Τελευταίες αναρτήσεις

23 Μαΐου 2017

Exxon Mobil και Ελληνικά Πετρέλαια

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η νέα συμμαχία που διαμορφώνεται μεταξύ της Exxon Mobil και των Ελληνικών Πετρελαίων στην ελληνική ΑΟΖ, έχει τεράστια σημασία για το μέλλον αφού θα παίξει ένα κυρίαρχο ρόλο και στο Ιόνιο λόγω των θαλάσσιων οικοπέδων 1, 2 και 10 και Νότια της Κρήτης λόγω του νέου γύρου αδειοδότησης ο οποίος θα επικεντρωθεί στα θαλάσσια οικόπεδα 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, και 20. 

Έχει ενδιαφέρον επίσης για λόγους στρατηγικής σε πολιτικό επίπεδο διότι πρόκειται για ένα συμβόλαιο μεταξύ μιας καπιταλιστικής κοινοπραξίας με μια κομμουνιστική κυβέρνηση ενώ αρχικά φαινόταν αδιανόητο, την ώρα του διαγωνισμού λόγω της άρνησης της πραγματικότητας, τώρα βλέπουμε ότι η κοινοπραξία απέφυγε το πρόβλημα και παρέκαμψε το εμπόδιο. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την TOTAL, θα υπάρξει και η Exxon Mobil που θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο ειδικά σε αυτές τις περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ, ακριβώς όπως έγινε και στην κυπριακή ΑΟΖ. Αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε μόνο στην αρχή μιας νέας διαδικασίας που θα αξιοποιήσει στο έπακρον την εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων.

πηγή

Η ζυγαριά του Δίκαιου

Η ζυγαριά του Δίκαιου είναι πάντα ο Σταυρός κι όταν έχει να κάνει τον κριτή είναι πάντα στο ίδιο επίπεδο δίχως ποτέ να λυγίζει όσο άδικο και αν υπάρχει διότι ξέρει ότι όλα γίνονται επειδή τα χέρια είναι καρφωμένα για να χωρίζουν το ξύλο της μνήμης και της υπέρβασης. 

πηγή 

Αν η Πελοπόννησος 

Αν η Πελοπόννησος είχε ακολουθήσει τη συμπεριφορά της τωρινής Ελλάδας μέσα σε αυτή θα ζούσαμε οι περισσότεροι στα κατεχόμενα ακόμα αφού κανείς δεν θα μας είχε βοηθήσει ν’ απελευθερωθούμε αλλά βέβαια η Πελοπόννησος έδειξε το παράδειγμα της αντίληψης και της ανακατάληψης για τη συνέχεια του έργου της Ανθρωπότητας. 

πηγή

Όταν επιλέγεις  

Όταν επιλέγεις να πεθάνεις με τους δικούς σου αντί να παίξεις μουσική για να καλύψεις τις φωνές και νομίζεις ότι δεν κάνεις τίποτα επειδή θα πεθάνεις και θα βάλουν κάποιον άλλον να ξέρεις ότι αλλάζεις τα πάντα γιατί οι δικοί σου σε βλέπουν να πεθαίνεις μαζί τους από επιλογή κι αναγνωρίζουν την αξία σου που τους μεγαλώνει την ώρα του θανάτου.

πηγή

Δείτε επίσης Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Όταν παλεύει ο Πόντος, παλεύει και η Ανθρωπότητα". Πλατεία Ελευθερίας Δράμας. Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 ΕΔΩ

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.