5 Απριλίου 2017

"Το μεν εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το εύψυχον" (μέρος 2ο)

Ομιλία της νομικού κυρίας Ειρήνης Μαρούπα στην Ημερίδα Γεωπολιτικής που έγινε στις 18/3/2017 στην Ξάνθη και είχε τίτλο "Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο" 

συνέχεια από το 1ο μέρος 

Είναι δεδομένο. Οι Τούρκοι Θέλουν να μας καταλάβουν. Το επιδιώκουν και υποστηρίζονται από τους δήθεν συμμάχους μας,

ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ,
ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ…
ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ και συνεχίσουμε την υποχωρητική και ηττοπαθή τακτική των ηγεσιών μας…

Τι άλλο για να καταλάβουμε, για να καταλάβετε, για να αναλάβουμε επιτέλους δράση;
Θα μου πείτε, φληναφήματα του σουλτάνου και των περί αυτώ, αλλά και της αντιπολίτευσής του. Παραστάσεις προς τον τουρκικό λαό, υπερακοντίζοντας ο ένας τον άλλον σε εθνικισμό, εν όψει δημοψηφίσματος και της πολιτικής αστάθειας στην Τουρκία, από τον Ιούλιο του 2016 που ο Ερντογάν με την βοήθεια του δικού του παρακράτους και  των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, που τον ενημέρωσαν σχετικά, ανέτρεψε το πραξικόπημα. (Ναι! αυτοί που βλέπαμε να σκαρφαλώνουν στα τανκς και να ξεβρακώνουν τους άναυδους στρατιώτες και να συλλαμβάνουν και να ξυλοκοπούν αγρίως αξιωματικούς που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Ερντογάν ήταν μυστικός στρατός, όχι πολίτες διψασμένοι για ελευθερία και δημοκρατία κι αγανακτισμένοι από το πραξικόπημα).

Θα το σκεφτόμουν αυτό, ότι δηλαδή όλες αυτές οι δηλώσεις και πολλές περισσότερες είναι για εσωτερική κατανάλωση, αν τα λόγια, ήταν μόνον λόγια, που τα παίρνει ο αέρας, ενίοτε, όπως παίρνει τις δικές μας σημαίες ο αέρας, (όπως είπε κάποτε ένας υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, για να καταστήσει αμφισβητούμενη  και διεκδικούμενη επί ίσοις όροις από την Τουρκία, την βραχονησίδα των Ιμίων και την περί αυτοίς περιοχή, ενώ ως τότε ήταν αδιαμφισβήτητα ελληνική). 

Δεν το σκέφτομαι όμως. Γιατί τα λόγια συνοδεύονται από πράξεις. Εντεινόμενης επιθετικότητας από την Τουρκία, αυξανόμενης ανησυχητικά υποχωρητικότητας από την Ελλάδα. 

Και συνοδεύονται κι από την από 3/3/2017 εκπεφρασμένη ανησυχία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Πάϊατ, για θερμό ατύχημα στο Αιγαίο. Δήλωση στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών (Ναι! Ο πρέσβης της Αμερικής στην Ουκρανία που προετοίμασε την εκεί έκρυθμη κατάσταση και τον διαμελισμό της Ουκρανίας, είναι εδώ πλέον, για να ετοιμάσει  ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ). Δήλωσε ανήσυχος, ωστόσο, δήλωσε, η ελληνική κυβέρνηση τηρεί υπεύθυνη στάση (κατά τον αμερικανό πρέσβη Πάιατ πάντοτε). Έτσι λέμε την υποχωρητικότητα, την παράδοση γης και ύδατος, την υπαναχώρηση από τα σύνορα της πατρίδας εκεί που τα σταμάτησε το αίμα των προγόνων μας…

Και μην κοιτάτε ή καλύτερα μην πιστεύετε, και κυρίως μην αρκείσθε στα λόγια τα μεγάλα, που πολύ λίγο, πολύ σιγά και πολύ αργά, ψελλίζουν. Παυλόπουλοι και Καμμένοι, ολόσωστα κατά τα λοιπά, ότι «Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων, πρέπει να ερμηνεύονται και υπό το φως της εκ μέρους της Ελλάδας άσκησης, έναντι της Τουρκίας, του κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ δικαιώματος προληπτικής άμυνας («anticipatory self-defence»), ιδίως μετά το 1974 και κατ’ ακολουθία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της εντεύθεν ραγδαίας και απροκάλυπτης αύξησης της επιθετικότητας της Τουρκίας εις βάρος της Χώρας μας.»

