Τελευταίες αναρτήσεις

12 Μαΐου 2017

Ο σωτήρας της Ευρώπης και του πλανήτη

Ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι, οι Πολίτες της Γαλλίας επέλεξαν με τέτοια πλειοψηφία το άτομο που τους υπέδειξαν οι αγορές, καθώς επίσης η Γερμανία – τον εκλεκτό του συστήματος και έναν φανατικό υπέρμαχο της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης. 

Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

«Θα ακούω όλους τους Γάλλους. Η Ευρώπη και ο πλανήτης έχουν στρέψει το βλέμμα τους στη Γαλλία. Περιμένουν να ενσαρκώσουμε το πνεύμα του διαφωτισμού, για έναν κόσμο με περισσότερο ανθρωπισμό, με περισσότερη ασφάλεια, με περισσότερη οικολογική ευαισθησία και με περισσότερη ανάπτυξη. Εσάς τους Πολίτες θα υπηρετήσω. Το καθήκον μας είναι τεράστιο» (E. Macron, πηγή) 

Οι Πολίτες μίας χώρας που καταρρέει, μη έχοντας διδαχτεί σχεδόν τίποτα στα επτά χρόνια της στυγνής δικτατορίας που της επιβλήθηκε εκ μέρους της Τρόικας, δεν νομιμοποιούνται να επικρίνουν τις εξελίξεις σε κανένα άλλο κράτος – πόσο μάλλον όταν δεν έχουν κατανοήσει ακόμη ότι, το πρόβλημα της χώρας τους δεν είναι οικονομικό, ούτε καν πολιτικό, αλλά βαθιά πολιτισμικό. 

Πως ναι μεν η κακή διαχείριση της κρίσης χρέους οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, ενώ υπερχρεώθηκε επειδή κυβερνήθηκε από μία σειρά διεφθαρμένων, κυρίως όμως ανίκανων πολιτικών κομμάτων που κατασκεύασαν μία καταστροφική δημόσια διοίκηση, συμπεριλαμβανομένων όλων των άλλων θεσμών, αλλά η βασική ευθύνη βαραίνει την κοινωνία – αφού με την ανοχή, εάν όχι με τη συμμετοχή της, επέτρεψε να δημιουργηθεί το τέρας που την κατασπάραξε, συνεχίζοντας δυστυχώς ακόμη και σήμερα να παραμένει (η κοινωνία) απελπιστικά αδρανής. 

Φυσικά δεν είναι η Ελλάδα η μοναδική χώρα που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, με σκοτεινότερο παράδειγμα την Κίνα – στην οποία, έως τη δεκαετία του 1980 σχεδόν το 90% του πληθυσμού της είχε βυθιστεί κάτω από τα όρια της φτώχειας, όταν έως το 19ο αιώνα ήταν το πλουσιότερο ίσως κράτος του πλανήτη. Εν προκειμένω, η αιτία τόσο της ανόδου, όσο και της κατάρρευσης της ήταν οι ελλειμματικοί της Θεσμοί – ένα ελάττωμα που τελικά διορθώθηκε σχετικά πρόσφατα και βέβαια καθόλου αναίμακτα (ανάλυση), με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικεί την ηγεμονία του πλανήτη. 

Περαιτέρω στη Γαλλία, χωρίς καμία διάθεση να την κατακρίνουμε, ήταν εντυπωσιακό το γεγονός ότι, οι Πολίτες της επέλεξαν με τέτοια πλειοψηφία το άτομο που τους υπέδειξαν οι αγορές, καθώς επίσης η Γερμανία – ενώ, κρίνοντας από τα τεράστια λάθη της κυρίας Le Pen κατά την τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί του, θα μπορούσε ακόμη και να υποθέσει κανείς πως το σύμπαν συνωμότησε για να εκλεγεί ο νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μετά το Ναπολέοντα (ελπίζοντας να μη βιώσει ένα δεύτερο Βατερλό). 

Το πιο αστείο όλων είναι το ότι, μετά την εκλογή του οι Γάλλοι ζητωκραύγαζαν, λέγοντας πως έσωσαν την Ευρώπη – ενώ πιστεύουν ότι δεν χειραγωγήθηκαν από τα ΜΜΕ, αλλά επέλεξαν ελεύθερα τον καλύτερο υποψήφιο πρόεδρο για τη χώρα τους, με γνώμονα το συμφέρον της Ευρώπης και του πλανήτη! 

Το γεγονός δε ότι, πρόκειται για τον εκλεκτό του συστήματος και έναν φανατικό υπέρμαχο της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης, δεν τους δημιούργησε καμία υποψία – αφού όλα τα ΜΜΕ καταδίκαζαν ως λαϊκίστρια την κυρία Le Pen, όπως τον πρόεδρο Trump προηγουμένως, καθώς επίσης τους Βρετανούς που στήριξαν το BREXIT. 

Με βάση τα παραπάνω είναι άδικο να κατηγορούμε τους Έλληνες, λέγοντας ότι έχουν αποχαυνωθεί συλλογικά – αφού φαίνεται πως οι ελίτ είναι σε θέση να χειραγωγούν τους πάντες, κατασκευάζοντας ακόμη και αχυρανθρώπους ειδικών προδιαγραφών, έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλες οι επιθυμίες των πολιτών και όλες οι συγκυρίες, για να κατευθύνουν τον όχλο εκεί ακριβώς που τους συμφέρει (τις ελίτ).

Ολοκληρώνοντας, το επόμενο χρονικό διάστημα οι Γάλλοι Πολίτες θα βιώσουν δύσκολες καταστάσεις – αφού το δημόσιο χρέος της χώρας τους πλησιάζει στο 100% του ΑΕΠ, υποφέρει από δίδυμα ελλείμματα (γράφημα), η ανεργία καλπάζει, είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν τη Γερμανία, οι τράπεζες τους είναι σε μεγάλο βαθμό εκτεθειμένες στην Ιταλία, βιώνουν συνεχώς τρομοκρατικά χτυπήματα, το μεταναστευτικό τους πρόβλημα διογκώνεται κοκ. 

Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη των ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό της Γαλλίας (γαλάζιες στήλες, αριστερή κάθετος), καθώς επίσης στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της (διακεκομμένη γραμμή, δεξιά κάθετος)

Ας ελπίσουμε λοιπόν πως πριν διασώσει ο «εκλεκτός» τους την Ευρώπη, θα σώσει τη χώρα του – αφού διαφορετικά η ακροδεξιά θα αναδειχθεί στο μεγάλο νικητή των επομένων εκλογών, με όλα όσα κάτι τέτοιο θα σήμαινε για την Ευρώπη. Τέλος, ενδιαφέρον είναι επίσης το ότι, σήμερα η Γαλλία γιορτάζει τη νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας – ενώ στη γιορτή συμμετέχουν τόσο ο προηγούμενος, όσο και ο μελλοντικός της πρόεδρος, πιστοί υποτελείς και οι δύο της καγκελαρίου! 

Πηγή Analyst
το είδαμε ΕΔΩ Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.