Τελευταίες αναρτήσεις

13 Μαΐου 2017

ANAKOΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΕΡΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΑΜΑΝΙΣΜΟΥ

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς σχετικά με προσεχή ειδωλολατρική τελετή, η οποία θα λάβει χώρα στην περιοχή της Βάρης, σε ιδιωτικό Κέντρο Ολιστικής Θεραπευτικής. Προσκεκλημένος δάσκαλος-ενεργειακός θεραπευτής από το Περού θα πραγματοποιήσει τελετή αφιερωμένη στη λεγόμενη «Pacha Mama», δηλαδή τη «Μητέρα Γη» ή «Θεά Γη». Κατά τη διάρκεια της ειδωλολατρικής αυτής τελετής, θα γίνουν «προσφορές στην Pacha Mama και τα Apus, [δηλαδή] τα Πνεύματα των Βουνών». Θα γίνουν μάλιστα και «επικλήσεις στα πνεύματα στη γλώσσα των Ίνκας». Όπως είναι προφανές, τα δρώμενα κινούνται καθαρά στον χώρο του αποκρυφισμού και συνιστούν αντιχριστιανικές, αλλά και επικίνδυνες πρακτικές, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «δαιμονικές επινοήσεις». 

Με την υπόσχεση ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν «θεία θεραπευτική ενέργεια» [sic], καλούνται οι ανυποψίαστοι άνθρωποι να συμμετάσχουν στην προαναφερθείσα δωρεάν τελετή. Στη συνέχεια, όπως διαφημίζεται, θα ακολουθήσουν αμειβόμενες «θεραπευτικές συνεδρίες» και «ολοήμερο βιωματικό σεμινάριο», με τίτλο «Η Πύλη της Σαμάνικης Σοφίας», από τον δάσκαλο-θεραπευτή ο οποίος «έλαβε το μεταφυσικό μήνυμα από τα πνεύματα-οδηγούς του» και έχει ως «αποστολή του να πραγματοποιήσει θεραπείες, διδασκαλίες, μυήσεις»! Να τονιστεί ότι όταν γίνεται λόγος για πνεύματα και μυήσεις, τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και επικίνδυνα. Το ανωτέρω Κέντρο, όπως και πολλά άλλα σε ολόκληρη την Ελλάδα, φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια πλήθος σαμανιστικών σεμιναρίων, όπως: «Ο Δρόμος του Σαμάνου», «Ο Θεραπευτικός Τροχός», «Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική», «Σαμάνικες Ενεργειακές Θεραπείες», «Η Κοσμολογία των Ίνκα», «Το Πνεύμα των Ίνκα», «Το Πνευματικό Μονοπάτι των Ίνκα», «η Δύναμη της Αγάπης - Αρχαία Σαμάνικη Διδασκαλία από το Περού» ή αλλιώς «Munay Ki». 

Ιδιαιτέρως διαδεδομένο είναι το Munay Ki, το οποίο προβάλλεται ως «ο δρόμος της φωτιάς και του κεραυνού», ο οποίος «λειτουργεί σε επίπεδο πνεύματος, χρησιμοποιεί τη γλώσσα της ενέργειας» και φέρνει τους ανθρώπους «σε αρμονία με την Μητέρα Γη και το Μεγάλο Πνεύμα». Στα σεμινάρια Munay Ki δίδονται «9 τελετουργικές μυήσεις από την παράδοση των Σαμάνων Ίνκας του Περού», «εννέα Μεγάλες Μυήσεις», οι οποίες θεωρείται ότι «καθαρίζουν το φωτεινό ενεργειακό πεδίο» των μυουμένων και ότι «αφυπνίζουν το φως του Δημιουργού μέσα τους». Ποιο φως όμως; Ποιος παρουσιάζεται ως άγγελος φωτός; Όταν εγκαταλείπουμε τον Τριαδικό Θεό και ερχόμαστε σε επαφή με πνεύματα, τα οποία η Γραφή αναγνωρίζει ως δαίμονες, και επιδιώκουμε αυτονομημένοι να καθαριστούμε, να θεραπευτούμε και να θεραπεύσουμε, τότε κινούμαστε σε χώρους σκοτεινούς και επικίνδυνους. Είναι γνωστό, μάλιστα, ότι όσοι δέχονται μυήσεις χάνουν το Αγιο Χρίσμα που έλαβαν μετά το Μυστήριο του Βαπτίσματός τους. 

Οι σαμάνοι, αλλά και όσοι πειραματίζονται με τον σαμανισμό, κινδυνεύουν από παραφροσύνη, σωματικά βασανιστήρια και από κατοχή από πνεύματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παρούσα αλλά και για την αιώνια ζωή. Ο σαμανισμός αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους και φυσικά είναι ασυμβίβαστος με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή. 

Ο Ορθόδοξος Χριστιανός δεν συμμερίζεται την αποκρυφιστική δοξασία για τη θεοποίηση της φύσης, γνωρίζει ότι η κτίση δεν ταυτίζεται με τον Θεό και δεν ειδωλοποιεί τη δημιουργία. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός αναφέρεται στον Ένα, αληθινό, προσωπικό Θεό και αγωνίζεται με αγάπη, υπακοή και ταπείνωση να καθαρισθεί από τα πάθη του και να ενωθεί με Εκείνον. 

Ας παρακαλούμε τον Θεό να μην γίνονται σεμινάρια που θα πλανούν ανυποψίαστους αδελφούς μας και ας προσευχώμεθα να γνωρίσουν όλοι τον Τριαδικό Θεό, που είναι η Αγάπη, το Φως και η Αλήθεια.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.