10 Μαΐου 2017

«Kαταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον «δράκο» της Πάρου που χτύπησε βάναυσα την Μυρτώ.

Ο «δράκος της Πάρου» Άχμετ Βάκας, ο δράστης του άγριου ξυλοδαρμού και της βάναυσης κακοποίησης της 16χρονης τότε Μυρτώς, στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου 2012, οδηγήθηκε και πάλι σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου.

Το κορίτσι μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού ο Πακιστανός κατάφερε να της λιώσει σχεδόν το κεφάλι και να την καταδικάσει σε μόνιμη αναπηρία για όλη της τη ζωή.

Η Μυρτώ έχει κάνει έως τώρα δεκάδες επεμβάσεις χωρίς όμως να καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσει ξανά την προηγούμενη ανέμελη ζωή της που της στερησε δια της ωμής βίας εκείνο το καλοκαίρι ο Βάκας. 

Η δίκη δευτέρου βαθμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ποινή των Ισόβιων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον την ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή κάθειρξης, 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, να κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε τις άνω ποινές για τις παραπάνω πράξεις.

Τραγικές φιγούρες, η μητέρας της κοπέλας, Μαίρη Κοτρώτσου και μεγάλη της αδελφή, οι οποίες κοιτούσαν απαρηγόρητα, δακρυσμένα και επίμονα τον δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί στον Πακιστανό, η ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Να σημειωθεί ότι η 18χρονη σήμερα κοπέλα, προ ολίγων ημερών, όπως σύμφωνα με το Cyclades24.gr, πήρε εξιτήριο από το «Animus» όπου νοσηλευόταν και πλέον, με τη συγκατάθεση των γιατρών της, επέστρεψε σπίτι της για να συνεχίσει την μάχη που δίνει να συνέλθει έχοντας στο πλάι της τους δικούς της ανθρώπους. 

Η σπαρακτική κατάθεση της μητέρας 

Σπαρακτική ήταν η κατάθεση της μητέρας της Μυρτούς στο σημερινό Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου, όπου ξύπνησαν νέες μνήμες στην οικογένεια για το βίαιο τρόπο του Πακιστανού και την κακοποίηση που δέχτηκε η 15χρονη τότε Μυρτώ, στην Πάρο.

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, μια βδομάδα πριν το περιστατικό η Μυρτώ θέλησε να φορέσει μια ζακέτα για να βγει στον δρόμο. Ήταν αρκετά συντηρητική. Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα, γιατί θα φύγουμε σε λίγο. 

Η μητέρα της Μυρτούς φοβόταν, γιατί όπως δήλωσε στο δικαστήριο είχε παρατηρήσει το συγκεκριμένο Πακιστανό να τους παρακολουθεί και να τους κοιτάζει επίμονα για δέκα λεπτά. Τελικά η Μυρτώ πήγε βόλτα με την προϋπόθεση να έχει στο νου της το κινητό τηλέφωνο και να γυρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Λίγο αργότερα όμως όταν η μητέρα της τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό» 

Συγκινητική ήταν και κατάθεση της Ελεάννας, αδελφή της Μυρτούς, η οποία προσπαθούσε με λυγμούς να περιγράψει εκείνη τη στιγμή. Η Ελεάννα Παπαδομιχελάκη συγκίνησε το δικαστήριο, που την παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Στο δικαστήριο, κατέθεσε και ο ξενοδόχος-Εστιάτορας της Πάρου, στον οποίο εργαζόταν ένα μήνα, ως κηπουρός ο Πακιστανός. «Δεν είχα δει κάτι ύποπτο στη συμπεριφορά του. Εκείνη την μέρα ήρθε φορώντας ‘άσπρο παντελόνι και πουκάμισο, ήταν καλοντυμένος και μου είπε ότι είχαν θρησκευτική γιορτή. 

