Τελευταίες αναρτήσεις

29 Απριλίου 2017

Οι άλλοτε ισχυρές χώρες τεμαχίζονται και γίνονται προτεκτοράτα

Όσοι πιστεύουν ότι στην Ευρώπη δεν θα συμβούν αποσχίσεις, αγνοούν ότι υπάρχουν δεκάδες αυτονομιστικές ομάδες, σε κράτη με πολιτιστική ετερογένεια.

Θέλω να υπενθυμίσω πως αρκετές φορές έχω αναφερθεί στην επιδιωκόμενη τριχοτόμηση των κρατών, ώστε να υπάρξουν πολλά αδύναμα προτεκτοράτα ελεγχόμενα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο. Και πρόσθετα πάντα, ότι σε Ασία και Αφρική αυτό θα συμβεί με τις βόμβες, στη Δύση με τις τράπεζες. 

Αυτό φαίνεται καθαρά, από την εικόνα που παρουσιάζει η Μεσόγειος, όπου οι βορειοφρικανικές χώρες σπαράσσονται με ένοπλες συγκρούσεις, ενώ οι νοτιοευρωπαϊκές ζουν σε καθεστώς ύφεσης. 

Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω, η "Καθημερινή" έγραψε, επικαλούμενη πληροφορίες από την τουρκική υπηρεσία του ΒΒC και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Ουάσιγκτον μελετά την τριχοτόμηση της πλούσιας σε πετρέλαιο Λιβύης, την μοναδική φόρμουλα για την έξοδο από την πολιτική κρίση. (Σημειώστε, πως το ίδιο συμβαίνει στη Συρία, στο Ιράκ και στις επόμενες χώρες, όταν έρθει η σειρά τους). 

Κατά το δημοσίευμα της "Καθημερινής", ο σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Σεμπάστιαν Γκόργκα, σε πρόσφατη συνάντηση του με έναν Ευρωπαίο διπλωμάτη σχημάτισε με πρόχειρο τρόπο τον νέο χάρτη της Λιβύης. Σύμφωνα λοιπόν, με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου, η Λιβύη στην νέα περίοδο θα αναδιοργανωθεί με βάση το μοντέλο που ίσχυε την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στη σημερινή επικράτεια της Λιβύης θα δημιουργηθούν τρία νέα κράτη. Ένα κράτος θα έχει ως πρωτεύουσα την Τρίπολη. Ένα νέο κράτος θα δημιουργηθεί στα σύνορα με το Τσαντ και ένα τρίτο στο δυτικό κομμάτι της χώρας. (Στα σύνορα με το Τσαντ ήδη έχουν αυτονομηθεί οι Βεδουΐνοι, οι οποίοι δεν εμπλέκονται στη σύρραξη Τρίπολης-Βεγγάζης, στη νοτιοδυτική περιοχή της οποίας εισήλθε πριν από ένα μήνα ο εθνικός στρατός της Λιβύης) 

Είναι σημαντικό, ότι δυτικοί αναλυτές τονίζουν πως το νέο αμερικανικό σχέδιο δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Λιβύης. Μα, ποιος είπε ότι το σχέδιο θέλει να λύσει το πρόβλημα; Να το περιπλέξει θέλει, ώσπου να εξασθενήσουν οι εμπλεκόμενοι και να επέμβουν προς "εκδημοκρατισμό" δυτικά στρατεύματα. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ξεσηκώθηκαν και οι κάτοικοι του Βελουχιστάν (Μπαλουχιστάν, σήμερα) του οποίου την ύπαρξη πληροφορηθήκαμε από την μελέτη της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου, και είχε ξεχαστεί. Να που τώρα, το Μπαλουχιστάν, μια από τις τέσσερις επαρχίες στις οποίες είναι διοικητικά διαιρεμένο το Πακιστάν, το μπαλουχικό ρεπουμπλικανικό κόμμα έχει τεθεί εκτός νόμου, αφού πρεσβεύει την απόσχιση της επαρχίας από το Πακιστάν. 

Για όσους πιστεύουν ότι στην Ευρώπη δεν θα συμβούν αποσχίσεις, ίσως αγνοούν ότι υπάρχουν δεκάδες αυτονομιστικές ομάδες, που συμβιώνουν σε κράτη με πολιτιστική ετερογένεια, που δημιουργεί πολιτικές εντάσεις, οι οποίες αποτελούν την βάση αποσχιστικών κινημάτων. Αλλά, και σε κράτη με ομοιογένεια, όπως ήταν η Ελλάδα πριν από 20 χρόνια, δεν θα αργήσουν εθνοτικές εντάσεις. Όταν Ισπανοί, Καταλανοί, Βάσκοι, που ζουν επί αιώνες μαζί, με κοινά πολιτιστικά στοιχεία, επιζητούν την αυτονόμηση, πιστεύει κάποιος ότι αυτό δεν θα συμβεί με την εισδοχή στην Ευρώπη τόσο ετερόκλητων στοιχείων; 

Οι εμπνευστές του ευρωπαϊκού σχεδίου πίστευαν ότι η δημιουργία μιας κοινής αγοράς, ενός κοινού νομίσματος και μιας κοινής ταυτότητας θα αποδυνάμωνε την εθνική κυριαρχία από πάνω προς τα κάτω. Κάποιοι φαίνεται δεν έχουν καταλάβει την δύναμη που έχουν οι ρίζες της παράδοσης. Το δοκίμασε και ο Λένιν, με την προσπάθεια δημιουργίας του "Σοβιετικού Πολίτη", και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. 

Μακεδών
Πηγή Voria

το είδμαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.