Τελευταίες αναρτήσεις

17 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ...

Το αιχμαλωτισμένο τουρκικο άρμα...
Του Κώστα Δημητριάδη

Όλα αυτά τα χρόνια τα ΜΜΕ στο νησί αλλά και στην κυρίως Ελλάδα, βομβαρδίζουν τους Έλληνες με την απειλή του Τούρκου...

Του Τούρκου, που τάχα θα κάνει μια "μπουκιά" το νησί, σε χρόνο dt…
Και στηρίζονται και ποντάρουν στην άγνοια σχετικά με την αληθινή Ιστορία του καλοκαιριού του 1974, των Νεοελλήνων και στην μητροπολιτική χώρα αλλά και στην Κύπρο.

Και με αυτό προσπαθούν να στρέψουν την κοινή γνώμη στην Κυπριακή κοινωνία, στην αποδοχή μιας λύσης της μορφής: «Λύση νάναι… κι ότι νάναι…»

Κραυγάζουν σε υψηλούς τόνους: «με αυτά που κάνετε (σ.σ. οι αντιομοσπονδιακοί) οι Τούρκοι θα ορμήσουν και θα καταλάβουν και το υπόλοιπο νησί…»

Θα μας κάνουν μια μπουκιά εεεε χαχαχα....
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η πρώιμη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας απέδειξε ότι καμιά ΔΔΟ δεν θα αποτρέψει τους Τούρκους, αν το θελήσουν, να μας επιτεθούν χωρίς να σεβαστούν υπογραφές και Συνθήκες, η από Στρατιωτικής πλευράς ανάλυση του χαρακτήρα και των ικανοτήτων του Τουρκικού Στρατού, μας οδηγεί στην σαρκαστική αλλά επαναλαμβανόμενη ερώτηση, που έρχεται σαν απάντηση στην τρομολαγνεία των οπαδών της «επαναπροσέγγισης»:

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που χρειάστηκαν 3 ολόκληρες μέρες να κάνουν 18 χλμ από την στιγμή που αποβιβάστηκαν σχεδόν ανενόχλητοι στο Πεντεμίλι μέχρι να φτάσουν Κερύνεια;

Και το βασικότερο χωρίς να συναντήσουν σοβαρή αντίσταση; Τρεις ολόκληρες μέρες…
Με πλήρη έλεγχο της θάλασσας και του αέρα από το Τουρκικό Ναυτικό και Αεροπορία.
Τρεις ολόκληρες μέρες…

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που κατουρημένοι από τον φόβο τους το πρώτο βράδυ της αποβίβασης τους, πυροβολούσαν στον αέρα τρομαγμένοι… για να κρατήσουν μακριά τους Έλληνες, που στην πραγματικότητα ήταν μερικά χιλιόμετρα μακριά, μαχόμενοι πάνω στον Αγ.Ιλαρίωνα; Και μέσα στον φόβο τους, σκότωσαν οι ίδιοι τον Διοικητή των αποβιβασθέντων Δυνάμεών τους Συνταγματάρχη Ι.Καραογλάνογλου και τον Συντονιστή Επαφής Αεροπορίας-Επίγειων Δυνάμεων Σμηναγό Φ.Ερτζιάν; Ναι… Είδαν έναν φακό να ανάβει στην βίλλα που είχε εγκαταστήσει το προσωρινό Διοικητήριο του ο Καραογλάνογλου και θεώρησαν ότι οι «γκιαούρηδες λοκατζήδες» έκαναν καταδρομική βραδινή επίθεση στο προγεφύρωμα! Και έριξαν με φορητό ΠΑΟ (υπάρχει εκτεθειμένο στο «Μουσείο» της Εισβολής) κατά της βίλλας, με τα γνωστά αποτελέσματα. Βέβαια στο «Μουσείο» η επεξηγηματική πινακίδα δίπλα στο ΠΑΟ …λέει άλλη ιστορία και καταχωρεί αυτό το βαρύ όπλο ως … «ελληνικό»!

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που τσίμπησαν στο κόλπο του Κυβερνήτη του Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ» Πλωτάρχη Ε.Χανδρινού και βύθισαν ένα Αντιτορπιλικό τους (ΚΟCATEPE), κατάστρεψαν ολοσχερώς ένα δεύτερο (ADATEPE) και προκάλεσαν σοβαρές βλάβες σε ένα τρίτο (CAKMAK) ενώ ταυτόχρονα κατέρριψαν οι ίδιοι 6 (κατά τους ίδιους τους Τούρκους 9) αεροσκάφη τους;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;;
Αυτοί που «τα έκαναν επάνω τους» τα βράδια, όταν το βραδινό καλοκαιρινό αεράκι, κινούσε ή μετακινούσε τους ξεριζωμένους ξερούς θάμνους και αυτοί νόμιζαν ότι είναι οι Έλληνες που κάνουν νυκτερινή αντεπίθεση; (μαρτ. Δρ.Κιουτσούκ, που ήταν αξιωματικό του Τουρκικού Στρατού κατά την εισβολή, στο αφηγηματικό βιβλίο «Νταλκά Νταλκά»)