Γιατί όταν είπε αυτά ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, από την Ρόδο στις 6 Μαρτίου 2017, πριν πατήσει το πόδι του στο νησί, είχαν πετάξει πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας πάνω από την Ρόδο (ναι, δεν αρκούνται πια σε νησίδες και βραχονησίδες, απροκάλυπτα διεκδικούν και την Ρόδο, την Χίο, την Λήμνο, την Λέσβο, με υπερπτήσεις, ενίοτε χαμηλές, όπως στις Οινούσσες στις 29/4/2016 αλλά και στις 2/2/2017, για να συνηθίζουμε οι γηγενείς, σιγά σιγά). 

Όπως το ανέλυσε στο υπερήφανο δελτίο τύπου του το υπουργείο εθνικής άμυνας: 
«Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών 10:19 και εξήλθαν στις 10:36 π.μ. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο FIR αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της ΠΑ.

- Το αεροσκάφος που μετέφερε την Α.Ε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 11:42 π.μ. και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου στις 12:31 π.μ.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι δεν υπήρχε κανενός είδους προσέγγιση του εν λόγω αεροσκάφους από τουρκικά αεροσκάφη».

Λες, και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει στην ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΜΑΣ, είναι αν κινδύνεψε η ζωή ή έστω υπέστη την απόλυτη προσβολή η αυτού εξοχότης, ο ανώτατος άρχων μας…

Θα θυμάστε κι ότι δεν προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Τσίπρα στο Ιράν, τον Φεβρουάριο του 2016, επειδή τάχα ήταν στρατιωτικό, μετά από εντολή της Τουρκίας…

Μην πιστεύετε και κυρίως μην αρκείσθε στο ενδεχόμενο (ανύπαρκτο), ότι το εννοούν οι κυβερνητικοί και ο πρόεδρος της δημοκρατίας ότι θα στρατιωτικοποιήσουν τα νησιά μας για να αποτρέψουν την απειλή πολέμου, όταν ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΩΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, μάλιστα χωρίς να έχουν λάβει ούτε ευρώ!

(Τα αεροδρόμια Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου, που παραχωρήθηκαν στην γερμανική Φραπόρτ, διαθέτουν αεροδιάδρομο με νάρκες που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να ανατινάξουν τους αεροδιαδρόμους, σε περίπτωση επιχείρησης προσγείωσης εχθρικών αεροσκαφών. Επίσης στους πύργους τους έχουν ραντάρ υψηλής ευκρίνειας και αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, που μπορούν να καταρρίψουν εχθρικά αεροσκάφη σε περίπτωση  αεροπορικής προσβολής. Τα αεροδρόμια ως εργαλεία άμυνας της χώρας παραδόθηκαν σε ξένη χώρα. Εννοείται, ότι ούτε από πού να πετάξουν για να καλύψουν το Αιγαίο σε αναχαιτίσεις δεν έχουν πια τα πολεμικά μας αεροπλάνα, στο ύψος του Καστελόριζου, της Ρόδου, νοτιοανατολικά αλλά και βόρεια, η Σκύρος πέφτει λίγο μακριά πια και  το ναυτικό μας βρίσκεται αγκυροβολημένο στην Σαλαμίνα και οι πεζοναύτες στον Βόλο και την Αυλώνα).

Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΒΥΘΙΣΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Επιπλέον το δίκτυο νησιών που αποτελεί το σύμπλεγμα όλων των νησιών μας από Κύπρο, γιατί και η Κύπρος Ελλάδα είναι, ως Σαμοθράκη, τα καθιστά απολύτως ισχυρά και επαρκή σε προστασία έναντι οιασδήποτε επιβουλής. Είναι δίκτυο από φρούρια περιβαλλόμενα από τάφρο με νερό, τα νησιά μας, ΑΠΡΟΣΒΛΗΤΑ.
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ.

