Τελευταίες αναρτήσεις

23 Μαρτίου 2017

OMERTA ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς και Siemens έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ‘93

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Επί δυο εβδομάδες στους τηλεοπτικούς διαύλους Attica TV (Αθήνα) και Βεργίνα TV (Θεσσαλονίκη), μαζί με τους δημοσιογράφους Στέργιο Καλόγηρο, Γιάννη Ντάσκα, Άννα Τσίμου και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα”, ξετυλίγουμε με πολλές λεπτομέρειες και ατράνταχτα ντοκουμέντα το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολεμικής Ελλάδος, το σκάνδαλο της Siemens!

Παρουσιάζοντας για πρώτη φορά διά μέσω μιας τηλεοπτικής εκπομπής όλα εκείνα τα χρήσιμα στοιχεία, ακόμη και για την δικαιοσύνη, που τολμάμε να δημοσιοποιήσουμε, όταν όλα τα άλλα Συστημικά ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα!

Από τη στιγμή που όλα αυτά τα στοιχεία – βόμβες έχουν κατά το πρόσφατο παρελθόν δημοσιευθεί στην καθημερινή εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” που ποτέ δεν έπαιξε ποικίλα παιγνίδια, ιδιαίτερα με την ανάδειξη του πολύκροτου ζητήματος της Siemens!

Πανικός έχει σημάνει στα Επιτελεία της Siemens! 

Οι άγνωστες πτυχές του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens που έφερε στο φως η Ελεύθερη Ώρα και ακολούθως οι τηλεοπτικοί σταθμοί Attica TV και Βεργίνα TV, έχουν θορυβήσει το Επιτελείο της Siemens στην Αθήνα!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, στις τηλεοπτικές εκπομπές “έπεσαν” γερμανικοί υπότιτλοι και το υλικό εστάλη στο Μόναχο, όπου εδρεύει η μητρική Siemens!
Ωστόσο, το ανησυχητικό είναι η είδηση ΒΟΜΒΑ που μας μεταφέρθηκε, ότι αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Βερολίνο, στελεχών της Siemens και του ΣΥΡΙΖΑ!

Όπου μας ενημέρωσαν, ότι η Siemens και ο Τσίπρας έχουν συμφωνήσει σε όλα, δηλαδή και στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και στα τεκταινόμενα της δίκης, που ήδη παρά τα πολλά προβλήματα έχει αρχίσει να διεξάγεται! Με το εκβιαστικό δίλλημα της ολοκληρώσεως της πολύ-θρυλούμενης αξιολόγησης!

Ελπίζουμε να είναι εσφαλμένη αυτή η πληροφορία, γιατί στην αντίθετη περίπτωση πρέπει να αρχίζουμε να τρομάζουμε πολύ σοβαρά!

Ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός έχει “βαλτώσει” στα συρτάρια του ΣΤΕ και αποτελεί καρκίνωμα των δυο τελευταίων κυβερνήσεων!! 

Στο 2012 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, εξέδωσε τη μοναδική ομόφωνη απόφαση για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, όπου επιδίκαζε ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τη Γερμανική Πολυεθνική Εταιρεία, τουλάχιστον 2 δις ευρώ!

Αυτή τη μοναδική απόφαση καταστρατήγησε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και επεξεργάστηκε έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό που θα απέφερε στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 200 εκατ. ευρώ, όχι μετρητά αλλά διά μέσω 6 όρων, που μετά παρέλευση 5 ετών κανένας από αυτούς τους όρους δεν έχει στο ακέραιο υλοποιηθεί!

Αυτόν τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό τον υπέγραψε η Siemens στις 3 Μαρτίου 2012 και παρότι υπήρχε ρητός όρος πως το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε να τον υπογράψει εντός 45 ημερών, οι Υπουργοί Οικονομικών Ζανιάς και Σαχινίδης αρνήθηκαν και τον υπέγραψε ο Γιάννης Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου στις 22 Αυγούστου 2012, δυο μέρες πριν την συνάντηση του Πρωθυπουργού Σαμαρά στο Βερολίνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ (πρώτη τους συνάντηση)!

Στις 24 Αυγούστου λοιπόν, όπου ο Αντώνης Σαμαράς εκφώνησε ενώπιον της Μέρκελ το: “Ουδείς αναμάρτητος”! Μετατρέποντας τη μέχρι εκείνη τη στιγμή Αντιμνημονιακή του πολιτική σε απόλυτα Μνημονιακή. Θα θυμίσουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ψήφισε το Δεύτερο Μνημόνιο, αντίθετα από το Πρώτο το οποίο είχε καταψηφίσει και γι΄ αυτό διέγραψε την Ντόρα Μπακογιάννη που το είχε ψηφίσει!

