Τελευταίες αναρτήσεις

6 Μαρτίου 2017

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΔΡΑ” ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Ευελπιστούμε πως η δίκη της Siemens θα ξεκινήσει τελικά την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.
Ωστόσο, χωρίς να μπορούμε να πάρουμε όρκο επ΄ αυτού.
Από τη στιγμή που την περασμένη εβδομάδα η δίκη πήρε νέα αναβολή λόγω κωλύματος που δηλώθηκε από ένα εκ των Δικαστών.

Όταν για πρώτη φορά η δίκη ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου 2015, η δίκη των “μαύρων” ταμείων της Siemens μέσω των οποίων λαδώνονταν προφανώς πολιτικά πρόσωπα τα οποία ασκούσαν Εξουσία και της περίφημης Σύμβασης ΟΤΕ – Siemens 8002/97 της ψηφιακοποίησης δηλαδή του τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού που αντικαθιστούσε το αναλογικό σήμα.

Μετά από 10 συναπτά έτη. Και εν τούτοις, μια γιατί είχε προβλεφθεί μικρή αίθουσα που δεν χωρούσε μάρτυρες και κατηγορούμενους, μια η μετάφραση του κατηγορητηρίου που δεν είχε προβλεφθεί να γίνει σε γερμανικά και γαλλικά αφού υπάρχουν κατηγορούμενοι από αυτές τις χώρες, φτάσαμε να μην αρχίζει η δίκη εδώ και 15 μήνες από την έναρξή της!

Που είναι η Intracom του Κόκκαλη;;; 

Στο εδώλιο δεν θα έπρεπε να βρίσκονται μεγαλοστελέχη της Intracom, αλλά και ο ιδιοκτήτης της Σωκράτης Κόκκαλης, από τη στιγμή που τέτοιου είδους Συμβάσεις ξεκίνησαν από το 1988 με το σκεπτικό του 50 – 50;;

Δηλαδή, 50% η Siemens και 50% η Intracom, το οποίο σε βάθος χρόνου τροποποιήθηκε και εξελίχθηκε σε 30 - 70 υπέρ της Intracom!

Με ποιο σκεπτικό λοιπόν, στο εδώλιο δεν κάθονται τα διευθυντικά στελέχη της Intracom, Άννινος (πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ, από τη στιγμή που ήταν την εποχή εκείνη συνηθισμένο γεγονός η Intracom να παίρνει στελέχη από τον ΟΤΕ), Τσουκαλίδης, Σταθόπουλος, Κονιστής και άλλοι…

Που είναι η PricewaterhouseCoopers;;; 

Η PricewaterhouseCoopers – μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής τήρησης βιβλίων και ελέγχου παροχής φορολογικών συμβουλών – που διενεργούσε τότε τους κοστολογικούς ελέγχους των προγραμματικών συμβάσεων, γιατί δεν κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου;;

Όταν τρεις (3) εκπρόσωποί της την εποχή εκείνη συνεργάζονταν με τη Siemens και την Intracom κάτω από την ομπρέλα της ομάδος έργου που είχε συσταθεί;;

Απλά θυμίζουμε τη θύελλα που είχε ξεσπάσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με την αναφορά του μάρτυρος Ευαγγέλου Σέκερη πάνω σε αυτό, δεχόμενος πυρά από όλες τις πλευρές των κομμάτων που μετείχαν της Εξεταστικής Επιτροπής, εκτός του ΚΚΕ που με τον εκπρόσωπό του Θανάση Παφίλη, χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Σέκερη ως τον πλέον αξιόπιστο μάρτυρα εξ όσων είχαν εξεταστεί στην Επιτροπή της Βουλής.

Μας πληροφόρησαν ότι ένας των κατηγορουμένων της ελεγκτικής εταιρείας μέχρι τώρα παρίσταται διά δικηγόρου και ο ίδιος έχει αναλάβει υψηλή θέση στο Μόναχο στην εταιρεία Alliance.

Μάρτυρες που γνωρίζουν είναι εκτός δίκης… 

Τα παραπάνω τα αναφέρω συμπληρωματικά, στα όσα έχω κατά καιρούς αναφέρει για μάρτυρες που γνωρίζουν πολλά και δυστυχώς, ενδεχομένως και στοχευμένα λάμπουν από την εν λόγω δίκη διά της απουσίας τους.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.