Σας φαίνεται αρκετή εσάς η αντίδραση αυτή της κυβέρνησής μας, του προέδρου της δημοκρατίας μας, των αρχηγών των όπλων μας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των ηγεσιών μας; Σας φαίνεται αντίδραση αποφασισμένων ηγεσιών; 

Των ηγεσιών μας,  των θλιβερών ανδρείκελων, που την τελευταία τουλάχιστον 25ετία, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Για το πόσο αδύνατο, δαπανηρό, ενοχλητικό, άχρηστο είναι να υπερασπιστούμε τα νησιά μας. Τα ανδρείκελα που λέμε ότι παράγονται στον κομματικό σωλήνα, αλλά στην πραγματικότητα, εννοούμε ότι παράγονται σε μυστικές λέσχες, αγνώστου αρχής και σκοπού, με σκοπό να υποδύονται τους ταγούς μας, έναντι των αληθινών εκείνων ταγών μας. Σε λέσχες, που και μόνη η ύπαρξή τους συνιστά ευθεία προσβολή και θανάσιμη απειλή για την δημοκρατία και εμπίπτει ξεκάθαρα στον νόμο περί εγκληματικών οργανώσεων. 

Τα λογάκια αυτά «ότι θα υπερασπιστούμε, ότι δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή» κλπ, τα ωραία, που ηχούν τόσο γλυκά και καθησυχαστικά στ’ αυτιά μας και μας εφησυχάζουν σας αρκούν; Ώστε να μην κάνουμε τα αυτονόητα, να μην κάνουμε τα νόμιμα, να μην πράξουμε τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμά μας, (120,2 «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην πατρίδα αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των ελλήνων»), τα οριζόμενα στα γονίδια και την ψυχή μας εδώ και 3.500 χρόνια, όπως καταγράφηκαν στην ιστορία μας, ώστε να επαληθευθεί το «Μολών λαβέ» και το «ή ταν ή επί τας» των Σπαρτιατών, το «ου μόνον δ’ επί ταύτης αν τις της πόλεως επιδείξειε το τολμάν αμύνεσθαι τους εχθρούς, ως πολλών αγαθών αίτιον έστιν» του Ισοκράτη, ή το «Γιατί ζώντας στη χώρα αυτή οι ίδιοι πάντα, η µια γενιά ύστερα απ’ την άλλη, χάρη στην αντρεία τους µας την παρέδωσαν ελεύθερη ως σήµερα.», από τον επιτάφιο του Θουκυδίδη.

Μην πιστεύετε και μην αρκείσθε.
Γιατί θυμάμαι και θα σας θυμίσω ότι 

Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, 29/1/2017, τουρκική πυραυλάκατος με βατραχανθρώπους και τον αρχηγό του στρατού τους, επιχείρησε να προσεγγίσει; ή ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ Ίμια το πρωί της Κυριακής εκείνης κι έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο του τουρκικού Στρατού τις φωτογραφίες που θεώρησε σκόπιμες!
Από το ΓΕΕΘΑ, έγινε γνωστό ότι 2 φουσκωτά σκάφη εντοπίστηκαν στις 11:40 το πρωί να προσεγγίζουν την συγκεκριμένη περιοχή προερχόμενα από τις ακτές της Αλικαρνασσού. 
Γιατί δεν εμποδίστηκαν; 

Μάθετε, όσοι δεν γνωρίζετε ήδη, τι έκανε ΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ! Ο αντιπτέραρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος. Ήταν ο πρώτος πιλότος της συμμαχίας που κατέρριψε γερμανικό αεροσκάφος στην Μ. Ανατολή κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ακούστε τι έκανε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Θα χρειαστεί κι εσείς σημερινοί αξιωματικοί  και εμείς μαζί σας να το κάνουμε. Με τα λόγια του: «το δικό του μεγάλο "ΟΧΙ": "Στις 8 Νοεμβρίου του 1967 το πρωί με ενημέρωσαν πως πολλά τουρκικά αεροσκάφη είχαν εισβάλλει για πρώτη φορά χωρίς έλεγχο στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Ήμουν τότε Αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Αμέσως τηλεφώνησα για να διαμαρτυρηθώ στον διοικητή του νατοϊκου στρατηγείου της Σμύρνης, έναν Αμερικανό, ονόματι Τίπτον, ο οποίος έκανε τον αδιάφορο και δεν ήθελε να μου βγει καν στο τηλέφωνο. Εγώ όμως δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Αμέσως μετά πήρα τηλέφωνο τον Αρχηγό των Αεροπορικών Δυνάμεων Νοτίου Ευρώπης του ΝΑΤΟ στη Νάπολι της Ιταλίας, τον πτέραρχο Σουόφορντ και του είπα ορθά-κοφτά: "Εάν δεν σταματήσει αυτό, παύω να υπακούω σε εσάς και καταρρίπτω όποιο τουρκικό αεροσκάφος παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Πατρίδας μου! Σας δίνω διορία 12 ώρες." 