Ποιος λοιπόν θα ισχυρισθεί ότι η υπογραφή του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού από τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ήταν προϊόν εκβιασμού;; Γιατί δεν τον υπέγραψε από την ημέρα που η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές τον Ιούνιο του 2012;; Γιατί δεν τον ακύρωσαν αφού υπάρχει στον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό δεσμευτικός όρος που αναφέρει ότι εάν δεν υπογράψουν τα δυο εμπλεκόμενα μέρη (Δημόσιο και Siemens) εντός 45 ημερών ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός καθίσταται άκυρος;;;

Γιατί, η ακυρότητά του ή όχι λιμνάζει στα δικαστικά γραφεία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ);;

Γιατί δεν τον καθιστά άκυρο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν θέτει σε ισχύ τη μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής;;

Η Siemens “έριξε” την κυβέρνηση Μητσοτάκη το “βρώμικο” ’93! 

Η δίκη της Siemens που εκδικάζεται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, ασχολείται με τα “μαύρα” ταμεία της Siemens και την ανάθεση στη Siemens προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ!

Οι οποίες – εικάζεται – ότι έριξαν την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, επειδή αντιδρούσε ως Πρωθυπουργός, όπως και ο Στέφανος Μάνος ως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, για να παραχωρήσουν στη Siemens ψηφιακές παροχές 1,1 εκατ. που αποτελούσε για την εποχή μια τηλεπικοινωνιακή επανάσταση!

Έτσι, στις 27 Αυγούστου 1993 ο Γενικός Διευθυντής της Siemens Μπέρνχαρτ Ντόμπεκ (δεν είναι ούτε μάρτυρας στη δίκη) έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Στέφανο Μάνο (που από τότε κρατάει για το θέμα ερμητικά κλειστό το στόμα του), στην οποία τον «παρακαλεί” για την άμεση απόφασή του σχετικά με την ανάθεση του 1,1 εκατ. παροχών στη μειοδότρια εταιρεία (Siemens)»!

Και αφού ο κ. Μάνος δεν συμμορφώθηκε “προς τας υποδείξεις”, η Siemens αποστέλλει νέα επιστολή στις 30 Αυγούστου 1993, αυτή τη φορά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του ζητάει: “…μετά την απογοητευτική συζήτηση που είχαμε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Στέφανο Μάνο, θεωρούμε πλέον απαραίτητη την προσωπική σας παρέμβαση…”!

Και αφού δεν συμμορφώθηκε ούτε ο Πρωθυπουργός στο τελεσίγραφο της Siemens, μετά από 3 ημέρες αποχωρεί από την κυβερνητική ισχνή πλειοψηφία ο Βουλευτής Συμπιλίδης και έτσι έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Ο οποίος κατονόμασε την εποχή εκείνη, ως υποκινητή αυτής της πτώσεως τον μετέπειτα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι εξυπηρέτησε άνομα συμφέροντα!!

Η Siemens έστηνε επί μήνες το πολιτικό παιχνίδι! 

Ωστόσο, στην τηλεοπτική εκπομπή του Attica TV και του Βεργίνα TV, στις 17 Μαρτίου 2017, έφερα στο φως της δημοσιότητας μια επιστολή – ΒΟΜΒΑ που έστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens, Ηλίας Γεωργίου (κατηγορούμενος στη δίκη), προς τον επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Siemens την εποχή εκείνη Καθηγητή κ. Ιωάννη Καράκωστα, την 22α Ιανουαρίου 1993! Ως γνωστόν ο κ. Καράκωστας διατέλεσε επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της Siemens μέχρι το 2012, όταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον έχρησε Νομικό Σύμβουλο του Μαξίμου (;;;)!

Αυτή η επιστολή – ΒΟΜΒΑ έχει ως θέμα την ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ και τη διάθεση του management σε αλλοδαπούς! Και ζητάει η Siemens (Γεωργίου) από τον κ. Καράκωστα να της υποβάλλει μια “νομική μελέτη” περί του όλου θέματος, επισυνάπτοντας στην επιστολή διάφορα φύλλα εφημερίδων της εποχής, όπου αναδείκνυαν την επιθυμία της τότε κυβέρνησης να παραχωρήσει το 35% του ΟΤΕ σε “στρατηγικό επενδυτή”! Φύλλα των εφημερίδων της Ελευθεροτυπίας, του Ριζοσπάστη, του Βήματος κα.

Ωστόσο, η είδηση – ΒΟΜΒΑ βγαίνει στο τέλος της επιστολής, όπου ο κ. Γεωργίου λέει στον κ. Καράκωστα: «…Τελειώνοντας θέλω να προσθέσω ότι το όλο θέμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται να προωθηθεί ταχύτατα και να τελειώσει εντός των επόμενων μηνών, προφανώς ίσως άλλωστε και για τον λόγο ότι μετά την Άνοιξη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο. Κατά συνέπεια η “νομική μελέτη” για να έχει αξία και να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα»!!

Πως λοιπόν η Siemens γνώριζε ότι θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Ιανουάριο του 1993 και προανήγγειλε ότι μετά την άνοιξη του ’93 θα είμαστε σε προεκλογική περίοδο;;;

Ήταν όλα προσχεδιασμένα πολιτικά, αλλά και επιχειρηματικά;;;

Θα μάθουμε από επίσημα πολιτικά χείλη, κάποτε την αλήθεια για το “βρώμικο” ’93;;;
Γιατί σιωπούν περιέργως Μητσοτάκης και Μάνος;;;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.