Τελευταίες αναρτήσεις

12 Απριλίου 2017

H ''προοδευτική" jihad και η νεο-αριστερά της ΝΤΠ (μέρος 2ο)

συνέχεια από το 1ο μέρος

Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics and Daily News

Η αντιμετώπιση του νεοταξικού φασισμού 

Η καταστολή είναι ιδιαίτερα έντονη στην Ουγγαρία. Ένας νέος νόμος που προτάθηκε από τον ORBAN θα απαιτεί από τις οργανώσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση από το εξωτερικό να καταγράφονται, ένα μέτρο το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό που εφάρμοσε ο PUΤΙΝ στην Ρωσία. Η εναντίωση στην αθρόα μετανάστευση αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μηνύματος του ORBAN, μετά το 2015. Από τη στιγμή που ο SOROS δίνει προτεραιότητα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που βοηθούν μετανάστες και αιτούντες άσυλο, είναι λογικό πως η Ουγγαρία έχει στοχοποιήσει τον εν λόγω δισεκατομμυριούχο και τους μηχανισμούς υπονόμευσης που χρησιμοποιεί.

Η ουγγρική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων «HELSINKI COMMITTEE» η οποία ιδρύθηκε το 1989 έχει λάβει χρηματοδότηση από τον SOROS και βοήθησε να ηττηθεί η ουγγρική Κυβέρνηση στο δικαστήριο στο Στρασβούργο στο θέμα των δύο μεταναστών από το Μπαγκλαντές. Αν και η ίδια δείχνει απτόητη από τους νέους νόμους του ORBAN, εκτιμάται ότι άλλες ακτιβιστικές οργανώσεις ενδέχεται να μην αντέξουν την πίεση.

Η καταστολή που ασκεί η Ουγγαρία σε χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό «MKO» οδήγησε και σε αυστηρότερους νόμους στα ξένα πανεπιστήμια, γεγονός που ενδέχεται να κλείσει το Πανεπιστήμιο «Central European University - CEU» της Βουδαπέστης, ένθερμο θιασώτη της φιλελεύθερης διεθνούς εκπαίδευσης στη χώρα.

Βάσει του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας χθες, τα ξένα Πανεπιστήμια πρέπει να έχουν εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στη Βουδαπέστη και στη χώρα από την οποία προέρχονται. Το «CEU», το οποίο δραστηριοποιείται στη Βουδαπέστη, είναι το μόνο ξένο πανεπιστήμιο το οποίο δεν έχει παράρτημα αλλού. Το ίδρυμα ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο νόμος πλήττει τον πυρήνα του «CEU», το οποίο ιδρύθηκε από τον Αμερικανό χρηματιστή και φιλάνθρωπο George Soros. Ο MICHAEL IGNATIEFF, Πρύτανης του «CEU», ανέφερε σε μία έκτακτη συζήτηση στο Δημαρχείο της Βουδαπέστης ότι ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί, ενώ και η αμερικανική Πρεσβεία στην Ουγγαρία ανέφερε ότι είναι «ιδιαίτερα ανήσυχη» σχετικά με την υπόψη νομοθεσία. 

Το κοινό στρατόπεδο εξτρεμιστών ακτιβιστών και της ΝΤΠ 

Σε αυτό το εγχείρημα διεθνοποίησης του Σοβιέτ, και της εξομοίωσης θρησκειών, πολιτισμών και εθνών, ο κοσμικός ουαχαμπιτισμός λοιδορεί συλλήβδην εναντίον οποιουδήποτε θεωρητικού δεν συμφωνεί με τις απόψεις του. Η υπονόμευση πολιτικών ηγετών που αντιστέκονται στην διάλυση της έννοιας του κράτους-έθνους αποτελεί το εργαλείο για την επίτευξη του στρατηγικού αντικειμενικού σκοπού: την πλήρη μαζοποίηση, μέσω της δημογραφικής αλλοίωσης η οποία θα πετύχει εν τέλει την εφαρμογή του δόγματος «Μία κυβέρνηση, Ένα νόμισμα, Μία θρησκεία, Μία Τράπεζα». 

Το μονοπολικό σύστημα είναι μία μεγέθυνση του πρώην σοβιετικού καθεστώτος, το οποίο πλέον δεν θα εφαρμοστεί μόνο στο πρώην Σύμφωνο της Βαρσοβίας, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Το γεγονός πως τα χαρακτηριστικότερο παραδείγματα του παρόντος άρθρου επιλέχτηκαν από το χώρο της Αν. Ευρώπης, δεν αποτελεί στοιχείο εφησυχασμού.

Οποιοσδήποτε πρεσβεύει την ύπαρξη περισσοτέρων της μίας δυνάμεων, υποχρεωτικά πρεσβεύει και την αυτόνομη, αυτάρκη και μοναδική ύπαρξή του, μετατρέποντας το μονοπολισμό σε ένα πολυπολικό σύστημα. Αυτό δείχνει περίτρανα το στρατόπεδο που ο κοσμικός ουαχαμπιτισμός έχει επιλέξει.

Η αθεΐα αποτελεί μία επιλογή, την οποία ο συγγραφέας δεν επιθυμεί να κρίνει, στα πλαίσια της ελευθερίας του ανθρώπου. Αυτό αποτελεί μία συνειδητή δημοκρατική επιλογή. Ωστόσο ο κάθε ένας από εμάς θα πρέπει να σκεφτεί καχύποπτα απέναντι στους δημαγωγούς του εξτρεμιστικού ακτιβισμού: τους Κοσμικούς Ουαχαμπίτες! Εφόσον η επιλογή τους δεν μένει στα πλαίσια των προσωπικών πεποιθήσεων, αλλά αντιθέτως διαφημίζεται και προωθείται μέσω ψυχολογικών πιέσεων, τότε η τακτική αυτή αγγίζει τα όρια του προσηλυτισμού, πράξη αντίθετη προς το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Εν ολίγοις, η εθνική, πολιτισμική και θρησκευτική ταυτότητα αποτελεί χαρακτηριστικό ελευθερίας και αυτοπροσδιορισμού της εκάστοτε κοινωνίας. Όποιος δεν επιθυμεί αυτή την ταυτότητα μπορεί να εγκαταλείψει την ομάδα που συνθέτει αυτή την κοινωνία, αλλά αποτελεί φασισμό εκ μέρους της μειοψηφίας να επιθυμεί να επιβάλει τις επιθυμίες -ούτε καν απόψεις- στην πλειοψηφία. Η αυτεπάγγελτη επέμβαση των εξτρεμιστών ακτιβιστών για «επαναφορά» της κοινωνίας στη Δημοκρατία αποτελεί ξεκάθαρη πράξη φασισμού, από τη στιγμή που κανένας εκ των μελών της κοινωνίας δε μπορεί να ορίζει εαυτόν παντογνώστη, αλάνθαστο και «επί γης θεό». 

GeopoliticsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.