Ο ίδιος με παρακαλούσε λέγοντάς μου: "Όχι, προς Θεού, μην το κάνεις αυτό" Το τελεσίγραφο έληγε στις 6:00 το πρωί της επόμενης ημέρας. Στις 5:30 το πρωί ήρθε αεροπορικώς από τη Σμύρνη στη Λάρισα ο ίδιος ο Τίπτον και σαν βρεγμένη γάτα μου είπε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί.΄Έτσι απέτρεψα τότε την διχοτόμηση του Αιγαίου". (Ένα μήνα αργότερα, συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, με το Αντικίνημα του Βασιλιά το δικτατορικό καθεστώς τον απέταξε και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό).

Στις 17/2/2017, το τουρκικό πολεμικό πλοίο Κουσάντασι, παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, και μία τουρκική πυραυλάκατος έκανε «άσκηση» με δοκιμαστικές βολές με πραγματικά πυρά, 2 μίλια από το Φαρμακονήσι, ενώ χθες το βράδυ οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν τη NAVTEXΤ 221/17, η οποία προέβλεπε άσκηση πυρών σε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, προγραμματισμένη να εκτελεσθεί σήμερα από τις 07:00 έως τις 09:00 το πρωί.

- Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανελήφθησαν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. 'Άμεσα εκδόθηκε η NAVTEX 87/17 από την ελληνική Υδρογραφική υπηρεσία, η οποία καθιστούσε την τουρκική NAVTEX άκυρη λόγω αναρμοδιότητας εκδόσεως αλλά και διότι επικάλυπτε ελληνική επικράτεια. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν άμεση και συνεχή ετοιμότητα παρακολούθησης με την αποστολή της κανονιοφόρου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στην περιοχή.

- Ωστόσο από τις 07:40 έως 07:55 σήμερα το πρωί, περιπολικό σκάφος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού, πλέοντας ανατολικά του Φαρμακονησίου και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων εκτέλεσε πυρά με πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, με διεύθυνση βολής ανατολικά.

- Το τουρκικό περιπολικό, καθ' όλη την διάρκεια της κίνησής του, παρακολουθείτο από την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η οποία εξέπεμπε κείμενα απομάκρυνσής του από τα ελληνικά χωρικά ύδατα καθώς και διακοπής των δραστηριοτήτων πυρών. Στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε βόρεια, απομακρυνόμενο της περιοχής,» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Δηλαδή η κανονιοφόρος Νικηφόρος, παρακολουθούσε το τουρκικό πολεμικό πλοίο Κουσάντασι να κινείται ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ. 

Σας φαίνεται αρκετό αυτό το μέτρο που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση αγαπητοί συμπολίτες μου, έλληνες σύντροφοί μου;

Και τι διαφορά έχει η άσκηση με πραγματικά πυρά, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ; 

Άσκηση, όπως μας ταΐζουν κουτόχορτο, οι πολιτικές, δυστυχώς και στρατιωτικές ηγεσίες που μας αποκοιμίζουν, για να μην καταλάβουμε ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΚΙ ΗΔΗ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΤΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ, ΩΣ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (πάντα ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, κατά το σχέδιο Φαιδώρα, που προβλέπει παράδοση του μισού Αιγαίου στους Τούρκους).

Να σας την πω εγώ την διαφορά. Είναι μήνυμα προς ηττημένο αυτό. Ηττημένο, που δεν το εννοεί πραγματικά ότι θα υπερασπιστεί σύνορα. Δεχόμαστε εγώ κι εσείς τέτοια μηνύματα; Οι ηγεσίες μας, πολιτική και στρατιωτική, τα δέχονται, όπως αποδεικνύουν καθημερινά στην πράξη. 

συνεχίζεται στο 3ο μέρος 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.