8 Μαΐου 2017

Στρατηγός Ανδρέας Πενταράς: Οι προϋποθέσεις ενός θερμού επεισοδίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο στρατηγός τα έκανε μούσκεμα... (βίντεο)

Ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει μια τεχνητή ένταση με αρκετούς αποδέκτες, με πρώτη στην σειρά την Κυπριακή Δημοκρατία. Στόχος είναι η αναστολή των ερευνών αλλά και να αποδείξουν ότι η περιοχή αυτή είναι συμφερόντων τους. Στόχο έχει επίσης η ένταση αυτή και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Κύπρος για εξόρυξη φυσικού αερίου.

Ο στρατηγός Πενταράς ανέφερε ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου για τον πολύ απλό λόγο όπως εξήγησε, ότι το θερμό επεισόδιο χρειάζεται δυο για να γίνει. Η Τουρκία ανέφερε αυτή την ώρα δεν έχει αντίπαλο. Στην περιοχή επεσήμανε η Κύπρος δεν έχει ούτε πολεμικό ναυτικό ούτε και δυνάμεις πολεμικής αεροπορίας. 

Θερμό επεισόδιο εξήγησε ο πρώην διοικητής της ΚΥΠ είναι ένα φύσει στρατιωτικό μέσο με στρατιωτικά πυρά. Αναφορικά με την ένταση που μπορεί να προκληθεί στο οικόπεδο 6 εκεί δηλαδή όπου η Τουρκία «αξιώνει» κομμάτι ως δικό της, ο κ.Πενταράς σημείωσε ότι το μόνο που θα μπορούσε να κάνει εκεί η Τουρκία είναι μια NAVTEX όπου θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά. 

Η Τουρκία συνέχισε αυτή την στιγμή δεν μπορεί να κάνει ένα θερμό επεισόδια. Έχει αρκετά μέτωπα ανοικτά τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Η παρούσα περίοδος συμπλήρωσε, δεν προσφέρεται ούτε για εσκεμμένη ούτε για τεχνητή κρίση.

Απλώς δημιουργούνται εντάσεις και εκτοξεύονται απειλές. Κληθείς να απαντήσει για θερμό επεισόδιο στην περιοχή του Αιγαίου, ο στρατηγός ανέφερε ότι ήδη από το 1974 και μετά έγιναν πολλά επεισόδια λόγω του ότι στον αέρα οι συνθήκες και ο χρόνος είναι διαφορετικά, πιο έντονα και έτσι μπορούν να γίνουν πιο εύκολα λάθη. Όσο αφορά τις επιπτώσεις από τις NAVTEX, ο στρατηγός εξήγησε ότι αυτές εκτείνονται σε δυο κατηγορίες, έρευνας και ασκήσεων. 

Κάθε χώρα έχει δικαίωμα να κάνει ασκήσεις σε διεθνή ύδατα αλλά αφού ενημερώσει πρώτα χώρα που ανήκει το FIR, είπε για τον λόγο ότι, αν γίνει ατύχημα, από την χώρα που διεξαγάγει την άσκηση, τότε την ευθύνη γι αυτό την έχει η χώρα στην οποία ανήκει το FIR. 

Σημερινή
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Δυστυχώς ο στρατηγός έχει απερίγραπτη ηττοπάθεια που δεν αρμόζει σε στρατιωτικό...
Τα λόγια του είναι τραγικά...
"Το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου δεν υπάρχει. Είναι αδύνατον να γίνει στην περιοχή μας θερμό επεισόδιο για έναν πάρα πολύ απλό λόγο. Οτι το θερμό επεισόδιο θέλει δύο για να γίνει. Θέλει και αντίπαλο. Και στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία δεν έχει αντίπαλο διότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει Πολεμικό Ναυτικό το οποίο να είναι παρόν στους χώρους των γεωτρήσεων, ούτε και Πολεμική αεροπορία για να βρίσκεται στην περιοχή. Αρα με ποιον θα κάνει το θερμό επεισόδιο..."

Με λίγα λόγια ένας ανώτατος στρατιωτικός ομολογεί την εθνική προδοσία με ωμότητα..
Και γιατί στρατηγέ η Κύπρος δεν έχει Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία;
Ποιος το απαιτεί αυτό;
Ξέρουμε ότι φυσικά οι Τούρκοι δεν το θέλουν...
Οι Ελληνες;
Τι κάνατε εσείς οι στρατιωτικοί γι αυτό;
Γιατί αφήνετε τους προδότες πολιτικούς να καταστρέφουν την Εθνική Φρουρά;

Γιατί η Κύπρος δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της;
Μήπως είστε κι εσείς από αυτούς που επικαλούνται την μικρή κι αδύναμη Κύπρο;

Ποιος θα έρθει να σώσει την Κύπρο αν αληθινά απειληθεί;
Ο ΟΗΕ με τις γελοίες αποφάσεις του;
Η Ευρωπαϊκή Ενωση που αδιαφορεί εδώ και 13 χρόνια που έδαφός μέλους της είναι κατεχόμενο από τρίτη χώρα μη μέλος; 
Μήπως θα υπερασπισθείτε τα ελληνικά κυπριακά συμφέροντα με διαμαρτυρίες και διαβήματα;

Μήπως περμένετε να έρθουν οι ξένοι κολοσσοί να σταματήσουν τους Τούρκους;
Ε, ρε τι γελοία επιχειρήματα είναι αυτά; 

Δυστυχώς δεν κάνετε το καθήκον σας...
Επρεπε να απαιτείτε συνεχώς να ενισχύονται παντοιοτρόπως οι Κυπριακές Ενοπλες Δυνάμεις....
Από το 11.30 λεπτό και μετά είναι θαυμαστός ο ηττοπαθής τρόπος που αντιλαμβάνεται ο στρατηγός την Κυπριακή Αμυνα....

Πιο πολύ για την Τουρκία μίλησε παρά για την Κύπρο....
Δυστυχώς ήταν μια συνέντευξη σκέτη απογοήτευση.... 

ΥΓ. Η Ελλάδα προχθές παρόπλισε τα RF 4 Φαντομ....
Γιατί δεν τα διέθεσε στην Εθνική Φρουρά, αντί να τα έχει παροπλισμένα να σκουριάζουν σε κάποιο οικόπεδο;
Μήπως επειδή είναι παλιά;
Δεν είναι και τόσο...
Εκσυγχρονίστηκαν το 2000...
Και όταν ο άλλος δεν έχει καν αεροπορία του φαίνονται και υπερσύγχρονα...
Ξέρετε τι μαχητικά χρησιμοποιούν οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι;
Τα  Φάντομ μπροστά τους είναι διαστημόπλοια.... 
Πως θα αισθάνονταν άραγε οι Τούρκοι αν μια ολοκληρη ελληνική μοίρα μεταστάθμευε στην Κύπρο;

Θα είχαμε τότε τέτοιους εξευτελισμούς όπως ο παρακάτω, όπου Κύπριος λιμενικός παρακαλάει τους Τούρκους του ερευνητικού Barbaros να αποχωρήσουν από τα κυπριακά ύδατα κι εκείνοι τον δουλεύουν με τουρκικά εμβατήρια...;




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.