Τελευταίες αναρτήσεις

4 Μαΐου 2017

Ε, εσύ στην καφετέρια που δείχνεις ανέμελος, και χαμογελαστός, απαθής κι αδιάφορος στην τραγωδία, όπου νάναι θα ρθει και η σειρά σου!

Υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι που μετράνε τη ζωή με το αν είναι γεμάτη μια καφετέρια. 

Υπάρχουν ακόμα ανόητοι που θεωρούν «καλά» το ότι είναι εντάξει με τις τράπεζες και την εφορία. Δεν σκέφτονται ότι σε λίγο θα χρωστάνε κι αυτοί και θα ζουν με τον εφιάλτη των κατασχέσεων καθώς τα πρόστιμα της εφορίας θα αυξάνουν και τα έσοδά τους ολοένα θα μειώνονται.

Σκέφτονται οι ανόητοι συβαρίτες, καλά είμαστε γιατί ένα μέρος του πληθυσμού μπορεί ακόμα και τη βγάζει καθαρή μέσα στο μεγάλο σφαγείο και μέσα σ' αυτούς είμαστε και μεις.

Επειδή δεν έχει έρθει η σειρά τους. Αλλά το αμείλικτο καθεστώς των τοκογλύφων και των υποταγμένων πολιτικών που πειθήνια χωρίς ευαισθησία και ηθική συνείδηση υπογράφουν μνημόνια και νομοθετούν σαν ρομπότ ό,τι καταστροφικό και θνησιγενές δεν μπορεί να σκεφτεί κι η πιο άγρια φαντασία για το λαό τους.

Επειδή ο χασάπης τους έχει ακόμα στη κατάψυξη να σιτέψουν καλά… Νομίζουν ότι δεν κινδυνεύουν να γίνουν loosers όπως οι υπόλοιποι τριγύρω τους.

Όχι, απατάσθε Σιβαρίτες, δεν περνάμε καλά. Κι όπου νάναι έρχεται η ώρα σας... Γιατί πίσω από το γέλιο στη καφετέρια και το χαβαλέ διακρίνεις τα άφτιαχτα δόντια των Ελλήνων που αρχίζουν και σαπίζουν ένα ένα κι έχει μπει ο οδοντίατρος στη λίστα των αχρείαστων ειδών. Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί βλέπεις τις πόλεις να έχουν γεμίσει από κακοσυντηρημένα αυτοκίνητα «χιλιάρια» ή το πολύ «χιλιοτετρακοσάρια», μικρά και επικίνδυνα στους διαλυμένους ασυντήρητους δρόμους της Ελλάδας. Παιδικές μινιατούρες όχι αυτοκίνητα σοβαρά και ασφαλή, σαν αυτά που σ' όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα δίνουν για να μαθαίνουν τα παιδιά τους να οδηγούν, πριν τους αγοράσουν το καινούργιο σεντάν των 2.500 κυβικών…Γιατί βάφεσαι και φτιάχνεσαι για το ραντεβουδάκι, αλλά στο σπίτι οι υπόλοιποι θα τη περάσουν με κουβέρτα δίπλα σε ένα αερόθερμο του κώλου...

Γιατί και το πετρέλαιο είναι στην ίδια λίστα με τον οδοντίατρο, εκείνες τις εξετάσεις που αναβάλεις, το φαΐ ποιότητας, το φρεσκάρισμα στο σπίτι που αρχίζει και βγάζει μούχλα, ενώ καταρρέουν οι σοβάδες από την υγρασία και σιγά σιγά τα υπόλοιπα είδη ενός «πολιτισμένου κόσμου» που θα μπουν στην ίδια λίστα σαν περιττές δαπάνες.

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί αυτό το νεαρό παιδί χώθηκε κάπου με τρία κατοστάρικα, αλλά δεν έχει όνειρα. Πάει να πιεί το ποτάκι του μόλις καβατζώσει ένα μεροκάματο γιατί νιάτο είναι, αλλά μέχρι εκεί φτάνουν τα όνειρα του. Μερικά 24ωρα μπροστά και πολύ λέω.

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί στο παππού δώσανε κάτι κωλογενόσημα αγνώστου προελεύσεως που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και θέλει να τα ξεφορτωθεί η κινέζικη φαρμακοβιομηχανία της πλάκας..

