Τελευταίες αναρτήσεις

8 Μαΐου 2017

Ανενόχλητοι ακραίοι Αλβανοί καίνε ελληνικές σημαίες

Από τις αλβανικές Αρχές δεν έχει γίνει καμία κίνηση στις συνεχείς προκλήσεις από ακραία στοιχεία της χώρας κατά της ελληνικής μειονότητας 

Ρουτίνα κατάντησε το κάψιμο και η προσβολή της ελληνικής σημαίας από ακραία στοιχεία στην Αλβανία, των οποίων το μίσος προς την Ελλάδα τροφοδοτείται από απογόνους εγκληματιών Τσάμηδων, που απέκτησαν φωνή και στα διεθνή φόρα, λόγω της δικής μας αβελτηρίας. 

«Θύμα» αυτήν την φορά -ακόμη μια φορά, δηλαδή- ήταν η ελληνική σημαία στα γραφεία του παραρτήματος της «Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας» ΔΕΕΜ-Ομόνοια, στους Αγίους Σαράντα, ενώ από τις αλβανικές Αρχές δεν έχει γίνει καμία κίνηση, στις συνεχείς προκλήσεις κατά της ελληνικής μειονότητας. 

Το ζήτημα επομένως, δεν είναι τόσο οι συμπεριφορές των ακραίων, όσο η κάλυψη -ή και υποκίνηση- από τις αλβανικές Αρχές. Η αλήθεια είναι, πως κανείς δεν φανταζόταν ότι ο εμφανιζόμενος και ως καλλιτέχνης Έντι Ράμα, θα εξελισσόταν σε αρχινονό του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία. Δεν αποτελεί δική μου κρίση αυτός ο χαρακτηρισμός, αλλά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης της οποίας μόλις εχθές κατηγόρησε τον Έντι Ράμα, ότι προσπάθησε να εξαγοράσει με 500 χιλ. ευρώ, Πρόεδρο αντιπολιτευόμενου Κόμματος, το οποίο δεν κατονόμασε, προκειμένου να μετάσχει στις εκλογές. 

Ως γνωστόν, η εκλογή Προέδρου της Αλβανίας και οι όποιες κοινοβουλευτικές πράξεις διενεργούνται μόνον από το κυβερνητικό κόμμα, με την αντιπολίτευση να απουσιάζει, δηλώνοντας πως απαιτεί την παράδοση της εξουσίας σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, και διεξαγωγή των εκλογών υπ’ αυτής. Ο Ράμα φυσικά, δεν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα, απεναντίας δε, θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον -ως καλός μαθητής και προστατευόμενος του Ερντογάν- γνωρίζοντας πως η απώλεια της εξουσίας μπορεί να τον οδηγήσει στις φυλακές. 

Το χρήμα από πλευράς Έντι Ράμα ρέει άφθονο. Ο «Πρωινός Λόγος» των Ιωαννίνων σημειώνει πως ανθεί η καλλιέργεια του χασίς κατά τους τελευταίους μήνες, και τούτο επιβεβαιώνεται από τις συνεχόμενες συλλήψεις διακινητών, με μεγάλες μάλιστα ποσότητες, που γίνονται από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου, κι αυτό μετά από μια μικρή περίοδο ύφεσης των «εισαγωγών», που ακολούθησε την έφοδο της αλβανικής Αστυνομίας στους Λαζαράτες Αργυροκάστρου. 

Μόνο που όπως αποδεικνύεται τώρα, εκείνη η επιχείρηση είχε γίνει απλώς για να ανταποκριθεί πρόσκαιρα ο Ράμα στις απαιτήσεις της Ε.Ε. για καταπολέμηση της καλλιέργειας της κάνναβης. Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με τις καταγγελίες της Αντιπολίτευσης, αλλά και του προσφάτως καρατομηθέντος Υπουργού Δικαιοσύνης, οι καλλιέργειες πολλαπλασιάστηκαν και επεκτάθηκαν σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Αλβανίας, ως επίσης και σε παραμεθόριες με την Ελλάδα, από τις οποίες γίνονται πιο εύκολες και... οικονομικότερες οι εξαγωγές. 

Ανάλογες επισημάνσεις με πιο κομψό τρόπο έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο και από τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος σε επίσημη ομιλία συνέδεσε την δράση των αποθρασυνόμενων οργανωμένων ομάδων με το γεγονός ότι πρόκειται για εκλογικό έτος. 

Αυτός είναι και ο λόγος που είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου για την επιδίωξη του Ν. Κοτζιά να συζητά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με Αλβανούς πολιτικούς. Τι είδους εμπιστοσύνη σού παρέχουν αυτά τα πρόσωπα, και δεν πρόκειται βεβαίως, μόνον για τον Έντι Ράμα; Προ καιρού, «Κολομβία της Ευρώπης», είχε χαρακτηρίσει την Αλβανία, ο εισαγγελέας στη Γενεύη Yves Bertossa, μιλώντας για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και την εικόνα των Αλβανών στην Ελβετία. 

Είχε πει, μεταξύ άλλων ότι, οι αλβανικές Αρχές θα πρέπει να λάβουν μέτρα για μια καλύτερη εικόνα της χώρας, η οποία θα πρέπει να αντανακλάται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περιέγραψε την Αλβανία ως χώρα βυθισμένη στη διαφθορά που το οργανωμένο έγκλημα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία, όπως και σε άλλες βαλκανικές χώρες χρειάζεται σήμερα περισσότερη δημοκρατία από ποτέ, το κράτος δικαίου και η λειτουργία των θεσμών που χρειάζεται η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, είχε υποστηρίξει ο Ελβετός εισαγγελέας. 

Και είχε λόγους να είναι ιδιαιτέρως αυστηρός, επειδή αποκάλυψε ότι στην Ελβετία «Οι αλβανικές συμμορίες ελέγχουν τα καρτέλ ηρωίνης στη χώρα. Το δίκτυο των λαθρεμπόρων αποτελείται κυρίως από Αλβανούς, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο με τη μαφία να είναι πολύ δραστήρια», είχε πει.

Αυτά όλα σημαίνουν, πως καμιά διαπραγμάτευση και καμιά συμφωνία με τον αλβανικό πολιτικό κόσμο δεν πρόκειται να στεφθεί υπό επιτυχίας, πολλώ μάλλον και λόγω της επιρροής που ασκεί ο Ερντογάν στην πολιτική σκηνή. 

Μακεδών
Πηγή Voria

το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.