Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαΐου 2017

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Θα προσπαθήσω να περιγράψω το σύστημα και το μελλοντικό αντισύστημα με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια για να γίνει κατανοητό

ΣΥΣΤΗΜΑ: 

Το σύστημα δουλεύει ακόμα σήμερα, με το παραδοσιακό δίπολο Αριστερά – Δεξιά, αν και το δίπολο αυτό έπαψε να έχει οποιαδήποτε αναφορά και αξία.

Στο αριστερό άκρο είναι ο κομμουνισμός, όπου δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία, τα πάντα ανήκουν στο κράτος, όλοι θεωρούνται ίσιοι (άσχετα αν αυτό καταλήγει σε ισοπέδωση) και την εξουσία την έχει ένα μόνο κόμμα, το κομμουνιστικό κόμμα.

Στο δεξιό άκρο είναι ο άκρατος φιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός), όπου κυριαρχεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και η ατομική ιδιοκτησία, δεν υπάρχει ισότητα, αποθεώνεται ο σκληρός ανταγωνισμός για μεγιστοποίηση του κέρδους, ως εκ τούτου οι οικονομικά ισχυροί επιβάλλονται στους υπόλοιπους και την εξουσία την ασκούν διάφορα κόμματα που, ανεξαρτήτως ταμπελών, ελέγχονται στην πραγματικότητα από τους οικονομικά ισχυρούς.

Μεταξύ των δυο αυτών άκρων, υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις διαχειριστικών μεθόδων του συστήματος.

Ολόκληρο το σύστημα, έχει ένα κεντρικό χαρακτηριστικό, για να ελέγχει τους λαούς. Βασίζεται πάνω στο θεσμό της πολιτικής αντιπροσώπευσης. Στον μεν κομμουνισμό το κόμμα διακηρύσσει ότι αντιπροσωπεύει την εργατική τάξη, στον δε νεοφιλελευθερισμό, τον λαό υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν οι βουλευτές.
Ενδιάμεσα, υπάρχουν ένα σωρό αποχρώσεις πολυσυλλεκτικών μορφωμάτων.


Μετά την αποτυχία του κομμουνιστικού μοντέλου, το σύστημα έγινε μονοπολικό και όπως είναι φυσικό τείνει με ταχύτητα προς τον δεξιό άκρο του σκληρού νεοφιλελευθερισμού και. παγκοσμιοποιείται Η δε παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή «Αριστερά – Δεξιά», υπάρχει μόνο στα χαρτιά, αφού σχεδόν όλα τα κόμματα ελέγχονται πλέον από την νεοφιλελεύθερη οικονομική ολιγαρχία.

Μέχρι στιγμής, το ίδιο το σύστημα, πριμοδοτεί και δημιουργεί τεχνητές εντάσεις μεταξύ ακροαριστερών και ακροδεξιών, μεταξύ διεθνιστών και εθνικιστών κ.λ.π. προκειμένου να διατηρεί τεχνητά το παραδοσιακό δίπολο και να νικά εύκολα τα ίδια τα δικά του δημιουργήματα, συνεχίζοντας τον απόλυτο έλεγχο των λαών. Ενδεχομένως μάλιστα, να τροφοδοτεί και κάποιες μορφές τρομοκρατίας για να περιστέλλει τα ατομικά δικαιώματα.

ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΑ: 

Η κατάσταση αυτή φυσικά δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί για πολύ. Νομοτελειακά η ίδια η ζωή θα δημιουργήσει έναν πραγματικό αντίπαλο στο μονοπολικό σύστημα, ένα αντισύστημα, για εξισορρόπηση της κατάστασης, για το καλό όλων μας.

Αυτό το αντισύστημα, θα είναι πραγματικός αντίπαλος πόλος, μόνο αν ακυρώσει ή έστω περιορίσει το κεντρικό χαρακτηριστικό του συστήματος, που είναι η πολιτική αντιπροσώπευση. Μόνο αν ο τρόπος παραγωγής και διανομής του πλούτου, αποφασίζεται ή έστω συναποφασίζεται από τους ίδιους τους λαούς. Εδώ ακριβώς θα εστιαστεί η πολιτική διαμάχη του μέλλοντος.

Κανένας λαός δεν μπορεί να γευτεί την ευημερία, ούτε να αισθάνεται ασφαλής, από τη στιγμή που έχει αναθέσει τις τύχες του σε αντιπροσώπους, οι οποίοι χρηματοδοτούνται, πριμοδοτούνται, προβάλλονται και ως εκ τούτου ελέγχονται απόλυτα από την νεοφιλελεύθερη οικονομική ολιγαρχία.

Αυτή θα είναι η μάχη του μέλλοντος και όσοι έχουν αρχίσει ήδη αυτή τη μάχη είναι οι σύγχρονοι αντάρτες του συστήματος.


πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.