Όχι δεν περνάμε καλά, γιατί για τρίτο συνεχή χρόνο δεν ανάβουμε καλοριφέρ και τον παππού τον τυλίξαμε με μια κουβέρτα να μη ξεπαγιάζει και τελικά...  μας έμεινε από πνευμονία και καρδιακή ανεπάρκεια που τον οδήγησε σε πνευμονικό οίδημα γιατί τον έδιωξαν πρόωρα από το νοσοκομείο με τα ποντίκια και τους ακάθαρτους καμπινέδες για να βάλουν στο ράντζο κάποιο νέο που κινδύνευε όσο κι ο γεράκος μας.

Όχι δεν είμαστε καλά, γιατί όλη αυτή η κίνηση, τα γελάκια στις καφετέριες, τα σύρε κι έλα στις πλατείες και τους κεντρικούς δρόμους είναι το τρέξιμο ανθρώπων που δεν ελπίζουν σε τίποτα πια, δεν έχουν τίποτα, αλλά δεν είναι κι ελεύθεροι.

Ξυπνάνε και κοιμούνται με τη σκέψη ποια θα είναι η έλλειψη της επόμενης μέρας. Τι να πρωτο-πληρώσουν. Αν θα κάνουν αυτό αντί για εκείνο. Γιατί πλέον δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα κάνουμε και τα δυο ακόμα κι αν αυτά είναι βασικές ανάγκες.

Ναι έτσι γουστάρουν και γυρνάνε με το αυτοκίνητο τσάρκα. Μήπως θα μάθετε ποτέ πόσοι τσακωμοί προηγήθηκαν στο σπίτι; Πόσα γαμοσταυρίδια πέσανε πριν ξεμυτίσει η χαρούμενη οικογένεια για τη βόλτα της; Μήπως θα μάθετε πόσοι κοιμούνται χαπακωμένοι και πόσοι δεν κοιμούνται καθόλου πια; Πόσοι απεκαμαν και σκέφτονται ως και την αυτοκτονία;

Μπορεί κανείς να συλλάβει ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑPΡΩΣΤΕΙΑΣ; Το απροσμέτρητο βάθος της δυστυχίας; Όχι δεν μπορούμε να το συλλάβουμε, γιατί δεν στο λέω και δεν μου το λες. 
Γιατί ξυπνάμε και κοιμόμαστε σ' ενα χώρο που έχει ξεχάσει πλέον τι είναι ζωή, δικαίωμα, πραγματική ανάγκη.

Ανάγκη έχει γίνει να πληρώσεις. Ανάγκη έχει γίνει να είσαι εντάξει απέναντι στους τοκογλύφους, να μην κινδυνέψεις για τα «μεγάλα» να σε ξεσπιτώσουν, να μην έχεις φαί, να μην έχεις που να κοιμηθείς, να μένεις στα παγκάκια και με τη βαρυχειμωνιά.

Οτιδήποτε πάνω από αυτό ονομάζεται «εντάξει είμαστε» Τόσο άθλιο, τόσο μίζερο το τοπίο της νεοφώτιστης μπανανίας της Ευρώπης. Αυτής της Ευρώπης που σαν θυμάσαι σε κυνήγαγαν οι τράπεζες να σου δώσουν εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, δάνειο για SUV 2000 κυβικά και πάνω και άλλα δώρα θεϊκά.

Είναι σαν να βλέπεις μια δύστυχη να κάνει πιάτσα για ένα δεκάρικο, κι επειδή θα γυρίσει σπίτι έχοντας αγοράσει δυο πιτόγυρα μετά το πήδημα, θα θεωρείται πως «εντάξει είναι μωρέ» δε τρέχει και τίποτα.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αυτή τη στιγμή τρέμουν στην ιδέα πως θα κάνει βαρύ χειμώνα γιατί της θέρμανσης προηγούνται τα χαράτσια, δεν γίνεται να τα καλύψεις και τα δύο.

Στρατιές από ανθρώπους που η υγεία τους πάει κατά διαόλου για χίλιους δυο λόγους, όπως συμβαίνει στον άνθρωπο, την αφήνουν στην άκρη γιατί προηγούνται οι φόροι, οι τράπεζες, οι ΔΕΚΟ, να ζήσουμε να τους θυμόμαστε…

Οι Έλληνες περνάνε καλά. Φυσικά όταν το καλά το υποβιβάσεις στο επιβιώνω, κι επίσης αν σ΄αυτό συνυπολογίσεις μια χούφτα καραγκιόζηδες που ούτε τους νοιάζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, αρκεί ο κώλος τους να είναι καλά, το σώνεις το πράγμα.

