Τελευταίες αναρτήσεις

26 Απριλίου 2017

Η προδοσία στην Κύπρο μας συνεχίζεται.... Πήρε θέση κι ο Κασουλίδης.

Σας παραθέτω άρθρο του newsit με δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη στην τουρκική εφημερίδα Μιλλιέτ.

Τα κόκκινα τονισμένα γράμματα είναι δικά μου για να δείξω τα σημεία προδοσίας κατά την προσωπική μου άποψη...
Δεν θα τα σχολιάσω όμως καθώς είναι γελοίο να κάνουμε αντίλογο στην προδοσία...
Η Τουρκία ο προαιώνιος εχθρός του Γένους μας, αντιμετωπίζεται από τον Κασουλίδη σαν την Μάνα Ελλάδα!!!!!
Ξεχνάει το κάθαρμα ότι Ελληνες Ελλαδίτες και Κύπριοι έδωσαν τις ζωές τους για να μείνει το Ιερό χώμα της Κύπρου μας ελεύθερο κι ελληνικό....

Αδέρφια μου Κύπριοι κρατήστε ζεστή την ελληνική φλόγα στην καρδιά σας και μην αφήσεται τα τιποτένια αυτά όντα να την δηλητηριάσουν.

Η Κύπρος πρέπει να μείνει ελεύθερη κι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Διαβάστε και φρίξτε....

Την απογοήτευσή του για την διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό εκφράζει στην εφημερίδα Μιλλιέτ ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, λέγοντας ότι το κλίμα των διαπραγματεύσεων έχει δηλητηριαστεί και πως οι τελευταίες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί άνοιξαν πληγή στην Ε/κ πλευρά. Για το θέμα της απόφασης της Βουλής για την Ένωση ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι δεν μπορεί ένας λογικός άνθρωπος να πιστέψει ότι οι Ε/κ θέλουν ένωση.

“Μετά την ΕΕ τί να την κάνουμε την ένωση;”, είπε. Για τον τουρκικό στρατό ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι χωρίς την αποχώρησή του δεν υπάρχει λύση. Πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός “στην Κύπρο κάνει διακοπές” και πρότεινε όπως η Άγκυρα τον στείλει καλύτερα στην νοτιοανατολική Τουρκία ή στο μέτωπο. Για το φυσικό αέριο είπε ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες, προσθέτοντας ότι η ε/κ πλευρά δεν θέλει ένταση στην Μεσόγειο.

Στην συνέντευξή του στην Μιλλιέτ, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα: “Είχα πει και στην Μιλλιέτ για την ελπίδα μου για λύση. Τώρα θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου. Είμαι υποχρεωμένος να το πω αυτό”.


Ο Ιωάννης Κασουλίδης υπενθύμισε ότι η λύση που θα προκύψει θα πάει σε δημοψήφισμα, λέγοντας πως “όσο περισσότερες είναι οι δηλώσεις και οι κινήσεις και από τις δυο πλευρές που δηλητηριάζουν το κλίμα τόσο ανεβαίνει ο πήχης για τα θέματα που θα υποβληθούν στον λαό. Ο πήχης γι αυτά που θα ζητηθεί έγκριση ανεβαίνει. Διότι το χειρότερο σενάριο είναι να πάει στον λαό και ο λαός να το απορρίψει”.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε ότι το κλίμα έχει δηλητηριαστεί προσθέτοντας ότι και η απόφαση για το θέμα της Ένωσης ήταν λάθος. “Οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, η στάση του άνοιξαν πληγή στην Ε/κ πλευρά. Τώρα πείτε μου, πως μπορούμε να βρούμε κάτι που να μπορεί να πάει στο λαό; Θα παίξουμε με τον φόβο τους, με τις παλιές τους προκαταλήψεις. Μετά θα θέλουμε να πουν ‘ναι’. Γνωρίζετε πόσο δύσκολα είναι τα δημοψηφίσματα. Είδαμε και το τελευταίο παράδειγμα της Τουρκίας. Αυτό δεν το σκέφτεται κανείς. Όλοι σκέφτονται τα λόγια που θα ικανοποιήσουν την μια πλευρά. Ωστόσο αυτά τα λόγια πληγώνουν την άλλη πλευρά”, ανέφερε.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης διερωτήθηκε επίσης “εάν ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι οι Ε/κ θέλουν ένωση”, λέγοντας: “Μετά την ΕΕ τί να την κάνουμε την ένωση; Είναι λογικό να γίνεται τόσος θόρυβος; Σε αυτό το θέμα οι βουλευτές αποδέχτηκαν ότι έκαναν λάθος. Η άποψή μας είναι αυτή. Εμείς είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε το κράτος με τους Τ/κ σε μια ομοσπονδία δικοινοτική, διζωνικής βασισμένη στην πολιτική ισότητα, με αποτελεσματική συμμετοχή των δύο κοινοτήτων στους μηχανισμούς απόφασης”.

