Τελευταίες αναρτήσεις

15 Μαΐου 2017

ΠΑΤΡΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


Στην οικογένεια πρέπει ο ένας να ταπεινώνεται στον άλλον, να μιμείται τις αρετές του, αλλά και να ανέχεται τις ιδιοτροπίες του. Αγίου Παϊσίου τού Αγιορείτου.

Η αδιαφορία, ο ατομισμός και ο εγωισμός αποτελούν τα πλέον θανάσιμα αμαρτήματα για τα μέλη μιας οικογένειας. Η αγάπη, η ομαδικότητα και η φιλαλληλία αποτελούν αντιστοίχως την ανάσχεση πάσης κακοτοπιάς και τη θεραπεία πάσης καινοφανούς ασθενείας. Η υγεία και η προκοπή εξασφαλίζονται ταυτόχρονα και αφορούν τόσο την προσωπική όσο και την γενική οικογένεια, τόσο τούς εξ αίματος όσο και τούς εξ πίστεως και εθνικότητος συγγενείς.

Ο Άγιος Πατέρας Παίσιος ο Αγιορείτης έλεγε στους κατηχητικούς του λόγους ότι μέσα στην οικογένεια πρέπει ο ένας να ταπεινώνεται στον άλλον, να μιμείται τις αρετές του, αλλά και να ανέχεται τις ιδιοτροπίες του. Η κατανόηση και η σύμπνοια είναι δύο πολύ σπουδαίες αρετές που απουσίασαν από την ελληνική κοινωνία, διαλύοντας πατρίδα και οικογένεια. Ο διδακτικός λόγος τού γονέα εξέλειπε από τη ζωή τού παιδιού και ο σεβασμός προς τον γονιό εγκαταλείφτηκε από το παιδί, με αποτέλεσμα η μόδα τής αμαρτίας να σκοτώσει την αρετή.

Όταν όμως η κεφαλή τού σώματος, ο αρχηγός τής οικογένειας αναλίσκεται στα εφήμερα και άκοπα αγαθά, δίχως μόχθο και αξίες για κανόνα, τότε η κοινωνία παραδίδεται στους ηγήτορες τής κακιάς ώρας που διαθέτουν ανάλογα «προσόντα». Ο λαός θα αποκτήσει διδάχους και ηγήτορες αυτούς που τού αξίζουν, καταδικάζοντας ακόμη και τα παιδιά του στον μαρασμό. Στα σχολεία οι εικόνες με τον Χριστό, τούς Αγίους και τούς Ήρωες πίπτουν από την εθελούσια λησμονιά των θυσιών. Και στην κοινωνία η αξιοσύνη συντρίβεται από τη συναλλαγή και η πατρίδα πωλείται άνευ μάχης στους εχθρούς της.

Δεν έχουμε μάθει να δίδουμε τον αγώνα τής ζωής με πειθαρχία και αλτρουισμό, στηριζόμενοι ο ένας από τη δύναμη και την αρετή τού διπλανού του. Να επιδιδόμαστε στην συναγωνιστική άμιλλα, γινόμενοι ξίφος τής παράταξης και ασπίδα τού συμπολεμιστή μας μες στη μάχη. Να σκεφτόμαστε με το νου και να πράττουμε με την καρδιά. Να παίρνουμε και να επιβραβεύουμε μα και να δίδουμε απλόχερα ο ένας στον άλλο τα καλύτερα στοιχεία, δίχως ελιτισμούς και αποκλεισμούς. Διότι στα δύσκολα που πάντα έρχονται, εκεί ακριβώς που κρίνεται ο καλός ο καπετάνιος, όλοι μαζί θα νικήσουμε και θα ζήσουμε ή όλοι μαζί θα ηττηθούμε και θα πεθάνουμε.

Κανείς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία μάχη αν δεν γνωρίζει την ιστορία του και αν δεν έχει σεβασμό για το Θεό και για τούς προγόνους του. Πρέπει να γνωρίζεις τη φύση σου, εκείνους που σε φέρανε στον κόσμο και σε λευτερώσανε, την αιμάτινη αξία τής γης που βαδίζεις πάνω της, την θαλπωρή και την προστασία τής εκκλησιάς και τού κάστρου που κράτησαν τον τόπο σου όρθιο. Διότι τα πάντα, στην κοινωνία, στην εργασία και στον πόλεμο είναι μια αιώνια μάχη σ’ ένα πύρινο ποτάμι ανάμεσα στο καλό και το δίκαιο από τη μια πλευρά και στο κακό και το άδικο που έρχεται από την όχθη τού εχθρού Θεού και Ανθρώπου.

Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από ένα μικρό παιδί, όταν γύρω του η απόκτηση πιότερων υλικών αγαθών και η θρασεία απαίτηση έχει γίνει τρόπος συναλλαγής ανάμεσα στους μεγάλους; Ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη όταν ο διάλογος μέσα στην οικογένεια απουσιάζει, το μικρότερο ή μήπως το μεγαλύτερο μέλος; Πως θα εκλείψει η αδικία και θα επικρατήσει η αλήθεια, όταν μια απλή αύξηση μισθού επαφίεται στις κομματικές αφίσες που κολλάει ο κρινόμενος; Πως μπορεί επιπλέον η Ελλάς να σωθεί και ποιος θα υπερασπιστεί Πίστη και Πατρίδα, όταν Έλληνες αυτοκτονούν, οι δε λοιποί αδερφοί μας ανέχονται την επιβράβευση των σφαγών των πατέρων μας από αντίχριστους και βαρβάρους σε μια Ελλάδα που κομματίζεται, κομματιάζεται και χάνεται;

Η Ελλάς και η ελληνική οικογένεια είναι ιερές υποθέσεις που αναδεικνύονται σε οδούς αναγεννήσεως και υπεροχής των μελών τους, διασφαλίζοντας στους συγκαιρινούς και στους νέους ανθούς ευρωστία και διαιώνιση τής Φυλής μας. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση στενές υποθέσεις απλής σωτηρίας και μάλιστα από επίορκους τής Ορθοδοξίας και τού Ελληνικού Αίματος. Ο Έλλην σώζει και δεν σώζεται όταν γίνεται ζωντανή εικόνα και απόστολος τού δικαίου λόγου τού Θεού και όταν ενσωματώνει μέσα στην δική του ύπαρξη ολάκερη την Ελληνική Φυλή σε όλους μαζί τούς ιστορικούς χρόνους.

Να κάνουμε το λοιπόν τις γραφές πύρινες και ζωντανές πράξεις. Να κάνουμε τις αρετές τού αδερφού μας αρετές μας και να εξαλείψουμε τις αδυναμίες του. Να βγάλουμε από τα πρώτα μας βήματα, ξεκινώντας από τα παιδιά μας, τον φόβο από τις καρδιές μας. Να ακούγονται καθαρά οι μύχιες σκέψεις. Να γενούμε απόστολοι και ζωντανές ακροπόλεις τού πολιτισμού και τής πολιτείας μας. Να εξαπλώσουμε το Κάστρο τής Φυλής μας στα χώματα όπου πολέμησαν τρανοί ήρωες. Να γενεί η επικράτηση τού μεγάλου μας ελληνισμού στερεή επάνω σε γερές βάσεις. Νίκη ή Θάνατος. Ορθοδοξία ή Θάνατος. Ελλάς ή Θάνατος. Τότε θα νικήσουν οπωσδήποτε οι αξίες μας, γιατί οι αξίες σχηματίζουν ζωή αληθινή.

Δεν μάς τρομάζει η κόπωση και η παρακμή. Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην πορεία τού ελληνισμού που έχει μάθει να δίδει πάντα τον υπέρ πάντων αγώνα για χτίσιμο και δημιουργία μα και για την απόκρουση των δυνάμεων τού μίσους και τής τυραννίας. Διότι έτσι όπως είμαστε μαθημένοι, λειτουργούμε ως μια ενιαία οντότητα, ως ένα ενιαίο και αδιάσπαστο στρατιωτικό σώμα. Εμπνέουμε τα γεννήματά μας να πρωτεύουν πρώτα στο πνεύμα και κατόπιν στην ύλη. Να φτιάχνουν γερές οικογένειες, γερές κοινωνίες, γερούς στρατούς. Να κάμουμε το Σταυρό στο Θεό, να κάμουμε πολιτισμό, να διοικούμε με ασφάλεια το περιβάλλον μας ως Μεγάλη Δύναμη Ισχύος και Δικαίου.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.