Τελευταίες αναρτήσεις

4 Μαΐου 2017

ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS

Ποιος κρύβει τους μάρτυρες;; 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 συνεχίσθηκε η δίκη της Siemens, που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Μιας δίκης που σκοπό έχει να ελέγξει αν στα “μαύρα” ταμεία της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας, ενέχονται πολιτικά πρόσωπα ή και πολιτικά κόμματα, τα οποία χρηματίσθηκαν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Siemens. Τα οποία, δηλαδή, τα κόμματα είτε ήταν κυβέρνηση ή τα πολιτικά πρόσωπα βρίσκονταν σε νευραλγικούς υπουργικούς θώκους, αναθέτοντας έτσι, στη Siemens μεγάλα έργα του Δημοσίου με το αζημίωτο!

Παρότι από την εν λόγω δίκη, λάμπουν διά της ύποπτης, τουλάχιστον, απουσίας τους πολλά διευθυντικά στελέχη της Siemens αλλά και του ΟΤΕ, και τα οποία εάν είχαν κληθεί θα μπορούσαν, σίγουρα, να διαφωτίσουν την Έδρα της δίκης (θα αναφέρουμε παρακάτω κι άλλα), εν τούτοις άρχισαν να καταθέτουν οι πρώτοι μάρτυρες αυτής της δίκης!

Πρώτοι και καλύτεροι οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Παπαγιάννης!
Ωστόσο, η κλήση του Τάσου Τέλλογλου και του Γιάννη Παπαγιάννη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως φαρσοκωμωδία! Και αποδείχθηκε, αφού ο κ. Τέλλογλου παρ΄ ότι άρχισε να καταθέτει, στη συνέχεια επικαλέσθηκε επαγγελματικό ταξίδι και η κατάθεση του θα μετατεθεί! Έτσι, ίσως – λέμε εμείς - του δοθεί ο χρόνος για να περάσει από σχετικό φροντιστήριο την άλλη βδομάδα στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο!

Όσον αφορά το δεύτερο μάρτυρα, ο κ. Παπαγιάννης, δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε και παρέπεμψε την Έδρα στον δημοσιογράφο Άρη Σπίνο! Άρα θα πρέπει και ο κ. Σπίνος να κληθεί και να μας πει για όσα έγραφε κατά καιρούς στην εφημερίδα Ακρόπολη κλπ

Αθώα περιστερά ο …αδιάφθορος Βουρλούμης! 

Ακολούθως, κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης (2004-2010), με τον μάρτυρα να αποκαλύπτει την γνώση του για τις δωροδοκίες στελεχών του ΟΤΕ. 

Όπως είπε, το 2006 πληροφορήθηκε για τους χρηματισμούς και ταξίδεψε μέχρι την Γερμανία, προκειμένου να μάθει περισσότερα. 

«Από αυτό προέκυψε ότι, ένας εκ των κατηγορουμένων είχε πει ότι χρηματίζονται πολλά στελέχη του ΟΤΕ. Νομίζω ο Σίκατσεκ. Πήγαμε με το δικηγόρο του ΟΤΕ στη Γερμανία και ζητήσαμε με εξώδικο να μας αποκαλύψει τα ονόματα η Siemens, στα τέλη του 2006. Οι Γερμανοί δεν μας απαντούσαν, καταλήξαμε ότι εκτός από την αποκάλυψη των ονομάτων, είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε δικαστικά στη Γερμανία καθώς εκεί ζημιά θεωρείται το ποσό που έχει δοθεί. Τώρα αρχίζουν να δικάζονται αυτά που είχαμε καταθέσει τότε στη Γερμανία από ότι έχω μάθει».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Σίκατσεκ (σ.σ Γερμανός κατηγορούμενος και διακινητής των “μαύρων” ταμείων) είχε πει απολογούμενος ότι είχαν δωροδοκηθεί 50 με 75 στελέχη του ΟΤΕ, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη του δικαστηρίου.
Εισαγγελέας: Λέτε στο βιβλίο σας ότι υπήρχε στον ΟΤΕ διαφθορά σε μεγάλη κλίμακα που αφορούσε προμήθειες.
Μάρτυρας: Ναι, εικάζω.
Εισαγγελέας: Πως το εννοείται;
Μάρτυρας: Το εννοώ όταν μια εταιρία θέλει να πουλήσει, πολύ συχνά χρειάζεται και μια θετική εισήγηση και εκεί επέρχεται επηρεασμός, δωροδοκίες. 
(...)

Ο κ. Βουρλούμης ουσιαστικά στη σύντομη κατάθεση του η οποία αναμένεται να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή, ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσε ότι, πράγματι η Siemens δωροδοκούσε στελέχη του ΟΤΕ.

Που είναι ο Λάμπρου και ο Παπαδημάτος;; 

Κατά πρώτον λοιπόν, αφού ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Τ.Ε. Παναγής Βουρλούμης παραδέχεται πως σε προηγούμενα χρόνια υπήρξαν δωροδοκίες, θα πρέπει να κληθούν τουλάχιστον ο προκάτοχός του, Πέτρος Λάμπρου και ο Διευθυντής προμηθειών του ΟΤΕ επί Πέτρου Λάμπρου, Λεωνίδας Παπαδημάτος, προκειμένου να καταθέσουν τα όσα απόρρητα γνωρίζουν! Να σημειωθεί ότι ο κ. Λάμπρου υπήρξε και ταμίας του ΠΑΣΟΚ. Επίσης και οι δυο (Λάμπρου – Παπαδημάτος) στη συνέχεια “μετακόμισαν” στην Αγροτική Τράπεζα!

