Τελευταίες αναρτήσεις

11 Απριλίου 2017

Ένας υπό προθεσμίαν πρωθυπουργός σε ρόλο επικίνδυνου τυχοδιώκτη

Η γεωπολιτική εξίσωση στην οποία ενσωματώνεται με ρυθμούς ταχύτατους η χώρα, περιπλέκεται δραματικά, και ο βαθμός της επικινδυνότητάς της μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, προσαυξάνεται ανεξέλεγκτα… 

Tου Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Η Αμερικανική επιθετική ενέργεια σε βάρος της Συρίας, δημιουργεί καινούρια δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή και στα Ανατολικά σύνορα της χώρας, σε μια περιοχή που πυρακτώνεται επικίνδυνα, και που η παρουσία πολλών εμπλεκομένων με ανταγωνιστικές στρατηγικές επιδιώξεις, καθιστά δύσκολη την εκτόνωση της έντασης που υπερσυσσωρεύεται με τρόπο απειλητικό. 

Στα βόρεια σύνορά μας, τα πράγματα δείχνουν να έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η σύγκρουση στρατηγικών στο έδαφος των γειτονικών Σκοπίων τείνει να καταστεί ανεξέλεγκτη, και όλα πλέον δείχνουν να κρέμονται από μία κλωστή, αφού ακόμη και ο πιό επιπόλαιος τυχοδιωκτικός χειρισμός, μπορεί να ανοίξει αμετάκλητα την πόρτα του φρενοκομείου. 

Όλοι δείχνουν να ανησυχούν σοβαρά για τη στιγμή που ένα σύνθημα ή έστω μια ακόμη και χαμηλού ειδικού βάρους απερίσκεπτη ενέργεια, θα μπορούσε να... βγάλει στους δρόμους τους Αλβανούς στο Τέτοβο απέναντι στους Σλάβους υπερεθνικιστές και τους οπαδούς του Ζάεφ. 

Πρόκειται για μια εν αναμονή σύγκρουση μέχρις εσχάτων, μεταξύ δύο επικίνδυνων και επιθετικών εθνικισμών, που είναι ικανή να βάλει φωτιά γενικευμένη στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον της Βαλκανικής. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η πολιτική ηγεσία της χώρας, οφείλει να προετοιμάζεται και να προετοιμάζει το λαό για τα χειρότερα. Αλλά πρωτίστως αυτό που οφείλει, είναι να διασφαλίσει την ουσιαστική οχύρωση της χώρας σε επίπεδο διπλωματικό και επιχειρησιακό, με τρόπο και σε έκταση ικανή να καταστήσει αδύνατη την απειλή της εδαφικής της ακεραιότητας. 

Δυστυχώς όμως, η πατρίδα μας παραμένει καθηλωμένη στη ρητορική της κίβδηλης επαναδιαπραγμάτευσης, χωρίς πραγματικό διακύβευμα και με προαποφασισμένη ατζέντα. 

Ενώ την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας, γοητευμένος με την ιδέα της πολιτικής του αυτονόμησης με στόχο την προσωπική πολιτική του επιβίωση, αυτοεγκλωβίζεται – και εγκλωβίζει και τον τόπο – στη χορογραφία των Γερμανικών εσωτερικών διεργασιών, και αυτό συνιστά μια επιλογή που έρχεται να κλειδώσει μια ακόμη διπλή εθνική τραγωδία, αφού... 

Πρώτον: Η χώρα παραμένει δραματικά ανέτοιμη μπροστά σε επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Και… Δεύτερον: Η κοινωνία της δέχεται ένα δεύτερο πισώπλατο χτύπημα το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί ως «θερισμός» της πολύμηνης επαναδιαπραγμάτευσης, και ως τέτοιος μετουσιώνεται στο βρωμερό παραμύθι των υποτιθέμενων «αντίμετρων» με μοναδικό πραγματικό ωστόσο δεδομένο, το βαρύ φορτίο μέτρων που φτάνουν τα 4 δις,και το οποίο έρχεται να προστεθεί σωρευτικά στις πλάτες μιας κοινωνίας που καταρρέει ανεξέλεγκτα. 

Πρόκειται για μια ακόμη τραγική μετεξέλιξη, στη ρητορική του ψεύδους ενός μη ειλικρινούς πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκίνησε με την υπόσχεση του «Ούτε ένα ευρώ λιτότητα και νέα μέτρα», για να καταλήξει στο φιάσκο της Μάλτας, και στο απατηλό εφεύρημα των «αντίμετρων», για να εξαπατήσει και πάλι τον ίδιο του το λαό. 

Όσο για την έτσι κι αλλιώς επίσης απατηλή υπόσχεση των "μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος", αυτή παραπέμπεται στις Καλένδες των Γερμανικών εκλογών, έτσι ώστε μετά από αυτές, να ανακληθεί στην πράξη ακόμη και αυτό το επικοινωνιακό ξεροκόμματο. 

Με αυτή την εξέλιξη να θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαια... 
- Ο ίδιος θα επιχειρήσει να δραπετεύσει σε ένα ρόλο αναβαθμισμένο και προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας χτίζοντας προσωπική πολιτική καριέρα… 
-  Το κόμμα του, οι υπουργοί του, και ο καθ όλα συνένοχοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας, θα μείνουν με το πουλί στο χέρι εν όψει εξελίξεων… 
- Τα μέτρα φυσικά θα μείνουν ως παρακαταθήκη στους επόμενους, οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την απρόσκοπτη εφαρμογή… 
- Όσο για τα αντίμετρα... Αυτά απλώς θα εξανεμιστούν, μέσα στις επόμενες δόσεις δουλοπρέπειας που πρόκειται ν ακολουθήσουν… 

Και βεβαίως η πολλαπλά εξαπατημένη Ελληνική κοινωνία, θα παραμείνει καθηλωμένη στο δικό της Γολγοθά, χωρίς εδώ να συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις των δραματικών γεωπολιτικών εξελίξεων που δρομολογούνται, και περισφίγγουν τη χώρα απειλητικά, ακόμη και για την ίδια της την υπόσταση. 

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.