Όμως πόσο θα το σώσεις ακόμα λέγοντας αηδίες και ψευτιές; Πόσο θα κρατήσει η ψεύτικη βιτρίνα της αξιοπρέπειας πριν να φανεί η βρώμα που κρύβεται από πίσω;

Και δεν εννοώ πως θα γίνει κάποιος ξεσηκωμός. Ο καθένας θα κλαίει με τον πόνο του μονάχος. Θα κτυπιέται με τη δυστυχία του χωρίς να βγάζει άχνα στον διπλανό του. Δεν είναι πανάκεια, πλέον, πως τη φτώχεια και τη δυστυχία θα την ακολουθήσει η Νέμεση.

Μπορεί απλά να δεις γύρω σου τη χώρα των ζόμπι. Των ζωντανών νεκρών. The walking dead της Μεσογείου…

Ανθρωποι ήδη σέρνονται άσκοπα χωρίς να ξέρουν ούτε τι κάνουν σ΄αυτή τη ζωή , ούτε που πάνε. Ξυπνάνε κοιμούνται σαν ρομποτάκια με τσιπάκι στο μυαλό, χωρίς καν να έχουν ιδέα πως είναι κάτι τέτοιο... Πως είναι θύματα κάποιων άλλων που πάντοτε όριζαν τις τύχες τους και τώρα αποφάσισαν να τους τελειώνουν γιατί δεν τους χεειάζονται. 7 δις είναι πολλά, με 500 εκατομμύρια λαουτζίκο πληβείους και υπηρέτες συμβιβαζόματε...

Αυτό είναι το χειρότερο αλλά το αναπόφευκτο στα ζόμπι. Κάποιο θόρυβο ακούν κι ακολουθούν, αν τους σφυρίξεις από την άλλη θα πάνε από εκεί. Μόλις μυρίσουν φαί θα ρθουν.. σέρνονται για ροδαλή σάρκα ας είναι κι ενός σκύλου ή μιας γάτας υπόλειμμα.

Ναι, οι Έλληνες περνάνε καλά στο κολαστήριο. Έχει καπαρώσει ο καθένας την τιμωρία του και αυτομαστιγώνεται. Εκατό φορές τη μέρα επαναλαμβάνει αυτό που καθημερινά τα ΜΜΕ του κάνουν πλύση εγκεφάλου, «εγώ φταίω για όλα τούτα, θα είμαι, το υπόσχομαι, καλό παιδί» Δεν θα ξανακάνω ζαβολιές.

Μαζί τα φάγαμε και τώρα αναδρομικά, θα ξεράσουμε και το γάλα της μάνας μας. Έτσι γιατί οι κύριοι καθηγητές, ο μεγάλος αδερφός, οι δυνάμεις καταστολής, επιβάλλουν συμμόρφωση και τάξη. Κι όπως λέει κι ο ποιητής όταν ακούς τάξη.. ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Βλέπετε καφετέριες γεμάτες; Τα μπαράκια; Τις ταβέρνες; Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά; 

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με το Χότζα και τον αφέντη του. 
Του λέει ο αφέντης του τρέχα βάλε φόρους κι έλα να μου πεις.
Πράγματι βάζει και την άλλη μέρα του δίνει αναφορά.
Εχουν αναστατωθεί όλοι αγά μου τι θα κάνουμε;
Βάλε κι άλλους φόρους του λέει κι έλα πάλι.
Αγά μου γίνεται χαμός, φωνάζουν, βρίζουν τι κάνουμε;
Ρίξε κι άλλους φόρους κι έλα να μου πεις.
Αγά μου τώρα έχουν βγάλει κάτι μαχαίρια και τ΄ακονίζουν θα μας σφάξουν.
Τώρα του λέει ρίξε και τα χειρότερα χαράτσια αυτά που ξεπερνάνε κάθε όριο κι έλα να μου πεις.
Γυρνάει ο Χότζας πίσω και του λέει, αγά μου συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Εχουν ησυχάσει όλοι, έχουν γεμίσει τις ταβέρνες, τα μαγαζιά, γελάνε, πίνουν, τραγουδάνε 

Αυτό είναι το χειρότερο λέει ο αγάς. Κατάλαβαν που το πάμε και θα τα φάνε όλα, θα τα κάψουν αλλά εμείς δεν θα πάρουμε άλλο φράγκο. Τώρα αρχίζει ο κίνδυνος. 

