Τελευταίες αναρτήσεις

15 Απριλίου 2017

Ο Ν.Αναστασιάδης κατάργησε τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος και ο Ακιντζί για «ευχαριστώ» τον Επιτάφιο στην Αμμόχωστο.

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Λίγες ημέρες μετά αφού ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ανακήρυξαν «πρόεδρο» τον Μ.Ακιντζί ο οποίος επέβαλε στην κυπριακή Βουλή τί θα ψηφίσει με αποτέλεσμα να καταργηθεί ο νόμος για τοην εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επέλεξε να τους «ευχαριστήσει» καταργώντας οριστικά εν μέσω των Άγιων ημερών του Πάσχα την Ακολουθία του Επιταφίου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ενώ επιτρεπόταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια! 

Εμφανώς σοκαρισμένος από την «σκληρή» συμπεριφορά του Τουρκοκύπριου ηγέτη ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, έθεσε -κατά δήλωση- το θέμα στη χθεσινή του συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί. 

Αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα «πλήγμα» που του ετοίμαζαν οι Τουρκοκύπριοι και ήταν η απόφαση της πολιτογράφησης Τούρκων υπηκόων. Ο ίδιος είπε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο θέμα για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω αρνητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις! Δηλαδή «σφάξε με πασά μου να αγιάσω»! 

Πρέπει να νιώθουν πραγματικά πολύ «σκασμένοι» στην κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη καθώς σ επολύ μεγάλη εθνικόφρονα μερίδα των ψηοφόρων τους εφάνηκαν εις διπλούν ελλιπέστατοι το λιγότερο. 

Όχι μόνο πήραν πίσω την απόφαση για το δημοψήφισμα που ήταν θέμα ιστορικής αλήθειας και γοήτρου αλλά επίσης δέχτηκαν ένα συμβολικό κτύπημα ειδικά στην Αμμόχωστο γιατί με αυτόν τον τρόπο οι Τουρκοκύπριοι ήθελαν να τονίσουν  ότι ακόμα και εάν υπάρξει «λύση» όπως την βολεύει την Τουρκία φυσικά δεν θα δοθεί ποτέ πίσω η πόλη. 

Οι ηγέτες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ με την κίνησή τους αυτή κατάφεραν να διορίσουν επίσημα από μόνοι τους τον Μ.Άκιντζί συμπρόεδρο ή ακόμα καλύτερα πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μιας και το νέο σχέδιο τύπου Ανάν που θα συζητηθεί και πάλι αυτό ακριβώς προλβέπει.

Εκ περιτροπής προεδρία όπου ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα γίνεται και πρόεδρος. Ε, λοιπόν τον έκαναν από τώρα. 

Να υπενθυμίσουμε και άλλα ωραία που προβλέπει το σχέδιο, όπως αναλόγία 8:5 των υπουργών που σημαίνει περισσότεροι Τουρκοκύπριοι απ'οτι αντιστοιχούν στον πληθυσμό και καμία απόφαση του υπουργικού συμβουλίου δεν θα είναι έγκυρη εάν δεν έχει υπογραφτεί από έναν τουλάχιστον Τουρκοκύπριο υπουργό. 

Δηλαδή κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και πλήρης έλεγχος του νησιού από τους Τούρκους. Φυσικά οι Τούρκοι θέλουν να κρατήσουν στο νησί τα κατοχικά στρατεύματα και να διατηρηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων δηλαδή το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης από μια εγγυήτρια δύναμη. 

Αυτό που δεν κατάλαβε ο Ν.Αναστασιάδης είναι ότι στους Τούρκους δεν χαρίζεις ποτέ τίποτα. Βλέπουν έτσι ότι μπορούν να πάρουν κι άλλα και μάλιστα δωρεάν.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.