Μου ζήτησε να πληρωθεί και να φύγει στην Αθήνα για να στείλει κάποια λεφτά στους δικούς του γιατί όπως του είπε είχε πεθάνει η γιαγιά του. Αφού έφυγε μετά από καιρό με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι τον κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Αμέσως άρχιζε να τον υποψιάζομαι και ενημέρωσε τον τότε αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Καπούτση. Μετά από έρευνες η αστυνομία βρήκε τα ρούχα του Πακιστανού και τα έστειλαν για εξέταση DNA. Εκεί προέκυψε πως τα ίχνη DNA του Βιαστή ταίριαζαν στο Αχμετ Βακάς και μέσω της τελευταίας κλίσης (οποίος είχε καλέσει από διαφορετικό τηλέφωνο) βρέθηκε στο σπίτι που κρύβονταν στην Αθήνα.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση του τέως πλέον Αστυνομικού Διευθυντή Κυκλάδων, αφού αποστρατεύτηκε Κλέαρχου Καπούτση. Ο άνθρωπος οποίος κατάφερε να συλλάβει το μανιακό δολοφόνο της Πάρου μέσα σε 10 ημέρες, έβγαλε ακόμα μια είδηση , πετώντας πυρά… ότι κάποιοι ήθελαν να περάσουν το περιστατικό ως ατύχημα. «Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι το παιδί το είχαν βιάσει. Δεν έγινε καλή δουλειά των αστυνομιών της Πάρου. Πήρα τηλέφωνο το τμήμα της ομόνοιας και δεν υπήρχε κανένας τέτοιος κρατούμενος. Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για να εντοπιστεί ο Πακιστανός και έτσι έγινε με επιτυχία αυτή τη φορά» 

Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Αχμετ Βάκας 

Ο Αχμέτ Βακάς εμφανίστηκε μετανιωμένος ενώ για ακόμα μια φορά παραδέχτηκε τις απαράδεκτες πράξεις του ζητώντας, συγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς. «Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω, Ζητώ συγνώμη», ανέφερε απαντώντας κατά τη διάρκεια της απολογίας του σε ερωτήσεις της έδρας. Ο Πακιστανός αποκάλυψε ότι τα είχε πει και στους φίλους του, και εκείνοι τον προέτρεπαν να φύγει για το Πακιστάν. 

Δριμύ όμως ήταν και το κατηγορώ του Εισαγγελέα, οποίος μίλησε για κτηνωδία. Ο ίδιος χαρακτήρισε «θρίλερ» το συμβάν. «Εξάντλησε την κτηνωδία του» είπε συγκεκριμένα και, όπως υποστήριξε: «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει…την νεαρή Μυρτώ. Μιλώντας για έναν απάνθρωπο χαρακτήρα του δράστη.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Ας ελπίσουμε η Μυρτώ να επανέλθει όσο το δυνατόν περισσότερο στην υγεία της....
Ευτυχώς επίσης που η μητέρα της δεν επαναπαύθηκε στην αρχική εκτίμηση των γιατρών ότι είναι κλινικά νεκρή να δωρίσει τα όργανά της (γιατί έχουν "φάει" πολύ κόσμο έτσι παριστάνωντας τους θεούς....).
Τέλος να πούμε ότι και για αυτήν την τραγωδία ευθύνονται αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα και κουβαλούν συνέχεια τους "πρόσφυγες" τους οποίους διασκορπίζουν σε ολόκληρη την επικράτεια....

Προσέξτε τα λόγια του Πακιστανού....
"... Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω... "

Κάλιστα θα μπορούσε να είναι....
"..... στην αρχή σκεφτήκαμε να κλέβουμε τους Ελληνες.... και μετά σκεφτήκαμε να τους σφάξουμε..."

Απλά πράγματα....
Ετσι είναι η ζωή στο Πακιστάν και στις υπόλοιπες ισλαμικές χώρες....
Οι άνθρωποι απλά κάτι σκέφτονται και μετά το πράττουν....
Διότι σε αυτούς τους λαούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία μπροστά στις ορέξεις τους....

Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι νεοταξίτες που τους ανοίγουν τον δρόμο....
Οι ισλαμιστές ως φανατικοί είναι τα πλήρως χειραγωγούμενα άτομα... και οι ιδανικοί πολίτες για την Νέα Τάξη....
Ακριβώς το αντίθετο από τους Ελληνες Ορθοδόξους.... που έχουν δύο βασικά ελαττώματα..
Σκέφτονται λογικά και αντιδραστικά (ως Ελληνες) και έχουν ηθικούς φραγμούς και σέβονται την ανθρώπινη ζωή (ως Χριστιανοί)....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.