Τελευταίες αναρτήσεις

14 Απριλίου 2017

Στέλνουμε φρεγάτα μέσα σε τουρκικό ναύσταθμο την ημέρα του δημοψηφίσματος στη Τουρκία!

Του Γιάννη Πετρίδη 

Με μια έξυπνη κίνηση του ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα τοποθετεί τις "καυτές" ημέρες του δημοψηφίσματος στηn Τουρκία, κι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.T.Ερντογάν απειλεί "να ξαναρίξει τους Ελληνες στην θάλασσα" την φρεγάτα κλάσης MEKO 200HN F455 "Σαλαμίς" στην "καρδιά" του τουρκικού αμυντικού συστήματος. Με την βοήθεια των ΗΠΑ στο κεντρικό στρατηγείο της Νάπολη, η ελληνική φρεγάτα αναλαμβάνει τη διοίκηση της δύναμης "Sea Guardian" του ΝΑΤΟ, και θα επιχειρεί στην ανατολική Μεσόγειο και θα ναυλοχήσει στον κύριο ναύσταθμο του Ακσάζ, όπου ορίστηκε ως τόπος συγκέντρωσης των πλοίων του ΝΑΤΟ από Ελλάδα, Τουρκία και Ιταλία. 

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ θα παραμείνει στον τουρκικό ναύσταθμο μέχρι και την Κυριακή του δημοψηφίσματος, οπότε ως κεντρικό πλοίο διοίκησης, θα έχει ολόκληρη την εικόνα και τον έλεγχο τουλάχιστον από το κεντρικό Αιγαίο, μέχρι την Κύπρο. 

Και φυσικά θα καταγράψει οποιαδήποτε "ύποπτη" κίνηση προετοιμασίας ή κίνησης. Φυσικά το πλήρωμα θα είναι σε μόνιμη κατάσταση επιφυλακής για άμεσο απόπλου, ενώ και οι αισθητήρες ενεργοποιημένοι. 

Εν συνεχεία τα ΝΑΤΟϊκά πλοία θα εκτελέσουν ασκήσεις στα νότια της Κρήτης. 

Η ανάληψη των καθηκόντων διοίκησης από την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ 

Η συγκεκριμένη αλλαγή καθηκόντων κρύβει αρκετό παρασκήνιο, καθώς οι ΗΠΑ για να καθησυχάσουν τις ελληνικές ανησυχίες, αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα στην Αγκυρα, όρισαν ως πλοίο διοίκησης την φρεγάτα "Σαλαμίς". 

Η επιχείρηση "Sea Guardian" αποτελεί την μετεξέλιξη της επιχείρησης του ΝΑΤΟ “ACTIVE ENDEAVOUR”. 

Τον περασμένο Φεβρουάριο ανάλογη επιχείρηση στην ανατολική Μεσόγειο, είχε ανακοινωθεί με τη συμμετοχή της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ, κλάσης "S", αλλά τελικά αποστέλλεται η φρεγάτα "Σαλαμίς" η οποία είναι πολύ πιο σύγχρονη κι έχει πιο σύγχρονα συστήματα διοίκησης κι ελέγχου, ως αντάλλαγμα για την ανάληψη της διοίκησης.. 

H συγκεκριμένη φρεγάτα και το πλήρωμά της, ξέρουν από "ειδικές" αποστολές, αφού είχαν συμμετάσχει στην εκκένωση της Τρίπολης και της Βεγγάζης από δυτικούς υπηκόους, ενώ το 2014 συμμετέχοντας στην άσκηση Noble Dina, παραλίγο να γίνει ο πρωταγωνιστής μιας τραγωδίας.  

Το βράδυ της 9ης Απριλίου, γύρω στις 21.00 η φρεγάτα έπλεε ανοιχτά από τη Χάϊφα. 
Είχε ολοκληρώσει την συμμετοχή της στην άσκηση Noble Dina στην οποία συμμετείχε μαζί με ναυτικές μονάδες από ΗΠΑ και Ισραήλ και ανέμενε το ξημέρωμα για να “δέσει” στο λιμάνι. 

Το πλήρωμα μετά από την ένταση της συμμετοχής στην μεγάλη άσκηση βρισκόταν σε φάση σίγουρα πιο χαλαρή. Η φρεγάτα έπλεε με χαμηλή ταχύτητα προσπαθώντας ουσιαστικά να “σκοτώσει” τον χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα για να μπει στο λιμάνι. 

Περίπου στις 21.00 το βράδυ ο αξιωματικός που είχε βάρδια στη γέφυρα της φρεγάτας αντικαθιστωντας τον κυβερνήτη ,πετάχτηκε από τη θέση του και έδωσε καραυγάζοντας εντολή να στρέψει ο πηδαλιούχος όλο δεξιά . Ταυτόχρονα έδωσε εντολή για “φουλ ταχύτητα”! Έκπληκτοι όσοι ήταν στην γέφυρα είδαν σε λίγα δευτερόλεπτα αυτό που πρώτος είχε δει ο αξιωματικός. 

Μια λάμψη σε χαμηλό ύψος να κινείται με ταχύτητα προς την φρεγάτα, η οποία είχε ήδη αρχίσει να στρεφει με ταχύτητα προς τα δεξιά! Ήταν σαφές ότι επρόκειτο για κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας!!!  

Στη φρεγάτα σήμανε συναγερμός, ο κυβερνήτης ειδoποιήθηκε, το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους Ισραηλινούς, τα αμυντικά συστήματα του πλοίου ενεργοποιήθηκαν, όλα αυτά σε χρόνο δευτερολέπτων και με την “άγνωστη λάμψη” να προσεγγίζει το πλοίο και το σύστημα Phalanx, μάταια προσπαθούσε να εγκλωβίσει το βλήμα.  

Το κατευθυνόμενο βλήμα, τελικά πέρασε από την πλώρη της φρεγάτας, σε απόσταση ασφαλείας προκαλώντας …μαζική ανακούφιση σ΄όσα μέλη του πληρώματος είχαν προλάβει να καταλάβουν τι ζούσαν!  

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.