Πού είναι ο Σπύρος Λούβρος οεο;; 

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων που λείπουν από το Δικαστήριο είναι και του κ. Σπύρου Λούβρου! Ο οποίος μέσα σε μια νύχτα – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – τοποθετήθηκε Διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ στη Ρουμανία, της γνωστής Romtelecom, και για την οποία θα αρχίσουμε κάποια στιγμή να ξετυλίγουμε το κουβάρι της! Ήταν μεταξύ εκείνων που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στις προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ στη Ρουμανία!

Ο κ. Λούβρος ήταν τακτικός επισκέπτης στα κεντρικά γραφεία της Siemens στο Μαρούσι μετά το 1999, όπου στα γραφεία της οδού Αρτέμιδος 8 συναντούσε την Διεύθυνση του COM και τον σημερινό κατηγορούμενο της δίκης, κ. Πρόδρομο Μαυρίδη, πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών (COM) της γερμανικής εταιρείας (αντικατέστησε το 1998 επί εποχής Μιχάλη Χριστοφοράκο τον Ηλία Γεωργίου)! Τον κ Λούβρο, τότε, τον αποκαλούσαν στη Siemens “ο Κερκυραίος”! Ήταν δε, επιστήθιος φίλος του “χωριού”, δηλαδή του κ. Σωκράτη Κόκκαλη!

Πού είναι ο Γεώργιος Ιωαννίδης οεο;; 

Ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης, Γενικός Διευθυντής επί Τεχνικών θεμάτων του ΟΤΕ, είχε κληθεί για κατάθεση από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010, αλλά ουδέποτε κλήθηκε για κατάθεση από την Δικαιοσύνη! Και αυτός δεν είναι ούτε καν μάρτυρας στη δίκη της Siemens!

Να θυμηθούμε ότι, την περίοδο εκείνη υπήρξε ποινική δίωξη κατά των Βουρλούμη και Ιωαννίδη, μετά από συγκεκριμένη καταγγελία εν ενεργεία, τότε, στελέχους του ΟΤΕ και σημερινού κατηγορουμένου στην εν λόγω δίκη (Νικήτας Μπαριτάκης, πρώην διευθυντής διαχείρισης δικτύου και συντήρησης του ΟΤΕ )! Ο λόγος ήταν οι συμβάσεις τεχνικής υποστήριξης που παρείχε ο Όμιλος του ΟΤΕ στη Siemens και την Intracom! Αφού είχαν ολοκληρωθεί οι προγραμματικές συμφωνίες Siemens - Intracom με τον ΟΤΕ, οπότε το “παντεσπάνι” μπορούσε να έλθει μέσω των Συμβάσεων μαμούθ για την τεχνική υποστήριξη των έργων!

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να μάθουμε τα όσα θα καταθέσει στη συνέχεια ο κ. Βουρλούμης! Γι΄ αυτό θα ήταν χρήσιμη η κλήτευση στο Δικαστήριο, όλων εκείνων που κατ΄ αντιπαράθεση με τον κ. Βουρλούμη, θα άνοιγαν το χορό των αποκαλύψεων, για να οδηγηθούν κάποιοι από το υψηλό πολιτικό προσωπικό στον Κορυδαλλό!

Να προσκομισθεί στην Έδρα, το βιβλίο εισόδου - εξόδου επισκεπτών της Siemens… 

…του διαστήματος 1999 – 2004, για να φανεί ποιοι OTEτζήδες επισκέπτονταν το κτίριο της Siemens! Ένα βιβλίο εισόδου - εξόδου επισκεπτών, που έχει αποκαλύψει πως έχει η κ. Κατερίνα Τσακάλου, Διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου στη Siemens!

Πάντως, να μην εφησυχάζουν κάποιοι, επειδή ακόμη δεν έχουν δει στη δημοσιότητα το όνομά τους! Σύντομα, και με την εξέλιξη της δίκης, να είναι σίγουροι, πως θα δουν και το δικό τους ονοματεπώνυμο, παρ΄  ότι κάποιοι έχουν φροντίσει και τους προστατεύουν!

Ωστόσο, προς το παρόν ο κ. Βουρλούμης με όσα έχει ήδη καταθέσει, μας επιβεβαιώνει απόλυτα!

Παρακάτω δημοσιεύουμε εκ νέου φωτογραφίες από τα γραφεία του ΟΤΕ το 1994, επειδή μιλούν από μόνες τους:

Στη φωτό ο Πρόεδρος του ΟΤΕ καθηγητής Μπαμπανάσης και (δεξιά) ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ Πέτρος Λάμπρου τον Ιούλιο του 1994 κατά την υπογραφή της Σύμβασης με τη Siemens και την Intracom, όταν αυτές οι δυο εταιρείες πήραν ψηφιακές παροχές 1,1 εκατ. η καθεμιά τους!
Όρθιος είναι ο κ. Λεωνίδας Παπαδημάτος!

Το διευθυντικό στέλεχος της Siemens (και σήμερα) Ευάγγελος Σέκερης (13ος μάρτυρας) και δίπλα του ο κ Δημήτρης Αβράμπος (κουμπάρος του κ. Σέκερη - άπαντες διευθυντικά στελέχη της Siemens, του νευραλγικού τμήματος τηλεπικοινωνιών ( COM - δεν είναι μάρτυρας), στα γραφεία του ΟΤΕ τον Ιούλιο του 1994!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.