Τελευταίες αναρτήσεις

15 Μαΐου 2017

Εμφανίστηκε ο απώτερος στόχος των Γερμανών ιδιοκτητών του ΟΤΕ....

Γιατί προωθείται η τροποποίηση των άρθρων 8, 9 και 10 
«Βόμβες» μεγατόνων ρίχνει ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της 15ης Μαΐου 2017.
Ο βασικός μέτοχος με την αλλαγή του άρθρων του καταστατικού λειτουργίας της εταιρείας θα έχει το δικαίωμα να την πουλήσει, να απορροφήσει τον ΟΤΕ ως θυγατρική, ενώ ο βασικός μέτοχος ορίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας οποιαδήποτε μεταβολή της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές ήταν απαγορευτικές μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2018 και εμπόδιζαν την οποιαδήποτε μεταβολή στην επωνυμία της εταιρείας όπως και την αλλαγή έδρας της εταιρείας στη χώρα (δηλαδή) της Ελλάδας όπου λειτουργεί το χρηματιστήριο όπου εισήχθησαν οι μετοχές της εταιρείας. 
Το μέλλον του ΟΤΕ αλλάζει άρδην χάρη στο θέμα 1 που έχει ορισθεί προς συζήτηση στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Συγκεκριμένα προβλέπει την τροποποίηση άρθρων 8, 9 και 10 με τα οποία ορίζεται η εκλογή διοικητικού συμβουλίου και προτείνει τροποποιήσεις του Καταστατικού για να υλοποιήσει ο βασικός μέτοχος τα σχέδια του. 
Οι διευκρινίσεις που δίνει η ίδια εταιρεία για το θέμα 1 της γενικής συνέλευσης αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν επιτρέπεται να έχει γνώμη για θέματα της εταιρείας όπως αποφάσεις σχετικές με την λύση και την θέση της εταιρείας σε εκκαθάριση ή με άλλη ισοδύναμη διαδικασία ή με την αναβίωση ή παράταση της διάρκειας της εταιρείας. 
Επίσης αναγράφεται ότι οποιαδήποτε μεταφορά της καταστατικής έδρας και των κεντρικών γραφείων της εταιρείας εκτός Ελλάδος δεν είναι στα δικαιώματα του διοικητικού συμβουλίου. 
Το πιο κρίσιμο στοιχείο και των αλλαγών που ετοιμάζει η Deutsche Telekom είναι η Εθνική Ασφάλεια της χώρας εμπίπτουν ειδικά θέματα μόνο στην περίπτωση που αποδεικνύεται τουλάχιστον από ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου που ασκεί το σχετικό δικαίωμα, ότι τα μέτρα αυτά ή εταιρικές πράξεις θα έχουν ουσιώδη δυσμενή επίπτωση στην εθνική ασφάλεια της χώρας η οποία δεν μπορεί να θεραπευθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος . 
Το bankingnews απευθύνει ερώτημα προς τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ, ο ελληνικός λαός πρέπει να πληροφορηθεί τις διαθέσεις του βασικού μετόχου για το μέλλον του ΟΤΕ. 
Επίσης η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που έχουν τεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 15ης Μαΐου 2017. 
Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: 
1. Τροποποίηση των άρθρων 8 (Διοικητικό Συμβούλιο), 9 (Εκλογή, Σύνθεση και θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου) και 10 (Συγκρότηση και Λειτουργία Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού. 
2. Ορισμός Μελών της Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν.4449/2017. 
3. Τροποποίηση της σύμβασης του Διευθύνοντος Συμβούλου, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920. 
4. Ανακοίνωση παραίτησης μελών και εκλογής νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων, σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 4 του Καταστατικού. 
5. Διάφορες ανακοινώσεις.
Νίκος  Θεοδωρόπουλος 
πηγήShare

1 σχόλιο:

Dimitris D είπε...

Ο ΟΤΕ μπορεί να γίνει LIDL, τα κέρδη θα δηλώνονται και φορολογουνται στη Γερμανία!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.