Ο Έλληνας τη πάτησε με το χρηματιστήριο, οι πρώτες κασέλες αδειάσανε, τώρα αδειάζουν και τα ρέστα.. Όσοι κρατιούνται καλά φεύγουν, όσοι μείνουν, σε λίγο καιρό, θα νοιώθουν αυτό ακριβώς που τους θεωρεί το σύστημα. Τίποτα. Μηδενικά. Ο κανένας.

Όλη αυτή η κίνηση, όλη αυτή η υποταγή ακόμα είναι γιατί ο άλλος θυμάται ακόμα το ονομά του. Μια σπίθα ν' ανάψει στο μυαλό της ζόμπιλαντ και θα γίνει ένα γενικευμένο χασάπικο… Κι όποιος επιβιώσει. Άλλωστε η Ελλάδα έχει χορτάσει από αδελφικό αίμα. Δεν ήταν ποτέ ασυνήθιστο αδερφός να σκοτώνει τον αδερφό για μια ιδέα που κάποιοι ξένοι τους φύτεψαν στο κεφάλι.

Το να γυρίζεις ένα λαό στο μεσαίωνα και να νομίζεις πως όλα θα πάνε καλά είναι γελοίο.
Ο άνθρωπος ήταν και θα είναι πάντα το πιο άγριο θηρίο. Το ξέρουν καλά οι κοινωνιολόγοι, οι επικοινωνιολόγοι, οι ψυχολόγοι, οι ψυχαναλυτές, οι μπηχεβιορίστες, οι προπαγανδιστές, οι ανακριτές του εγκλήματος, των φόνων.

Η ταμπέλα του πολιτισμένου κρέμεται επάνω του όσο του δίνεις την ευκαιρία να ονειρεύεται πως είναι κάτι άλλο. Όσο του δίνεις τα εφόδια να γίνει κάτι άλλο. Με τη μόρφωση, με την υγεία, με τη τέχνη, με την αίσθηση πως είναι ΑΣΦΑΛΗΣ στη φωλίτσα του.

Αν του τα πάρεις όλα αυτά και τον βάλεις να παίξει σε επίπεδο επιβίωσης, όπως οι γλαδιάτορες στο Κολοσσαίο, μόνοι στη ζούγκλα ανάμεσα στα θηρία, ίσως ανακαλύψεις πως ο πολιτισμός δεν πέρασε από πάνω του ούτε μια μέρα… Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα που λέγονται χρήματα, μετοχές, υποθήκες, ομόλογα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι ασφάλειες… Κι αργά ή γρήγορα θα έρθει το βραχυκύκλωμα που θα κατεβάσει το γενικό. 

Και τότε, πραγματικά θα περάσουμε καλά. Ονειρεμένα…

Θα είμαστε νεκρό τοπίο, μια χώρα με πλούσιο υπέδαφος χωρίς γηγενείς κατοίκους, μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες ίσως κάποιοι λαθρομετανάστες να τους αντικαταστήσουν..

newchannel.gr, http://neinnewsgr.blogspot.gr/2016/01/blog-post_746.html επίσης βλέπε στα http://attikanea.blogspot.gr/2017/04/blog-post_150.html 
με προσθήκες δικές μου Γεώργιος Ευαγγελάτος ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΔΡΑΣΗ

πηγή 
το είδαμε ΕΔΩShare

2 σχόλια:

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ είπε...

Γεια σου Γιώργο με το υπέροχο άρθρο σου... τι συμβαίνει; Εχεις παραιτηθεί απ' τους αγώνες πλέον; Δεν συμμετέχεις όπως παλιά; Εχεις καιρό να μου στείλεις άρθρο σου... πότε έρχεσαι Αθήνα να τα πούμε;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Μαιρη σε ποιον Γιωργο μιλας;
Γνωριζεις αυτον που εγραψε αυτο το άρθρο;

Γιατι εγω που το αναδημοσίευσα δεν το βρηκα....
Εχει μονο πηγές....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.