εθνική μας έλεγξε τα ριμπάουντ και από το 19' και μετά δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ 

Η Εθνική προηγήθηκε με 0-3, αλλά για τα επόμενα πέντε λεπτά έχασε το δρόμο προς το καλάθι. Η Τουρκία το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και με σερί 11-0 έκανε το 11-3 στο 5', για να φτάσει και τη διαφορά και στους 9 (15-6) στο 9'. Με άλλα λόγια εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία της Ελλάδας και έδειξε να κυριαρχεί στο παρκέ. 

Η ελληνική ομάδα αντέδρασε και μείωσε σε 15-10 στο 10λεπτο και παρότι η Τουρκία βρέθηκε στο +10 (22-12) στο 12', η Εθνική μας αντέδρασε. Η είσοδος της Λύμουρα αποδείχθηκε καταλυτική (5 ασίστ και 5 ριμπάουντ στο δεύτερο δεκάλεπτο) και το ματς πήρε άλλη τροπή. Η Σπανού, η Φασούλα, η Σπυριδοπούλου και η Χριστινάκη έδωσαν επιθετικές λύσεις, η Ελλάδα πέρασε μπροστά σε 28-30 στο 17' και όταν "ξύπνησε" και η Μάλτση (έξι σερί πόντοι), ήρθε το 30-36 του ημιχρόνου. 

Η Εθνική μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο με το δίδυμο Μάλτση - Καλτσίδου να εκτελεί και έκανε το 30-43 στο 22'. Η Τουρκία προσπάθησε να απαντήσει με μακρινά σουτ, αλλά η Μάλτση, η Λύμουρα και στη συνέχεια η Νικολοπούλου ήταν πάλι εκεί και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η Ελλάδα βρέθηκε στο +17 (40-57). 

Δια χειρός Χριστινάκη έγινε το 48-69, η Φασούλα το 48-71 και η Μάλτση με άλλο ένα μεγάλο τρίποντο το 51-76. Η ίδια με απίστευτη προσπάθεια έκανε και το 51-78. Η Σταμολάμπρου πήρε τη σκυτάλη και με 2/2 τρίποντα έκανε 55-84. 

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84. 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπίλγκιτς 2, Κόρα 1, Τσακίρ 11, Βαρντάρλι, Τσαγκλάρ 6, Αλμπέν 10 (2), Κανίτεζ 3 (1), Χόλινγκσγουορθ 15 (10 ριμπ.), Ιβεγκίν, Σενιουρέκ, Κοκσάλ 6 (2), Ουράλ. 

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου 6 (2), Σταμάτη, Λύμουρα 7 (1 τρίπ., 7 ριμπ., 10 ασ.), Σπυριδοπούλου 3 (1), Μάλτση 25 (6/13 δίπ., 3/6 τρίπ., 4/4 βολ., 10 ριμπ.), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3 (1), Κοσμά, Σπανού 11, Καλτσίδου 10 (2), Χριστινάκη 9 (1), Φασούλα 6.

πηγή  

Η Ελλάδα συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στο Ευρωμπάσκετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “4”, κάνοντας έναν υγιεινό περίπατο κόντρα στην Τουρκία, την οποία “διέλυσε” με 84-55! 

Η Εθνική ομάδα ήταν άστοχη στα πρώτα λεπτά, δίνοντας την ευκαιρία στην Τουρκία να προηγηθεί με +9 (15-6, 9’13”) λίγο πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά είχαν μόλις 3/13 σουτ εντός πεδιάς (1/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα) και 4 λάθη σε αυτό το διάστημα ενώ η Εβίνα Μάλτση άρχισε το ματς με 0/3 δίποντα και 0/1 τρίποντα, σκοράροντας για πρώτη φορά στο ματς από τη γραμμή των βολών.  

Η είσοδος της Λύμουρα στη δεύτερη περίοδο άλλαξε τις ισορροπίες για την Εθνική Γυναικών που βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσα από την πιεστική άμυνα, έκανε επιμέρους σκορ 26-15 στη δεύτερη περίοδο και προηγήθηκε για πρώτη φορά με το καλάθι της Χριστινάκη (27-28, 17’24”)! 

Οι Μάλτση και Σπανού ηγήθηκαν επιθετικά της ελληνικής ομάδας που περιόρισε τα επιθετικά ατού της Τουρκίας και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 30-36. Η τρίτη περίοδος άρχισε με σερί 7-0 για την Ελλάδα που βρήκε λύσεις στην επίθεση με τις Μάλτση, Καλτσίδου (30-43, 21’26”) ενώ περιόρισε τις Τουρκάλες να σκοράρουν μόλις 10 πόντους στην τρίτη περίοδο (40-57). Μάλιστα η Λύμουρα είχε ήδη 7 πόντους, 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ ως το 30′!

Στη συνέχεια το τρίποντο του Καλτσίδου εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (46-66, 33’12”) ενώ η Φασούλα έκανε το 48-71 στο 35’40”. Τελικά η ελληνική ομάδα επικράτησε με και πλέον περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία – Σλοβακία.

πηγή


Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο όμορφα όνειρα του ελληνικού αθλητισμού, η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών διέλυσε την Τουρκία και για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όνειρο ζουν μην τις ξυπνάτε! Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών γράφει ιστορία στην Πράγα (όπου πήγε χωρίς να το πάρουν χαμπάρι και ιδιαίτερα πολλοί), καθώς διέσυρε με 84-55 την Τουρκία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμίδα με μία ακόμη μυθική εμφάνιση έκαναν όλη την Ευρώπη να παραμιλά καθώς ισοπέδωσαν το μεγάλο τους αντίπαλο που ήταν το φαβορί, αλλά το έδειξε μόνο για 12 λεπτά. 

Όσα χρειάστηκε δηλαδή για να αποβάλλει το άγχος της και να πάρει μπροστά η γαλανόλευκη μηχανή η οποία μετέτρεψε το εις βάρος της 12-22 στο 12' σε 36-30 στο ημίχρονο και στο επιβλητικό 84-55 στο φινάλε! 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Ενα μεγάλο μπράβο στις κοπέλλες μας...
Μας έκαναν όλους περήφανους...
Αξίζει όσοι φίλαθλοι μπορούν να βρεθούν στον επόμενο αγώνα για τον τελικό το Σαββατοκύριακο στο πλευρό αυτών των κοριτσιών...

Να πούμε ότι με την είσοδο στην 4αδα αυτοματως προκρίθηκαν για την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας...  



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.