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που ο Αντισμήναρχος Φ.Κόλλιας μαζί με διαβιβαστές της ΕΛΔΥΚ, με ένα τρυκ με τους ασυρμάτους, τους έβαλε να βομβαρδίζουν οι ίδιοι το πεζικό τους ;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που ενώ υπερτερούσαν 22:1 απέναντι των ΕΛΔΥΚαριων, δεν μπορούσαν το τριήμερο 14-16/8/74 επί 60 ώρες να τους λυγίσουν και μόνο όταν σταμάτησε – ανεξήγητα - η υποστήριξη του Πυροβολικού μας, κατάφεραν και πέρασαν έχοντας όμως αποδεδειγμένα 800-900 νεκρούς ;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που τους «κουρσέψαμε» το άρμα τους το Μ-47 στο Κυπαρισσοβουνο και αφού το επισκευάσαμε (γιατί το είχαν φέρει να πολεμήσει χωρίς να δουλεύει η ηλεκτροϋδραυλική περιστροφή του πύργου του) με πλήρωμα τους Δρόσο-Κριθάρη-Τούντα-Κουδουνά και Νικολάου, υπό την καθοδήγηση του Ίλαρχου Χαραλάμπους, τους καταστρέψαμε 5 (!!!) τουλάχιστον άρματα Μ-47, χωρίς να πάρουν χαμπάρι από πού τους ήλθε;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ ;;;;
Αυτοί που παρότι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι δεν υπήρχε κανείς να υπερασπιστεί την Αμμόχωστο, σταματούσαν στον θόρυβο μιας βολής από «μαρτίνι»; Αυτοί που ήξεραν ότι η Αμμόχωστος είχε αδειάσει από τους «ρωμιούς», φοβόντουσαν να μπουν μέσα... φοβούμενοι παγίδα; Και μπήκαν μόνο όταν τους διαβεβαίωσαν οι «κακοί μας δαίμονες», οι ΟΗΕδες ότι η πόλη θεωρήθηκε «ανοχύρωτη» και εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ ;;;;
Αυτοί που στο Κιόνελι οχυρωμένοι μέσα σε μόνιμα οχυρά από σκυρόδεμα και υπερτερώντας 4.5:1 απέναντι στους επιτιθέμενους ΕΛΔΥΚάριους που ορμούσαν ακάλυπτοι, υπό τις προσβολές της Τουρκικής αεροπορίας, μολαταύτα ήταν έτοιμοι να την κοπανήσουν και μάλιστα ο ίδιος ο Ρ.Ντεκτάς, ζητούσε να του στείλουν ελικόπτερο να εγκαταλείψει κι αυτός και η οικογένειά του, τον τουρκικό τομέα της Λευκωσίας; (μαρτ. Υπτγου Μ. Ντεμιρέλ)

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που μόνοι τους ήταν στον αέρα με τα αεροσκάφη τους και παρόλα ταύτα έχασαν από τα υποτυπώδη και πεπαλαιωμένα αντιαεροπορικά της ΕΦ, πάνω από το 23% του συνόλου των αεροσκαφών που χρησιμοποίησαν στον Αττίλα Ι και ΙΙ, ήτοι 19-20 αεροσκάφη και μάλιστα χωρίς ούτε μία αερομαχία;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που ετοίμαζαν μια απόβαση 10 ολόκληρα χρόνια και όταν ήλθε η στιγμή να την κάνουν, πήγαν να αποβιβαστούν αντί για το Πεντεμίλι στην Γλυκιώτισσα μπροστά στο Στρατόπεδο του 251 ΤΠ, όπου δεν υπάρχει ακτή που να είναι κατάλληλη για απόβαση, παρά μυτερά βράχια; Και αυτό γιατί σαν «σημάδι» (!!!) είχαν βάλει την βραχονησίδα Καλαμούλια στο Πεντεμίλι και την μπέρδεψαν με την Νήσο των Εχιδνών… που από πλευράς μεγέθους και μόνο καταλαβαίνεις το λάθος; Και που όταν το αντελήφθησαν κατά παράβαση οποιασδήποτε Στρατιωτικής λογικής, έπλεαν παράλληλα με την ακτή με τα αποβατικά τους, όλη την διαδρομή από την Γλυκιώτισσα έως το Πεντεμίλι, μένοντας εκτεθειμένοι στις βολές του Πυροβολικού της ΕΦ, που με εξαίρεση μιάς-δύο εξαιρέσεων, δεν έβαλλαν από τον Πενταδάκτυλο εναντίον τους;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;
Αυτοί που αν δεν υπήρχε Προδοσία ούτε που θα πάταγαν το πόδι τους στην ιερή Κυπριακή γη;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που τα έβαζαν μόνο με γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και άοπλους;

ΠΟΙΟΙ ΡΕ;;;;
Αυτοί που σήμερα οι Ειδικές τους Δυνάμεις, αποτυγχάνουν όπου και όταν βρίσκουν μπροστά τους μαχήτριες Κούρδισσες, να υπερασπίζονται τα χωριά τους;

ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ; ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ; 

ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ;

Επειδή κάποιοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ στην Αθήνα και την Λευκωσία το 1974, τους βοήθησαν στο εγχείρημα τους, ως γνήσιοι σύγχρονοι Εφιάλτες, θαρρείτε ότι πρέπει να τους φοβόμαστε ;

Ε, όχι λοιπόν! Δεν τους φοβόμαστε…
Γιατί ο Α/ΓΕΕΦ σήμερα σε κατάρτιση και προσόντα δεν έχει σχέση με τον Γεωργίτση!
Γιατί ο Δκτης/ΕΛΔΥΚ σήμερα σε κατάρτιση και προσόντα δεν έχει καμιά σχέση με τον Νικολαΐδη!

Λοιπόν… Θάρρος και Αποφασιστικότητα θέλει... Και χαλύβδινη θέληση…
Δεν υποτιμούμε τους Τούρκους… Τους υπολογίζουμε… Αλλά δεν τους φοβόμαστε !!!
ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 40.000 ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ;;; 

ΠΗΓΗ: ΜΑΧΗ, ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ εφημ. της Κύπρου, 7.5.2017.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.