Για τον τουρκικό στρατό και τις εγγυήσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι “εάν φύγει ο τουρκικός στρατός μέσα σε ένα χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί και εάν ακυρωθεί το μονομερές δικαίωμα επέμβασης τότε για μας θα έχει νόημα η λύση. Διαφορετικά για μας δεν θα είναι λύση”. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι ο τουρκικός στρατός θα παραμείνει στο νησί επ' αόριστον, ο Ιωάννης Κασουλίδης είπε “΄τότε γιατί να κάνουμε λύση;”.

Ο ΥΠΕΞ υπενθύμισε ότι οι συμφωνίες εγγυήσεων και ασφάλειας έγιναν το 1960. “Ναι αλλά δεν πρέπει να είναι για πάντα. Ο κ. Ερντογάν κι εμείς δεν θα είμαστε εδώ για πάντα. Θα καταδικάσουμε τις επερχόμενες γενεές με αυτό τον τρόπο; Εάν πω στον λαό ότι αυτή η λύση δεν είναι για τη δική μας γενιά αλλά για τα παιδιά και τα εγγόνια μας τότε ως μητέρες και πατεράδες θα σκεφτούν. Δεν θα σκεφτούν τους εαυτούς τους, θα σκεφτούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Και οι Τ/Κ και ο τουρκικός λαός θα πρέπει να σκεφτούν με τον ίδιο τρόπο. Η Τουρκία έχει τόσα μεγάλα προβλήματα, το συριακό, το Ιρακινό, το κουρδικό, το ΡΚΚ. Πρέπει να είναι πρόβλημα και η Κύπρος και η Ελλάδα; Πρέπει να αρχίσει με μια λύση από την Κύπρο. Η Τουρκία χρειάζεται τον στρατό της. Τι δουλειά έχει στην Κύπρο ο στρατός; Τι κάνει στην Κύπρο; Κάνει διακοπές. Ας πάνε στην νοτιοανατολική Τουρκία, στο μέτωπο”, ανέφερε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες για φυσικό αέριο στο νησί. Πρόσθεσε ότι η Ε/κ πλευρά δεν θέλει ένταση στην Μεσόγειο και πως μια πιθανή ένταση δεν θα πηγάζει από την ε/κ πλευρά. “Εμείς δεν θα ενοχλήσουμε κανέναν. Δεν έχουμε στρατιωτική δύναμη να στραφούμε εναντίον της Τουρκίας. Γύρω μας στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου. Είναι κοιτάσματα που μετά από χρόνια θα φέρουν έσοδα για όλους τους Κύπριους. Το μέλλον υπόσχεται πολλά σε όλους μας. Αυτό δεν είναι υπέρ μας να το καθυστερούμε. Ούτε υπέρ των Ε/κ ούτε υπέρ των Τ/κ. Ούτε και υπέρ της Τουρκίας είναι”.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως με μια λύση στην Κύπρο το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορεί να πάει στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. “Ας υπογράψουμε ένα σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία. Η λύση που ψάχνουμε είναι αυτή. Η διαίρεση στα δύο δεν είναι λύση στο πρόβλημα. Θα είναι η αρχή για άλλα προβλήματα”, είπε.

Για την αποστρατικοποίηση του νησιού, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε “αφήστε τους Βρετανούς, αυτοί είναι άλλο θέμα. Δεν έχω πρόθεση να ανοίξω αυτό το θέμα τώρα. Γνωρίζετε ότι υπάρχει πρόβλημα τρομοκρατίας στην περιοχή μας. Υπάρχουν διάφορες απειλές. Η παρουσία των βρετανικών βάσεων εδώ βοηθά σε αυτό το θέμα. Ωστόσο ο ελληνικός και ο τουρκικός στρατός πρέπει να φύγουν έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα μετά τη συμφωνία”.

Πηγή: ΚΥΠΕShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.