Τελευταίες αναρτήσεις

4 Μαΐου 2017

Καταστροφικό για την Τουρκία μέτωπο ΗΠΑ & Ρωσίας, στα σύνορα;

Πριν από λίγη ώρα, πληροφορίες που έρχονται από τη βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, δηλαδή τα κουρδικά εδάφη, τα καντόνια που προσπαθούν να ενώσουν και οι Τούρκοι να παρεμβληθούν ώστε να αποτρέψουν την ανάδυση ενωμένης κουρδικής οντότητας, αφορούσαν φωτογραφία που δημοσιεύθηκε η οποία φέρεται να αποτυπώνει ρωσικά στρατεύματα να έχουν υψώσει τη σημαία του Άσαντ στο κουρδικό καντόνι του… λίγο αργότερα ακόμα μία, δυτικότερα, σε άλλο καντόνι. 

Εάν επαληθευθεί η ορθότητα της πληροφορίας, τότε θα έχουμε μπροστά μας μια κομβικής – κεφαλαιώδους σημασίας εξέλιξη, αφού με τη στάση του ο ηγέτης της Τουρκίας που Φαίνεται πως έχει βάλει σκοπό της ζωής του να τη διαλύσει, ενώ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του περί του αντιθέτου, θα έχει καταφέρει να ενώσει σε επίπεδο στραρτηγικών στόχων τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας! 

Κι αυτό υπό την έννοια ότι η συμπεριφορά των Τούρκων με τους ανεξέλεγκτους βομβαρδισμούς των Κούρδων, επειδή αποφάσισαν μόνοι τους να τους αποκαλούν συλλήβδην ως «τρομοκράτες» και μάλιστα με τη γνωστή ψυχοπαθητική τους αλαζονεία να θεωρούν ότι όλη υφήλιος είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τη δική τους εκτίμηση… 

Αυτό οδήγησε τους Ρώσους κοντά στα κυβερνητικά στρατεύματα, τους δε Αμερικανούς κοντά στη συμμαχία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στο πλαίσιο της οποίας οι Κούρδοι έχουν αποδειχθεί απλά ως οι πλέον αξιόπιστοι εταίροι και μάλιστα όχι μόνο επιχειρησιακά.

Ίσως σε αυτές τις εξελίξεις να οφείλεται η απώλεια κάθε ψυχραιμίας από τον Ερντογάν, με την κυβέρνηση του αχυρανθρώπου του, του πρωθυπουργού – υπό κατάργηση – Μπινάλι Γιλντιρίμ, να βάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu» (Ανατολή) να εξαπολύσει επίθεση κατά των Αμερικανών, δημοσιοποιώντας και γραφικό με τα όπλα που οι ΗΠΑ φέρονται να παρέδωσαν στους Κούρδους, σε συνέχεια προπαγανδιστικής καταγραφής που εμπλέκει πολύ περισσότερες χώρες, όπως τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σουηδία, το Ισραήλ και την Ιταλία (φωτογραφία στο τέλος).

Όταν τα καθάρματα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών έδιναν όπλα στο αιμοσταγές αυτοαποκαλούμενο ως «ισλαμιστικό κράτος» ήταν καλά και τώρα στο λήμμα «τρομοκρατία» πρέπει να δοθεί αποκλειστικά κουρδική ερμηνεία; Τι δεν καταλαβαίνουν;
Τότε δεν υπήρχε θέμα παραβίασης της Ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ για τα καθάρματα που χειρίστηκαν αυτές τις υποθέσεις στην Άγκυρα; 

Μήπως το ότι εισπράττουν τα επίχαιρα των πράξεών τους και θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση θα γίνει και χειρότερη με τον πνευματικά ασταθή – για να μην πούμε τίποτα χειρότερο – ηγέτη που έχουν εκλέξει, άρα ο λαός είναι απόλυτα συνυπεύθυνος για όσα θα υποστεί. Η δε ζώνη που ελέγχουν, είναι νίκη (ή μήπως τελικά ήττα;) υπό προθεσμία, αφού η χώρα είναι πλέον παγιδευμένη στην περιοχή. Γι’ αυτό πανικόβλητοι φωνάζουν. 

Το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ισχυρίζεται λοιπόν ότι οι Αμερικανοί έδωσαν στους Κούρδους, αντιαρματικά συστήματα BGM-71 TOW και FGM-148 Javelin τους οποίους οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να πουλήσουν στην Τουρκία, ρουκέτες και πολλαπλούς εκτοξευτές, εκτοξευτές βομβίδων (MK19), όλμων των 80 και των 120 χλστ., αυτόματα τυφέκια Μ4 Cabrine και Μ16, στρατιωτικά οχήματα τύπου HUMWEE, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου Cougar και αριθμό UAV (μη επανδρωμένων αεροχημάτων). 

Προσδεθείτε λοιπόν με ασφάλεια στο κάθισμά σας κυρίες και κύριοι και παρακολουθήστε με προσοχή όσα εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας να εξάγετε τα σωστά συμπεράσματα. Το βασικότερο όλων είναι ότι χρειάζεται μυαλό στις διεθνείς σχέσεις. 

Διότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν μυθοποιήσει είτε την επίδειξη «εθνικά υπερήφανης», παρορμητικής όμως, συμπεριφοράς που είναι για εσωτερική κατανάλωση αλλά ενίοτε οδηγεί σε σοβαρές περιπέτειες, ενώ άλλοι έχουν αναγάγει σε «επιστήμη» τον κατευνασμό και την αποδοχή κάθε «τραμπουκισμού»… για χάρη της ειρήνης. Παν μέτρον άριστον… 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.